Fly & Drive Slovenië & Kroatië
KROATIE // SLOVENIE // FLY & DRIVE

Kroatië & Slovenië zijn twee landen die zeer veel te bieden hebben qua cultuur & natuur.  Tijdens deze reis maken we een mooie combinatie.  Het is een zeer leuke reis om ook met kinderen te maken.  Onze voorbeeldreis kan volledig aangepast worden naar uw eigen wensen.

Prijs op aanvraag 

Afreisdatum: 
Het ideale seizoen om deze reis te doen is vanaf mei tot eind september.  Afreis is zo goed als dagelijks mogelijk.

De ultieme tip: tijdig boeken !

Boek deze reis
Dagprogramma
Inbegrepen
Extra's
Offerteaanvraag

Ontdek het beste van twee werelden.  Qua accommodaties bieden we diverse hotels, galmpings en zelfs boomhutten aan.   Onze reizen worden volledig op maat gemaakt zodoende kunnen we deze volledig naar jou wensen aanpassen.  We raden aan om tijdig te boeken omdat de leuke accommodaties zeer snel volzet zijn.

Dag 1: Heenvlucht

U vertrekt in Brussel of Amsterdam met een vlucht richting Ljubljana.  Bij aankomst op de luchthaven neemt u uw huurwagen in ontvangst en vertrek je richting Bled voor je eerste overnachting.
Wens je echter deze reis te maken met de eigen wagen, dan kan dit perfect, reken wel een extra overnachting om tot in bled te geraken.

Dag 2 & 3 : Bled

Bled, één van de mooiste meren van Europa.  Ontdek het meer tijdens een fietstocht rond het meer, of huur een bootje om te roeien naar het kerkje waar je een wens mag doen als je de klokkentoren gaat luiden.  Als deze wens zal uitkomen ..... ?  Maar Bled heeft veel meer te bieden dan enkel het meer, ontdek bvb het prachtige kasteel.

Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Vintgar kloof, een wondermooie kloof die zowel jong als oud perfect kan bezoeken langs de aangelegde paden.  Het minder gekende maar ook zeer mooie meer van Bohinj is ook een aanrader, breng hier zeker een bezoek aan de waterval.

Dag 4: Zadar - Plitvice

We laten Bled achter ons en vertrekken voor een trip met als eindbestemming de Plitvice meren.  Onderweg kan je de zeer mooie stad Zagreb een bezoek brengen.  Het bezoek aan de meren van Plitvice staat pas op dag 5 op het programma.

Dag 5: Plitvice

Vandaag heb je een hele dag om het park te bezoeken, met de Reizen Meyers tips zal je er in slagen om foto's te maken waarop geen andere toeristen te zien zijn. Wandelingen van 6uur doe je op 3uur.
Naar mijn mening, één van de mooiste natuurfenomenen van heer Europa.

Dag 6 & 7:Krk

Via de kustweg rijden we richting het eiland Krk.  Het eiland Krk is het enige eiland dat via een brug verbonden is met het vaste land.  Hier verblijf je twee nachten.
Geniet van zon, zee of strand.  Of breng een bezoek aan het eiland.  Het berglandschap in het zuidoosten is ruig en kaal en heeft een grijswitte kleur, als gevolg van de sterke Bura wind (noordenwind) die er blaast. Het noordwesten is prachtig groen, met bossen, akkers en veel unieke plantensoorten. Bijna de helft van alle soorten planten die in Kroatië bestaan, groeien op Krk, en er zijn zelfs plantensoorten die alleen op het eiland voorkomen en nergens anders ter wereld. 

Dag 8 - 11: Rovinj

We maken een oversteek via het veerpont naar het eiland Cres, Je hebt een hele dag om dit wondermooie eiland te bezoeken, maak kennis met de olijfbomen en wijngaarden.  Via een tweede overzet zetten we de tocht verder richting Rovinj.  hier blijven we enkele dagen.  Geniet ook hier van je hotel, de zon de zee.  Breng zeker een bezoekje aan het oude centrum van Rovinj.

Dag 12: Ljubljana

We vertrekken terug richting Ljublijana voor een bezoek aan deze stad en de laatste overnachting van de reis.

Dag 13: Terugreis

Inleveren van de huurwagen met aansluitend de terugvlucht.

Wat is inbegrepen?

  • Vluchten 
  • Huurwagen 
  • Alle hotelovernachtingen
  • Roadbook 

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

  • Annulatie- en/of reisverzekering
  • Luchthavenvervoer (vraag naar ons voordeeltarief)

Dossierkost: 25 euro per dossier

Offerte aanvraag

 U bent nog slechts 1 stap verwijderd van uw droomvakantie. Gelieve onderstaand formulier in te vullen en onze vakantieadviseurs gaan voor u aan het werk. 

 

nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be