De wereld in een ''baie'' mooi land
Deze rondreis brengt je langs de hoogtepunten in Zuid-Afrika.

Deze rondreis brengt je in groep langs de hoogtepunten in Zuid-Afrika.

Tijdens deze groepsreis door Zuid-Afrika ontdek je het wereldberoemde Krugerpark, de bruisende metropool Kaapstad en de adembenemende eindeloze vergezichten langs de Panoramaroute! Van stadsleven tot avontuur, wildleven tot cultuur, Zuid-Afrika biedt het allemaal!

Lieve

Onze specialist voor deze reis

Lieve

Overzicht
Meer info
Aanvraag offerte

De wereld in een ''baie'' mooi land

Johannesburg, Sabie/machadodorp, Panoramaroute, Krugerpark, Eswatini, St. Lucia, Durban, Stellenbosch, Oudtshoorn, Tsitsikamma, Arniston, Kaapstap

Groepsreis met Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids. Min. 16 personen, max. 25 personen. Diverse afreisdata mogelijk.

Start een offerte aanvraag

Prijs op aanvraag

Programma

Stop

Heenvlucht

Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

Dag 1
Stop

Johannesburg - Sabie/Machadodorp

In de late ochtend word je in Johannesburg verwelkomd door de lokale gids. Je rijdt naar je eerste overnachtingsplaats op Afrikaanse bodem. Overnachting in Kloppenheim Country Estate of Misty Mountain***.

Dag 2
Stop

Panoramaroute

De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap langs de Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals God’s Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. In het oude mijnwerkersstadje Pilgrim's Rest lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***, gelegen aan de rand van het beroemde Krugerpark.

ontbijt

Dag 3
Stop

Krugerpark

Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van de Grote Vijf. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.


ontbijt

Dag 4
Stop

Krugerpark - Eswatini

Eswatini is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Het voormalige Swaziland bruist van energie. Onderweg passeer je de traditionele Swazi in kleurrijke kledij en bezoek je een glasblazerij. Overnachting in Mantenga Lodge of Lugogo Sun***.

ontbijt

Dag 5
Stop

Eswatini - St. Lucia

Je rijdt door het glooiende landschap van Eswatini naar St. Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in Forest Villa’s of Amazulu Lodge****.

ontbijt

Dag 6
Stop

St. Lucia

Vrije voormiddag om een strandwandeling te maken of om deel te nemen aan een optionele excursie. Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. In de namiddag worden we verwelkomd door een lokale zoeloe gemeenschap. Ze gidsen je al wandelend door hun dorp. Je draagt ook je steentje bij aan de natuur door als groep een boom te planten. Overnachting in Forest Villa’s of Amazulu Lodge****.

ontbijt

Dag 7
Stop

St. Lucia - Durban - Kaapstad - Stellenbosch

Transfer naar de luchthaven van Durban en vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst reizen we door naar de wijnregio. Overnachting in Stellenbosch hotel***, dat pal in het centrum van het gezellige studentenstadje Stellenbosch gelegen is.

ontbijt

Dag 8
Stop

Stellenbosch - Oudtshoorn

Wandel nog even in Stellenbosch vooraleer te vertrekken naar Oudtshoorn. We volgen de Route 62 langs wijngaarden, prachtige bergpassen en pittoreske dorpjes. Onderweg stop je aan één van de wijndomeinen in Robertson om er al proevend kennis te maken met Zuid-Afrika’s lekkerste exportproduct. Overnachting in Mooiplaas Guesthouse of Hlanganga Lodge****.

ontbijt

Dag 9
Stop

Ourdtshoorn - Tsitsikamma

In de voormiddag bezoek je de Cangogrotten met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Je ontdekt ook waarom Oudtshoorn de hoofdstad van de struisvogels wordt genoemd. Op een boerderij zie je verschillende soorten en kan je ze voederen. Rit naar Tsitsikamma, een natuurpark waar de ruige oceaan en het groene regenwoud mekaar tegenkomen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

ontbijt

Dag 10
Stop

Tsitsikamma

Wandel over de hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Vrije namiddag om door de boomtoppen te glijden tijdens een canopy tour (niet inbegrepen). Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

ontbijt

Dag 11
Stop

Tsitsikamma - Arniston

Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de oceaan van de lagune. Bezoek ook het gezellige Waterfront. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. Overnachting in Arniston Hotel****.

ontbijt

Dag 12
Stop

Arniston - Kaapstad

Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walvissen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty’s Bay ontmoet je de schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Op naar de eindbestemming, Kaapstad. Bij helder weer rijden we naar de top van Signal Hill met een spectaculair uitzicht over de stad. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

ontbijt

Dag 13
Stop

Kaapstad

Vandaag ontdek je de moederstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Aan boord krijg je uitleg in het Engels. Niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

ontbijt

Dag 14
Stop

Kaapstad - Terugvlucht

Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Na de lunch rijden we naar de luchthaven van Kaapstad voor de terugvlucht.

ontbijt, middagmaal

Dag 15
Stop

Aankomst

Aankomst in België.

Dag 16

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte

Personalia
Informatie met betrekking tot de reis

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt en Zandhoven

Kantoor Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be  

Kantoor Zandhoven

Oudebaan 31
2240 Zandhoven
Tel : 03 383 02 28
Email: zandhoven@meyers.be