Singlereis Krakau
POLEN// KRAKAU & AUSCHWITZ // SINGLEREIS

Zin in een citytrip naar een schitterende cultuurstad? Ga dan met ons mee naar de mooiste stad van Polen, Krakau. Deze historische stad getuigt van een onverwachte artistieke en architecturale rijkdom. Eén van de blikvangers is de Grote Markt, het historische hart van de stad, met als eyecatchers de lakenhal en de Mariakerk. We gaan ook buiten Krakau op stap. De harde realiteit van Wereldoorlog II ontdekken we in de concentratiekampen Auschwitz & Birkenau.

 

vanaf €1020 per persoon

€ 1020 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 1180 bij verblijf in een eenpersoonskamer

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Boek deze reis
Programma
Hotel
Inbegrepen
Extra's
Offerteaanvraag

Reisprogramma

Deze geweldige singlereis zal op 25 oktober 2021 van start gaan. De reis duurt 5 dagen en is gegarandeerd vanaf minimum 10 personen. Ontdek hieronder het reisprogramma. De O, M en A in de titels maken steeds duidelijk of er ontbijt, middagmaal of avondmaal is voorzien.

Dag 1 | maandag 25 oktober 2021 | Brussel – Krakau (A)

Vertrek per rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines. Opwachting door plaatselijke gids. Onze bagage gaat rechtstreeks naar het hotel.

Wij starten samen met de lokale gids een eerste verkenning van de stad. We ontdekken de charme van de Grote Markt en aangrenzende straatjes. We bezoeken de Mariakerk en het altaar van Veit Stoss. We laten ons verleiden door een van de vele bebloemde terrassen op het plein. Vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. We wandelen samen naar hotel Puro en check-in.

Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 2 | dinsdag 26 oktober 2021 | Krakau (O-A)

Na het ontbijt wacht onze gids op ons aan het hotel en nemen we de bus naar de Wavelheuvel. Bezoek aan het Koninklijk Paleis met de grootste collectie Vlaamse tapijten, het binnenplein en de Kathedraal met Koninklijke tombes. Aansluitend bezoek aan het John Paul II museum.

De bus brengt ons naar het Kazimierz-district. Samen met Praag was Krakau eeuwenlang het centrum van de Joodse godsdienst en cultuur. De Joodse buurt van Krakau was het decor voor de film ‘Schindler’s List’ van Spielberg en heeft een nieuwe elan gekregen. Het is tegenwoordig hét toeristisch hart van de stad met hippe eetgelegenheden.

Vrije tijd en lunch voor eigen rekening. Daarna gaan we met de gids op verkenning door het voormalig Joods getto met vele pleintjes en synagogen. Bezoek aan de Remuah Synagoge en het aansluitend Joods kerkhof. Met de bus verder naar het Bahaterow getto en naar Fabryka Schindlera, beter bekend als de Schindler-fabriek, een museum over Krakau gedurende de bezettingstijd door de Nazi’s tussen 1939 en 1945. Aansluitend avondmaal in restaurant Biala Roza.

Met de bus terug naar het hotel. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 3 | woensdag 27 oktober 2021 | Auschwitz-Birkenau (O-M)

Vroeg ontbijt in het hotel. Met de bus naar Auschwitz & Birkenau onder begeleiding van de gids. Eerst wordt Auschwitz I bezocht, daarna brengt de bus ons naar Auschwitz II (Birkenau).

Lunch in restaurant Art Deco te Ocwiecim. In de late namiddag retourrit naar het hotel.

Vrije avond met vrij avondmaal. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 4 | donderdag 28 oktober 2021 | Zoutmijn van Wieliczka (O-A)

Ontbijt in het hotel en bustransfer naar Wieliczka voor een bezoek aan de zoutmijn onder begeleiding van de gids. In deze 700 jaar oude zoutmijn werden uit de zoutwanden sublieme beelden gehouwen, zelfs een heuse kerk.

Na het bezoek transfer naar de Grote Markt. Vrije lunch en vrije namiddag. Alle mogelijkheden worden ter plaatse toegelicht. Afscheidsmoment in het hotel en daarna wandelen we naar restaurant Chlopskie Jadlo voor een diner met traditionele muziek en dans.

We genieten samen nog van de verlichte markt en wandelen naar het hotel. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 5 | vrijdag 29 oktober 2021 | Krakau – Brussel (O)

Ontbijt in het hotel. Voor onze transfer naar de luchthaven bezoeken we nog het Collegium Maius, de oudste universiteit in Polen.

Puro****

Modern en trendy zijn de twee kernwoorden voor Hotel Puro Kraków. Dit stijlvolle hotel beschikt over ruime kamers met lichte kleuren en grote ramen. Ze zijn voorzien van moderne apparatuur, zoals een tablet, een 40-inch flat screen tv en een kluisje. De vloeren zijn verwarmd en de badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen. In de ochtend wordt er een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd. Het hele hotel beschikt over gratis wifi. Tegenover het hotel ligt het moderne winkelcentrum Galeria Krakowska. De markt en verschillende highlights van Krakau liggen op wandelafstand.

Dit hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Wat is inbegrepen?

  • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
  • Nederlandstalige begeleiding en lokale gids
  • Alle vermelde transfers ter plaatse
  • Verblijf in 4* hotel Puro
  • Maaltijden in halfpension
  • Inkomgelden volgens programma
  • Luchthaventaksen en BTW

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Facultatieve excursies

Dossierkost: 15 euro per dossier

Offerteaanvraag

Wens je een offerte voor deze reis, vul dan onderstaand formulier in en we berekenen voor u de juiste prijs.

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be