De meren van Italië
Ontdek de Italiaanse meren tijdens deze luxe fly & drive

Ontdek de meren van Italië

De Italianen zelf beschouwen de bergen en meren van het noorden als de grootste natuurschatten van hun land en begrijpen niet waarom noorderlingen er vaak voorbij 'rushen', op weg naar meer populaire regio's, naar wat voor hen Italië is. De Europese aristocratie uit de 19de eeuw kon nochtans niet weerstaan aan de nostalgische meren en hun kabbelende water dat op wondere wijze harmonieert met de dramatische kracht van de besneeuwde bergtoppen. Vandaag glijden boten voorbij hun elegante villa's, met unieke bloemen- en plantentuinen, in Engelse of Italiaanse stijl, op weg naar stille dorpjes, gehuld in een magisch licht dat het landschap van ochtend tot avond verschillend kleurt.

Ashley

Onze specialist voor deze reis

Ashley

Overzicht
Inbegrepen
Meer info
Aanvraag offerte

De meren van Italië

Comomeer, Gardameer, Maggioremeer

Onderstaande reis kan nog volledig aangepast worden. In onderstaand voorstel maken we gebruik van luxe hotels met een TOP prijs/kwaliteit.

Start een offerte aanvraag

Prijs op aanvraag

Programma

Vlucht

Heenvlucht

Na een korte vlucht van Brussel naar Milaan stap je in je huurwagen voor een rit (± 40 of 60km) naar het Maggioremeer, waar u 3 maal logeert in het statige Grand Hotel Majestic in Pallanza, aan de westelijke oever of in het hedendaags ingerichte Hotel de Charme Laveno in Laveno-Mombello, aan de oostelijke oever. Beide hotels liggen pal aan het meer.

Dag 1
Stop

Pallanza en Stresa of het Ortameer

Het historische centrum van Pallanza is een wirwar van oude straatjes met mooie villa's en 'palazzi' en langs de prachtige promenade met zicht op de Borromeo-eilanden is het zalig flaneren langs gekleurde huizen en terrasjes. Iets verderop ligt Villa Taranto met zijn ronduit schitterende botanische tuinen, aangelegd door de Schotse kapitein Neil Mc Eacharn in 1931. Verder naar het levendige Stresa, geliefd bij badgasten maar ook bij kunstenaars en schrijvers. Hier kunt u een kabellift nemen naar de top van de Monte Mottarone. Bij helder weer hebt u van hieruit een uitzicht over 7 meren! Wie dat wenst kan ook naar het kleine Ortameer. In het pittoreske Orta San Giulio neemt u de boot naar het San Giulio-eiland met zijn romaanse basiliek en zijn bisschoppelijk paleis. Hier bevindt zich het grootste benedictijnerslotklooster ter wereld, waar de zusters in stilte leven.

Dag 2
Stop

De Borromeo Eilanden

Vandaag maakt u kennis met de drie eilanden van de Borromeo-familie, één van de rijkste en bekendste Italiaanse families uit het verleden. Zij onderhielden nauwe betrekkingen met de Florentijnse familie De' Medici en waren vanaf de 15de eeuw graven van Arona. U neemt de boot naar Isola Bella, met het impostante barokke paleis van Carlo Borromeo en zijn schitterende terrastuinen, waar sierlijke witte pauwen rondslenteren in een fabelachtig decor. Het eiland werd oorspronkelijk genoemd naar zijn vrouw Isabella, maar door de verbluffende schoonheid veranderde het al gauw in Isola Bella. Verder naar het authentieke Isola Madre, het moedereiland, dat bijna volledig wordt ingenomen door tuinen en naar Isola Pescatori, met zijn talrijke visrestaurantjes.

