Seabourn Rivièra Romantiek
SEABOURN QUEST// 8 DAGEN 7 NACHTEN

Ervaar de ultieme luxe van de Seabourn Quest tijdens deze 8-daagse reis.  Met een ontspannen sfeer en een uitmuntende service bent u verzekerd van een onvergetelijke cruise.

vanaf € 2699 per persoon o.b.v. ocean view suite

Afreisdatum: 
29/04/2022

Ocean view suite vanaf €2699 p.p. 

Veranda suite vanaf €2999 p.p. 

Penthouse suite vanaf €5999 p.p.


Unieke reis

Boek deze reis
Programma
Inbegrepen
Extra's
Informatieaanvraag

Seabourn Rivièra Romantiek

Dag 1 Monte Carlo, Monaco

Het Vorstendom Monaco is de belichaming van de chique Rivièra levensstijl. Deze kleine enclave van iets minder dan 150 hectare omringt een beschutte haven die wordt bezocht door jachten uit de hele wereld om te genieten van het prachtige landschap, het zachte weer en de elegante casino's. Het betoverende Monte Carlo is een van de vier districten van Monaco. 

Dag 2 Saint-Florent, Corsica

Deze oude haven aan de noordoostkust van Corsica ligt dicht bij de beroemde wijngaarden van Patrimonio en het strand van Saleccia, dat als een van de mooiste stranden van de Middellandse Zee wordt beschouwd. 

Dag 3 Saint-Cyr-Sur-Mer, Frankrijk

Tussen de steden La Ciotat en Bandol ligt een idyllisch stuk van de Côte d'Azur waar drie kleine havens zijn samengesmolten tot één gemeenschap. Saint-Cyr-sur-Mer is verbonden met de Vieux Port de Les Lecques en de Nouveau Port de La Madrague. De rotskust is omzoomd met dennenbossen en beroemde wijngaarden, en in de zomer trekt Les Lecques badgasten aan met zijn twee kilometer lange zandstrand. Wandelpaden langs de kust nodigen uit tot verkenning in beide richtingen. De acht kilometer lange route oostwaarts naar Bandol biedt adembenemende uitzichten bij Pointe Grenier en een pittoresk strandje bij Port d'Alon. De Fregate Golf Club biedt een 18-holes en een 9-holes baan met panoramisch uitzicht op de zee en het eiland Embiez. Verken in Saint-Cyr zelf het Musée de Tauroenton, waar relikwieën van een Romeinse villa ter plaatse worden tentoongesteld, en bezoek het Place Portalis, met een vergulde, kleinere replica van het Vrijheidsbeeld, geschonken door de oorspronkelijke beeldhouwer Frédéric Bartholdi. Iets verder weg liggen Cassis en zijn er boottochten naar de Calanques van Marseille mogelijk.

Dag 4 Palamos, Spanje

Palamós, gelegen aan de voet van de bergen aan de ruige Costa Brava, biedt zeven prachtige stranden, archeologische Iberische overblijfselen die teruggaan tot 6 voor Christus en de ruïnes van het Castell de Sant Esteve de Mar. Het stadscentrum met zijn 16e eeuwse kathedraal is ook de moeite waard.

Dag 5 Ibiza, Spanje

Ibiza, het op twee na grootste eiland van de Balearen, veranderde in de jaren vijftig en zestig van een rustig, weinig bekend eiland in een broedplaats voor de rijken en een enclave voor kunstenaars. De glanzende witgekalkte huizen van het eiland weerspiegelen niet alleen de zomerzon, maar ook de 300 jaar Moorse overheersing. Aan hen dankt het eiland zijn bijnaam "Isla Blanca" of "Wit Eiland". De stad Ibiza, ook wel Eivissa genoemd, is een charmante combinatie van middeleeuwse architectuur en architectuur uit de 19e eeuw. Bezoek de pittoreske bovenstad (Dalt Vila), ver van de soms hectische sfeer die meestal op het eiland heerst. De oude kathedraal is omgeven door 16e-eeuwse muren, een nationaal monument, en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Dag 5 Op zee

Vandaag kan u genieten van de ultieme luxe van uw schip 

Dag 6 Portoferraio (Elba), Italië

Ondanks zijn geringe omvang is het eiland Elba al sinds het begin van de geschiedenis bekend. Het eiland Elba, dat door de Liguriërs Ilva en door de Grieken Aethalia werd genoemd, kwam in handen van de Etrusken en later van de Romeinen. Het werd in de Middeleeuwen geregeerd door Pisa, was in de 16e eeuw een toevluchtsoord voor Barbarijse piraten en vervolgens privébezit van de machtige Medici-familie. De beroemdste inwoner van het eiland was Napoleon Bonaparte, wiens eerste ballingschap uit Frankrijk en korte heerschappij over Elba duurde van mei 1814 tot februari 1815. In deze periode bracht Napoleon positieve veranderingen op het eiland door de wegen te verbeteren, nieuwe wegen aan te leggen, de landbouw te moderniseren en ijzerertsmijnen te ontwikkelen. IJzererts wordt nog steeds gedolven boven de Rio Marina en vervolgens verscheept vanuit Portoferraio (de "ijzerhaven"). Met iets meer dan 11.000 inwoners is het de hoofdstad en de grootste van de acht steden van het eiland. Voor geologen en verzamelaars van edelstenen is Elba een schatkamer met meer dan 150 mineralen en halfedelstenen die hier zijn gevonden door de seismische turbulentie waardoor het eiland is ontstaan. De rijke bodem produceert ook een verbazingwekkende reeks planten en bloemen met de hulp van de zon, die bijna elke dag van het jaar schijnt. Ondanks het zomertoerisme is het eiland grotendeels agrarisch en is de sfeer rustig en ontspannen, waardoor bezoekers ten volle kunnen genieten van Elba's natuurlijke charme.

Dag 7 Portovenere, Italië

 Aan de haven staan oude huizen uit de 12e eeuw. De citadel dateert eveneens ook uit deze periode.  Ontdek de grot waar Lord Byron zijn dagdromen beleefde of beklim het kasteel naast de kerk van St. Peter voor een uitzicht op de dorpen van Cinque Terre die zich vastklampen aan de kliffen.

Dag 8 Monte Carlo, Monaco

Wat is inbegrepen?

  • 7 nachten aan boord van de Seabourn Quest gebaseerd op dubbele bezetting 
  • Verzorging aan boord op basis van All Inlcusive 
  • Havengelden 
  • Btw 
  • Taksen 
  • Fooien 

Extra opties voor deze reis

Niet inbegrepen

  • Vluchten heen en terug + eventuele transfers
  • Excursies en entreegelden 
  • Persoonlijke uitgaven 
  • Alle verzekeringen 

Dossierkost: 25 euro per dossier

Boek deze reis

Boek deze reis online of spring binnen in ons kantoor

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be