Ontdekking van Sri Lanka
Ontdek Sri Lanka met een privé gids

Ontdek Sri Lanka met je eigen privé gids

“Parel van de Indische oceaan,” wordt wel eens over Sri Lanka gezegd. Het eiland ligt pal onder India heeft hier op het eerste zicht veel gelijkenissen mee: de gelaatstrekken van hun bevolking, zoetgeurende tuinen vol bloemen en ranke palmbomen, en een claim op boeddhistische relikwieën. De Aziatische olifant gedijt in beide landen, en tijdens deze reis kan je er op straat zomaar één tegen het lijf lopen!

Yves

Onze specialist voor deze reis

Yves

Overzicht
Inbegrepen
Meer info
Aanvraag offerte

Ontdekking van Sri Lanka

Kandy, Colombo, Olifantenn ....

Verblijf in 4* en 5* hotels. U kan deze reis volledig naar wens aanpassen.

Start een offerte aanvraag

Prijs vanaf 1100 euro

Exclusief vlucht

Programma

Vlucht

Heenvlucht

Vertrek via een aangename vlucht richting Colombo

Dag 1
Stop

Colombo

Aankomst op de Bandaranayake International Airport, Onthaal en transfer naar uw hotel in Negombo. Bezoek aan het Nederlands kanaal; de boottocht / safari die je meeneemt langs het oude Nederlandse kanaal dat door Waikkal loopt, geeft je snapshots van vogels,voornamelijk bestaande uit steltlopers, bijeneters, etc. . Bezoek aan de 2e grootste vismarkt in Sri Lanka.

Overnachting in het CAMELOT BEACH HOTEL

Dag 2
Stop

Sigiriya

Na het ontbijt vertrek we richting. Onderweg brengen we een bezoek aan het Pinnawala Elephant Orphanage. Het werd in 1975 opgericht als schuilplaats en zorgt voor de gewonde olifanten en verlaten babyolifanten in de jungle. De belangrijkste dagelijkse activiteiten die plaatsvinden in het Pinnawala Elephant voederen van melk aan babyolifanten en het baden. Hierna brengen we een
bezoek aan de Sigiriya-rots een deel van de 'Culturele Driehoek' van Sri Lanka.

Overnachting in Kassapa Lions Rock

Dag 3
Stop

Anuradhapura

Na het ontbijt bezoek aan Anuradhapura. Anuradhapura werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en was de vroegere hoofdstad. Tegenwoordig is het de grootste en belangrijkse oude site in Sri Lanka met een schat aan oude paleizen, tempels ...
Het volgende bezoek is aan Mihintale Mountain Peak. Mihintale is een bergtop dichtbij Anuradhapura in Sri Lanka. Het is nu een bedevaartsoord.

Overnachting in HOTEL KASSAPA LIONS ROCK

Dag 4
Stop

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een van de oude koningssteden van Sri Lanka. De stad ligt in dezelfde provincie als een andere belangrijke koningsstad; Anuradhapura. In Polonnaruwa kun je veel tempels, ruïnes en andere bezienswaardigheden bekijken. Voor de cultuurliefhebbers is deze centraal gelegen stad daarom een leuke bestemming. Ook voor de natuurliefhebbers is hier veel moois te zien. Het Wasgamuwa National Park ligt namelijk op een halfuurtje rijden van de stad. Dit is een van de mooiste nationale parken van Sri Lanka. Samen met een gids bezoeken we deze stad.

Het Minneriya nationale park ligt in het noorden van Sri Lanka en het park staat bekend om de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld, een uniek bezoek

Overnachting in KASSAPA LIONS ROCK

Dag 5
Stop

Kandy

Kandy is naast Colombo één van bekendste steden in Sri Lanka. Het wordt ook wel de hoofdstad van de Hill Country genoemd en gezien de ligging is dit niet onterecht. Kandy ligt op 115 kilometer landinwaarts van de Colombo op 500 meter hoogte. De stad biedt sfeer, geschiedenis, cultuur, groene heuvels en een goede vibe. We bezoeken de grottempels van Dambulla.

Dag 6
Stop

Kandy

Kandy is niet alleen het reisdoel van reizigers maar ook van miljoenen pelgrims die naar Kandy komen voor een bezoek aan de Sri Dalada Maligawa-tempel, ook wel de Tempel van de Tand. In deze tempel ligt het die van grote waarde is en zelfs beschouwd wordt als het heiligste object ter wereld. In de tempel zelf vindt je ook nog een tand van Boeddha. Doordat de tempel zo belangrijk is wordt deze dag en nacht bewaakt. Vervolgens brengen we een bezoek naar de botanische tuinen.

Dag 7
Stop

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is een oud koloniaal Brits hill station. Als één van de weinige hill stations in Azië heeft Nuwara Eliya de authentieke sfeer behouden. Het oude centrum is een verzamelplaats van schitterende rozentuinen, hagen en typisch Britse bungalows.
Geen bezoek aan het heuvelland is compleet zonder een bezoek aan een theelandgoed, waar u de levendige groene velden met thee kunt zien die voor zo veel mensen het beeld van Sri Lanka zijn.

Dag 8
Stop

Ella

Na het ontbijt vertrek met de trein naar Ella. Ella is een klein dorpje met slechts 2 straten, waar wat winkeltjes en een aantal restaurants gevestigd zijn. Het ligt tussen diverse bergen; je hebt schitterende vergezichten, het is hier meestal een stuk koeler dan in de lager gelegen dorpen of steden. Vanuit dit dorp kunnen er diverse activiteiten ondernomen worden.

Overnachting in ELLA FLOWER GARDEN RESORT

Dag 9
Stop

Ella

Na het ontbijt bezoek, Little Adams Peak. Na het beklimmen van deze berg word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Hierna volgt een bezoek aan de Negen Bogen Brug en de Rawana waterval.

Dag 10
Stop

Unawatuna

Na het onbtijt vertrek naar de Zuidkust, onderweg nog een mogelijkheid tot het bezoeken van het Galle Fort.

Overnachting in JOE'S UNAWATUNA

Dag 11
Vlucht

Terugreis

Transfer naar de luchthaven, aansluitend terugvlucht.

Dag 12

Rondreis met privé gids (Engelstalig, Nederlandstalig op aanvraag). Bij onze vanaf prijs die je enkel nog de internationale vlucht te tellen

  • hotels
  • half pension
  • excursies
  • transfers ter plaatse

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte

Personalia
Informatie met betrekking tot de reis

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt en Zandhoven

Kantoor Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be  

Kantoor Zandhoven

Oudebaan 31
2240 Zandhoven
Tel : 03 383 02 28
Email: zandhoven@meyers.be