Dag 3
Stop

Comomeer

U wordt verwacht aan het Comomeer, het meest gevarieerde van de grote meren. Hier logeert u 3 maal in Hotel Belvedere in Bellagio of in het statige 5* Grand Hôtel Tremezzo in Tremezzina. Hou beslist even halt in Como, met zijn levendige centrum en zijn prachtige 'Duomo' of in het lieflijke Cernobbio. Wie in Hotel Belvedere logeert kan via de westelijke oever naar Cadenabbia, waar er regelmatig ferryboten vertrekken naar Bellagio.

Dag 4
Stop

Bellagio en de westelijke oever

Twee dagen genieten van fantastische landschappen. Het charmante en levendige Bellagio geniet van een spectaculaire ligging. Graaf Francesco Melzi liet hier in de 19de-eeuw een villa bouwen met prachtige tuinen en lokte zo de Milanese adel naar het stadje. Naast talrijke andere beroemdheden verbleef ook Franz List hier met zijn geliefde om te genieten van de romantische sfeer. Een van de mooiste plaatsen aan het meer, is Menaggio, met zijn panoramische wandelweg. In Tremezzina (het vroegere Tremezzo) pronkt de 18de-eeuwse Villa Carlotta, met terrastuinen vol met rododendrons, azalea's, camelia's en exotische bomen.

Dag 5
Stop

Gardameer

Op weg naar het Gardameer, kunt u Bergamo bezoeken. Tal van monumenten uit de Middeleeuwen en de Renaissance, de bijzonder mooie 'Piazza Vecchia' en de 'Cappella Coleoni' kleuren de fascinerende oude bovenstad, ook bereikbaar met een kabelbaan. Wie een van de kleinere meren wil ontdekken, kan halt houden aan het Iseomeer, met Monte Isola, het grootste meereiland van Europa. U logeert 3 maal in de kleinschalige en romantische Villa Arcadio nabij Salò of u kiest voor het elegante 5* Grand Hotel Fasano in Gardone Riviera, pal aan het meer.

Dag 7
Stop

Gardone Riviera en de Monte Baldo

Niet te missen is 'Il Vittoriale' van Gabriele d'Annunzio in Gardone Riviera. De bekende dichter en schrijver kocht het domein in 1922 en liet het, na zijn dood en vol kostbaarheden na aan het Italiaanse volk. Het landgoed bestaat o.a. uit de woning van D'Annunzio, een amfitheater, een museum en het mausoleum waar de dichter begraven ligt. Vanuit Toscolano-Maderno kunt u per ferryboot naar Torri del Benaco en verder met de auto naar Malcesine: een kabellift brengt u naar de top van de Monte Baldo en trakteert op duizelingwekkende panorama's. Via Limone sul Garda, een van de meest schilderachtige plaatsjes aan het meer, terug naar Salò.

Dag 8
Stop

Sirione - Verona

Het pittoreske kuuroord Sirmione bevindt zich op een schiereilandje en is gebouwd rond de 'Rocca Scaligera', een stoere 13de-eeuwse burcht. Niet te missen is Verona, een van de rijkste steden van het land en de romantische stad van Romeo en Juliet. Op de bruisende Piazza Brà pronkt de imposante 'Arena'. In dit Romeins amfitheater (1e eeuw na Chr.), het best bewaarde van Italië, heeft in de zomermaanden het operafestival plaats. Verder is het hier zalig kuieren langs elegante boetieks, kleine restaurantjes en heerlijke pleinen, waaronder de gezellige 'Piazza delle Erbe'.

Dag 9
Vlucht

Terugvlucht

Rit (± 175 of 200km) naar de luchthaven van Venetië, waar u uw huurauto inlevert. Terugvlucht naar Brussel.

Dag 10

We voorzien alle ingrediënten voor ene perfecte vakantie

  • vluchten
  • huurwagen
  • hotels
  • ontbijt

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte

Personalia
Informatie met betrekking tot de reis

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt en Zandhoven

Kantoor Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be  

Kantoor Zandhoven

Oudebaan 31
2240 Zandhoven
Tel : 03 383 02 28
Email: zandhoven@meyers.be