PERU

ZUID AMERIKA // rondreis // 12 dagen

Begeleide reis Peru

Ontdek Peru met deze groepsreis, begeleid door een nederlandstalige gids

Afreisdatum: diverse

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 2595

Per persoon

Boekingsaanvraag
#

BEGELEIDE REIS PERU

NL-TALIGE GIDS

 • Andescondors spotten bij Cruz del Coldor
 • Boottocht  op het hoogste bevaarbare meer ter wereld; het Titicacameer
 • Treinrit naar de mysterieuze Incastad Machu Picchu
 • Kennismaking met het dagelijkse leven van de Inca bevolking

AFREISDATA EN PRIJZEN ZIE PRAKTISCH

BOEK OP MAANDAG 05/11 OF DINSDAG 6/11 EN ONTVANG 50 EURO KORTING PP

Heenreis Brussel - Lima

Dag 1

Vertrek met een aangename vlucht vanuit Brussel naar Lima met Air Europa

 

Lima

Dag 2

Bij aankomst transfer naar je hotel. In de namiddag bezoek je Lima. Deze stad was eeuwenlang de hoofdstad van het uitgestrekte Spaanse koloniale rijk en dat merk je als je door het historische centrum wandelt. Rondom het Plaza de Armas zie je o.a. het gouvernementspaleis en de kathedraal. Ook een bezoek aan de San Franciscokerk mag niet ontbreken. In de catacomben van het bijhorende klooster zijn beenderen van duizenden overledenen als een kunstwerk opgestapeld. Nadien verder naar de moderne wijk San Isidro waar zich de Huaca Huallamarca bevindt. Deze pre Inca piramide is gemaakt van adobe. Eindigen doe je in het hippe Miraflores met zijn vele winkels en restaurants. Rest van de dag vrij.

 

Overnachting in hotel El Tambo Peru*** in Lima. (o)

 

Arequipa

Dag 3

Binnenlandse vlucht naar Arequipa. De 'witte stad', omgeven door 3 vulkanen, dankt zijn naam aan de vele huizen gebouwd met witte lavasteen. Vooral de prachtige kathedraal en de zuilengalerijen zullen indruk op je maken. Vervolgens bezoek aan het klooster van Santa Catalina. Dit pittoreske openluchtmuseum bestaat uit pleintjes, gebedsruimtes, bloementuinen en patio's in verschillende tinten waaronder wit, blauw en roodbruin.

 

Overnachting in hotel Casa Andina Classic Arequipa*** in Arequipa. (o)

 

Colca Canyon

Dag 4

Je doorkruist het nationale reservaat Pampa Cañahuas. Hier leven talrijke kuddes vicuña's. De Colca Canyon is één van de diepste ravijnen ter wereld. Het landschap wordt gedomineerd door groene valleien en landbouwterrassen.

 

Overnachting in hotel Casa Andina Classic Colca*** in de Colca Canyon.(o)

 

Puna

Dag 5

Vroeg vertrek naar Cruz del Cóndor. Met wat geluk zie je hier bij zonsopgang gigantische Andescondors uit de kloof opstijgen. Een unieke ervaring. Nadien reis je verder naar Puno, gelegen aan het beroemde Titicacameer.

 

Overnachting in hotel Hacienda Puno*** in Puno. (o)

 

Titicameer

Dag 6

Je maakt een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia. Op het eiland Taquile ontmoet je de lokale bevolking en kom je meer te weten over hun traditionele levenswijze en typische klederdracht. Vervolgens naar de Uros-indianen die wonen op drijvende eilandjes gemaakt uit gevlochten riet.

 

Overnachting in hotel Hacienda Puno*** in Puno. (o)

 

Cuzco

Dag 7

Doorheen een prachtig berglandschap reis je verder naar Cuzco. Onderweg bezoek je het archeologische complex Raqchi. De tempel is een eerbetoon aan de god Viracocha. In Andahuaylillas bevindt zich een 17de-eeuwse kerk met prachtige fresco's en altaar.

 

Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** in Cuzco. (o)

 

Cuzco

Dag 8

In deze intrigerende koloniale stad die geschiedenis ademt, krijg je een overdosis aan cultuur voorgeschoteld. Je bezoekt het Santa Domingo klooster dat gebouwd werd op de overblijfselen van de Koricancha, Tempel van de zon. Aan het Plaza de Armas zie je de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele interessante Incaruïnes. Je bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en het heiligdom Quenko. Rest van de namiddag vrij om zelf nog wat rond te kuieren door de eeuwenoude steegjes waarvan de muren nog vaak dateren uit de Inca-tijd.

 

Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** in Cuzco. (o)

 

Urubamba

Dag 9

Rit naar Chinchero, gelegen in de Heilige Vallei. Dit pittoreske dorp is vooral bekend om zijn traditionele weeftechnieken. Kleurrijk uitgedoste inwoners bieden hun koopwaar aan op het centrale plein. Dit is de ideale plaats om een souvenir op de kop te tikken. In de namiddag bezoek aan het mysterieuze fortcomplex Ollantaytambo dat gelegen is op een vooruitstekende rots.

 

Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** in Urubamb (o)

 

Machu Picchu

Dag 10

Dit is de dag waar iedereen naar uitkijkt. Je bezoekt de legendarische en mysterieuze Incastad Machu Picchu, één van de nieuwe wereldwonderen. Per trein reis je naar Aguas Calientes en nadien verder naar de site zelf. Overblijfselen van paleizen, tempels, terrassen en honderden trappen werden hier gebouwd in harmonie met het omliggende landschap. Een ervaring om niet snel te vergeten. In de late namiddag keer je terug naar Urubamba.

 

Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** in Urubamba. (o)

 

Lima

Dag 11

Een experimentele landbouwsite of een astronomisch observatorium? Niemand kent de echte betekenis van de cirkelvormige terrassen van Moray. In Maras bewonder je de fotogenieke zoutmijn. Merkwaardig hier is dat het zoute water uit de bergen komt en wordt afgeleid naar een mozaïek van opvangbekkens. Daarna ervaar je een unieke beleving in het nabijgelegen dorpje Misminay waar zo'n 300 families leven volgens de tradities van hun voorouders. Je helpt hen bij hun dagelijkse taken zoals het bewerken van het land of het weven van stoffen. De opbrengsten van je bezoek gaan rechtstreeks naar de families, zodat zij dit geld kunnen investeren in onderwijs, gezondheid en voeding. Binnenlandse vlucht naar Lima.

 

Overnachting in hotel El Tambo Peru*** in Lima. (o)

 

Lima - Brussel

Dag 12

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

 

Brussel

Dag 13

Aankomst na een fantastische reis

 

AFREISDATA EN PRIJZEN

13/07/2019: 2595 euro pp volzet
07/09/2019: 2741 euro pp volzet
05/10/2019: 2741 euro pp laatste laatsen
04/04/2020: 2778 euro pp

Toeslag single slechts 276 euro 

min. 10, max 25 deelnemers

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Air Europa
 • Alle luchthaventaksen op het ticket
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
 • Binnenlandse vluchten Lima-Arequipa/Cuzco-Lima
 • Alle vermelde lokale transfers
 • Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • Alle lokale taksen

Onderstaande extra's zijn niet inclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice in de hotels
 • Internationaal paspoort
Boekingsaanvraag
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Extra info / Specifieke wensen is een verplicht veld

(* Verplichte velden)