Fly & Drive Zuid-Afrika
ZUID AFRIKA // FLY & DRIVE // 12 DAGEN

Deze privé rondreis met huurwagen is een ideale eerste kennismaking met de regenboognatie en biedt veel afwisseling. U ontdekt in detail de regio van Kaapstad en de wijngaarden van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. Tevens verkent u  de unieke landschappen langsheen de Blyde River Canyon en beleeft u een bijzondere safari-ervaring in het privé reservaat van Makakali. Daarenboven verblijft u in aangename charme logies.

 

Ontdek onze voorbeeldreis

Afreisdatum: 
De ideale periode is vanaf oktober tot einde april oktober.  Maar ook in onze zomer (winter in Zuid Afrika ) kan je deze reis maken.

Boek deze reis
Dagprogramma
Inbegrepen
Extra's
Maak een afspraak

Onderstaand reis kan volledig naar wens worden aangepast, het is echter een zeer leuk samengesteld programma.

 • Karaktervolle logementen op unieke en rustige locaties 
 • Safari in Makalali Conservancy met verblijf (3n) in Garonga Safari Camp
 • Huurwagen in regio Kaapstad en het noorden
 • Begeleide daguitstap op het Kaapse schiereiland
 • Combinatie van verschillende regio's door middel van binnenlandse vluchten

Dag 1: Heenvlucht - Kaapstad

Vertrek vanuit Brussel, Amsterdam of Düsseldorf naar "Cape Town".  Door het kleine uur verschil heb je geen last van Jetlag

Dag 2: Kaapstad

Bij aankomst verwelkoming door onze lokale agent en overhandiging van reisdocumenten. Vervolgens pick-up van de huurwagen (type B= Toyota Corolla Sedan) en rit naar Kaapstad met vrije ontdekking van deze grootstad: Long Street, Fort de Goede Hoop, de tuinen van de Compagnie… Vrije lunch bvb in Victoria & Alfred Waterfront. ’s Namiddags eventueel bezoek aan het museum van district 6 en in de late namiddag verkenningstocht naar de wereldberoemde Tafelberg. Vrije avondmaal. Intrek in het hotel.

Hotel The Clarendon Fresnaye

Dag 3: Kaapstad

Ontbijt en vrije dag om verder Kaapstad en omgeving te ontdekken. Keuze tussen verschillende activiteiten (prijs op aanvraag): Shark cage diving – Whale watching boat cruise – beklimming van Tafelberg met kabellift – helicoptervlucht over de stad, kooklessen… 

Hotel The Clarendon Fresnaye

Dag 4: Kaapstad

Na het ontbijt ontdekking met uw Engelstalige privégids van het schiereiland. Rit met uw huurwagen naar Houtbaai, een belangrijke vissershaven. Hier maakt u bij gunstig weer een cruise naar het zeehondeneiland om er de kolonie Kaapse pelsrobben te bezichtigen. Vervolgens rit naar Chapman's Peak drive en verkenning van het natuurpark Kaap de Goede Hoop. Lunch in de Black Marlin. Uitstap naar het strand The Boulders met de talrijke pinguïns. Terug naar de stad. 

Hotel The Clarendon Fresnaye

Dag 5: Wijnroute - Franschhoek

Ontbijt en vertrek voor de ontdekking van de Wijnroute. Bezoek aan Stellenbosch historisch, pittoresk en pal op de Wijnroute. Het is een prachtige regio met koloniale hoeves en wijngaarden aan de voet van steile bergen. Vrij middagmaal. Mogelijkheid om de wijngaarden van Somerset West en Vergelegen te bezoeken. Vervolgens verdere rit naar Franschhoek. Intrek in het hotel.

Lavender House

Dag 6: Wijnroute

Ontbijt. Bezoek aan Paarl met zijn vele koloniale gebouwen. Vervolgens terug naar Franschhoek ter ontdekking. Het Memorial Museum biedt een overzicht van de geschiedenis van dit dorp. Mogelijkheid om meerdere wijndomeinen te bezoeken. Vrije tijd om de mooie winkels te verkennen. 

Lavender House

Dag 7: Mpumalanga - White River

Ontbijt. Terugrit naar Kaapstad en drop-off van de huurwagen. Aansluitend binnenvlucht naar Mpumalanga. Bij aankomst pick-up van de huurwagen (type Hunday Tucson of gelijk.) en rit naar het hotel . ’s Namiddags rust of bezoek aan Elephant Whispers, Hazyview. Vrije maaltijden.

Dag 8: Panoramische route - Makalali Conservancy

Ontdekking van verbazende geologische rotsformaties en indrukwekkende uitzichten langsheen de Blyde River Canyon. U verkent er de befaamde Bourke’s Luck Potholes, de Three Rondavels, de MacMac Falls en het God’s Window. Verdere rit naar het noorden naar Makalali Private Game Reserve. Aankomst en onthaal op de lodge. Intrek en in functie van het aankomstuur 1ste safari met Engelstalige ranger van de lodge.

Makalali Private Game Reserve

Dag 9 & 10: Makalali Conservancy

Diverse activiteiten naar keuze (2 per dag) met Engelstalige privéranger en voertuig. Verblijf in Full inclusive.

Makalali Private Game Reserve

Dag 11: Terugreis

Laatste safari. Ontbijt. Aan alle mooie liedjes komt een einde, tijd om afscheid te nemen van je huurwagen en de terugvlucht aan te vatten, gezien het tijdsverschil zal je de dag erna in België toekomen.  Vlucht naar Johannesburg. Aansluitende vlucht naar Brussel.

Dag 12: Aankomst

Aankomst terug in Europa

Wat is inbegrepen?

 • Internationale vluchten (H/T) met Emirates in T klasse en huidige luchthaventaksen
 • Binnenlandse vluchten in klasse L
 • De vermelde hotels of gelijkwaardig
 • De vermelde maaltijden (B=ontbijt, L=middag-, D=avondmaal)
 • Huurwagen (type Toyota Corolla Sedan) van dag 2 tot dag 7 en van dag 7 tot 11
 • Daguitstap Kaapse schiereiland met Engelstalige gids (toegangsgelden sites incluis)
 • De vermelde activiteiten in Garonga Safari Camp met Engelstalige ranger van lodge
 • Bijstand van onze lokale agent 24u/24 en gedetailleerde documentatie

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Luchthavenvervoer (vraag naar ons voordeeltarief)

Dossierkost: 25 euro per dossier

Offerte aanvraag

Een reis naarZuid Afrika is een reis die steeds volledig op maat wordt gemaakt gezien de vele mogelijkheden  We werken met tientallen luchtvaartmaatschappijen, tientallen hotels.   We vragen daarom om even een afspraak te maken met één van onze Zuid Afrika specialisten om samen je reisplannen te bespreken, zodoende kunnen we volledig vrijblijvend een offerte op maat maken.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be