Najaarscruise MS Anesha
DUITSLAND // RIVIERCRUSIE // 4 DAGEN

Tijdens deze najaarscruise kan je genieten van enkele super leuke Duitse hotspots.

 

Vanaf €659 per persoon

Afreis 05/10/2022

 • 5* cruise
 • Nederlandstalige begeleiding *
 • Prachtige route 
Boek deze reis
Programma
Ons Schip
Inbegrepen
Extra's
Boekingsaanvraag

Reisprogramma

Deze geweldige 4-daagse cruise zal op 5 oktober 2022 van start gaan. 

DAG 1 

 • Busreis vanaf de opstapplaatsen* naar Keulen, inscheping 14u30.

DAG 2

 • Mainz (10u00-15u30) met z’n iddylische oude binnenstad vol geschiedenis en gezellige winkelstraatjes.
 • Rüdesheim (a.17u30) is gekend als wijncentrum en heeft veel uitnodigende terrasjes.

DAG 3

 • Rüdesheim (v.09u00) Koblenz (13u00-18u00) aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel is ook het vertrekpunt voor een eventuele excursie naar Ehrenbreitsteinvesting. Linz am Rhein (a.20u30) is ideaal voor een prachtige avondwandeling

DAG 4 

 • Linz am Rhein (v.04u00) Keulen (a.09u00) ontscheping na het ontbijt en busreis terug naar de afstapplaatsen.. 

*= op/afstapplaatsen zijn Oostende, Gentbrugge, Antwerpen en Hasselt.

De hoogtepunten van deze reis

 Keulen; deze stad is erg geliefd bij de Vlamingen. De Dom is er natuurlijk hét centrum.

Mainz, strategisch gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Main, is sinds 1946 de hoofdstad van de Duitse deelstaat RijnlandPalts. Deze levendige stad heeft een omvangrijke universiteit, mooie voetgangersgebieden en een savoir vivre daterend uit de bezetting van Napoleon (1797) - 1814). Slenteren langs de Rijn en lokale wijnen proeven in een vakwerkhuis in de Altstadt-taverne maken net zo goed deel uit van een bezoek aan Mainz als het bekijken van de fantastische Dom, de etherische ramen van Chagall in de St-StephanKirche of de eerste gedrukte bijbel in het bibliofiele paradijs van het Gutenbergmuseum.  De Loreley of Lorelei is een 132 meter hoge rots langs de rechteroever van de Rijn bij de Duitse stad Sankt Goarshausen (tussen Koblenz en Wiesbaden) in de deelstaat Rijnland-Palts, op Rijnkilometer 555. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht, waardoor er een stevige stroming ontstaat. De vele schepen die hierdoor zijn vergaan, vormen het voer voor legendes en verhalen. De beklimming van de Loreley is een toeristische activiteit. Op de rots ligt een uitkijkpunt en aan de voet staat een standbeeld van de nimf.

Koblenz Aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel en de samenvloeiing van drie lage bergketens - de Hunsrück, de Eifel en het Westerwald - stichtten de Romeinen een militair bolwerk dat ze Confluentes noemden vanwege de opperste strategische waarde van de site. Het hedendaagse Koblenz is een met parken en bloemen gevulde stad die zowel de noordelijke toegangspoort tot het Romantische Rijndal als de noordoostelijke toegangspoort tot de Moezelvallei is, waardoor het een ideaal startpunt is voor het verkennen van de regio.

Siebengebirge; Het Zevengebergte is een laaggebergte in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen dat ten oosten ligt van de Rijn, ten zuidoosten van Bonn. De plaatsen Königswinter en Bad Honnef liggen aan de voet van het Zevengebergte, aan de Rijn. Het Zevengebergte bestaat uit meer dan 40 bergen en heuvels. Het is een vulkanisch gebergte, dat ongeveer 25,5 miljoen jaar geleden is ontstaan. Het grootste gedeelte van het Zevengebergte is onderdeel van het Naturpark Siebengebirge. Voor het grootste deel is het Zevengebergte bedekt met bos, maar er is ook landbouw. Op de hellingen van het Zevengebergte worden druiven voor wijn verbouwd. In het westen van Duitsland, in Noordrijn-Westfalen, is dit de meest noordelijke plek waar dit gebeurt.

Welkom in het mooie Linz, de “kleurrijke stad aan de Rijn”. De middeleeuwse schoonheid aan de zonnige kant van de Rijn bekoort gasten van heinde en verre met zijn schilderachtige flair en zijn liefdevol onderhouden historische oude binnenstad. Dromerige hoekjes en steegjes, kleurrijke herenhuizen uit vijf eeuwen, gezellige pleinen, Rijnlandse vrolijkheid, historie, originaliteit, in ere gehouden tradities en een gevarieerd evenementenprogramma - dat is allemaal Linz. Niet voor niets wordt Linz sinds de jaren twintig de “Kleurrijke stad aan de Rijn” genoemd. Wat is er bijzonder aan Linz? Zodra je de historische binnenstad, die is aangewezen als monumentenzone, binnenstapt, ervaar je pure vertraging. Laat u betoveren door Linz en geniet van de Rijnlandse levensvreugde en het thuisgevoel van de Linz-gemeenschap !

MS Anesha

Voor deze speciale cruise hebben we een afspraak kunnen maken met de rederij van het comfortabele ms Anesha. Er wordt Nederlandstalige begeleiding aan boord voorzien vanaf dat er minstens 30 deelnemers zijn ingeschreven, de verzorging is uitstekend, de keuken voortreffelijk en de sfeer heel gezellig. Ook het vaarschema is weer met zorg samengesteld. Met dit schip heeft u een heerlijke vakantie in het vooruitzicht, ongedwongen, zorgeloos en comfortabel.

Kajuittypes

C - 2 pers - Neptun dek - 659 euro pp
D - 2 pers Frans Balkon - Saturn Dek - 709 euro pp
E - 2 pers Frans Balkon - Orion Dek - 829 euro pp 

Wat is inbegrepen?

 • Busreis van Oostende, Gentbrugge, Antwerpen en Hasselt naar Keulen en terug
 • cruise volgens het vaarschema
 • accommodatie in de geboekte categorie
 • volpension vanaf het avondmaal op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag
 • animatieprogramma - muziekprogramma 
 • bagageservice bij in- en ontschepen
 • havengelden - BTW

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Excursies
 • Dranken

Dossierkost: 25 euro per dossier

Boekingsaanvraag

Wens je een boeking te maken voor deze reis, vul dan onderstaand formulier in en we berekenen voor u de juiste prijs.

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be