Hamburg, Bremen en Lüneburger Heide
DUITSLAND // AUTOCARREIS // 6 DAGEN

Tijdens deze autocarreis ontdek je het rijke natuur- en cultuurlandschap van de Lüneburger Heide en de oude Hanzesteden. Zo is Hamburg naast de grootste havenstad van Duitsland ook een plek vol verrassende bezienswaardigheden.  Daarnaast heeft ook Bremen heel wat te bieden, net als Lüneburg, Celle en Wilsede. De karakteristieke heide- en herenboerderijen, windmolens en vakwerkhuizen weten de levenswijze van honderd jaar geleden nog steeds te weerspiegelen.

€ 965.00 per persoon

Afreisdatum: 27/06/2021 - 02/07/2021
Eénmalige afreis
Begeleiding door Geert
single + € 85

Boek deze reis
Informatie
Inbegrepen
Covid Garantie
Boekingsaanvraag

Programma

Dag 1: Celle
Transfer van bij je thuis naar het centrale vertrekpunt. We vertrekken rond 6 uur, vrije koffiestop in het Ruhrgebied. Na de lunch bezoeken we Celle, voormalige residentiestad van de hertogen van Lüneburg-Braunschweig. In het renaissancekasteel bewonderen we de binnenzalen en hun stucwerk-plafonds.  Heel bijzonder is de slotkapel, in de 16e eeuw versierd door de Antwerpse kunstschilder Maerten de Vos. Rond 19 uur komen we aan in Hotel Heidehof**** in Hermannsburg.

Dag 2: Hamburg
Over de Köhlbrandbrug, de op één na langste wegverkeersbrug van Duitsland, rijden we Hamburg binnen. Verken het historische stadscentrum, wandel over de Alsterpromenade en bezoek de Petri- en Jakobikerk. Na de middag maken we een korte rondrit door Speicherstadt, de gerenoveerde havenwijk van Hamburg met zijn oude pakhuizen. Nadien volgt nog een rondvaart door de haven en bewonderen we het futuristische gebouw van de Elbphilharmonie.

Dag 3: Lüneburg
Lüneburg is een oude Hanzestad die rijk is geworden door de zouthandel. Het stadhuis met zijn versierde zalen en andere monumenten herinneren aan de rijkdom van de stad. Onze stadswandeling
eindigt aan de eeuwenoude handelspanden van de haven. Daarna kan je het gezellige en verkeersarme stadscentrum nog op eigen houtje verkennen.

Dag 4: Vogelpark Walsrode
Na het ontbijtbuffet bezoeken we het Vogelpark van Walsrode.  Met 700 vogelsoorten en 4.000 dieren is dit een van de grootste vogelparken ter wereld. En met tal van bloeiende struiken en heesters is het park ook nog eens een van de mooiste tuinlandschappen van Noord-Duitsland. Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld de spectaculaire vogelshow. ‘s Middags eten we in het park, ‘s avonds dineren we in Hotel Heidehof****.

Dag 5: Bergen-Belsen en Lüneburger Heide
In de voormiddag gaan we naar het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen, het grootste kamp binnen Duitse grenzen dat 70.000 slachtoffers eiste. Een heel aangrijpende ervaring. Na de middag mag het iets minder zwaarmoedig, en staat het Nationaal Park Lüneburger Heide op het programma.  We verkennen de heuvelachtige bos- en heidelandschappen met een rustige huifkartocht. In het autovrije heidedorp Wilsede stoppen we voor een koffiepauze.

Dag 6: Bremen
Bremen, Hanzestad aan de Weser. Hier ontdekken we het stadhuis,  de Dom, de volkswijk Schnoor en het monument van de ‘Bremer Stadsmuzikanten’. Na de lunch reizen we langs Osnabrück en Münster terug naar België. Rond 21.00 uur komen we aan in Zandhoven.

Hotel Best Western Hotel Heidehof ****

 Het hotel ligt op een idyllische, rustige locatie in Hermannsburg. Het prachtige landschap van de zuidelijke Lüneburger Heide zorgt voor het ideale decor voor ontspanning, of je de natuur nu het liefst tijdens een wandeling of fietstocht wil verkennen. Het hotel beschikt over een wellness met overdekt zwembad (gratis) en sauna (betalend).

Wat is inbegrepen?

 • Reizen Meyers-begeleiding van begin tot einde
 • Transfers van bij je thuis en terug
 • Volpension
 • Broodmaaltijd tijdens de terugreis
 • Alle vermelde uitstappen en inkomgelden
 • Vergoeding gids en chauffeur
 • Reisbijstand- en annulatieverzekering
 • Transport in luxe-autocar

Onze Covid Garanties

Onmiddellijke terugbetaling

    1. Onmiddellijke terugbetaling als de reis niet doorgaat wegens negatief reisadvies of rode zone. Ook als je met een coronabon hebt betaald.
    2. Coronaproof
    3. Onze groepsreizen zijn coronaproof.  Wij voorzien handgels, mondmaskers …  Het aantal deelnemers per reis wordt beperkt voor de afstand te bewaren in de autocar.
    4. Aangepaste autocars
    5. De filters van de autocars kregen een grote upgrade. Vandaag zijn ze uitgerust met het nieuwste en beste filtersysteem op de markt.

Boek deze reis

U bent nog slechts 1 stap verwijderd van uw droomvakantie.  Gelieve onderstaande formulier in te vullen en onze vakantieadviseurs gaan voor jou aan de slag.

DOOR HET INVULLEN VAN DIT FORMULIER WORDT DE REIS DEFINITIEF INGEBOEKT 

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be