Singlereis Laos en Cambodja
LAOS & CAMBODJA // RONDREIS// SINGLEREIS

We gaan op ontdekkingstocht doorheen 2 zeer verschillende Aziatische landen. Laos, een arm, gastvrij land met een onmetelijke natuur en nog vele authentieke nederzettingen, etnische minderheden en een waaier aan kleinschalige ambacht- en kunstvormen. Vervolgens nemen we het vliegtuig naar Siem Reap in Cambodja. We bezoeken de overblijfselen van de Khmer-cultuur met als hoogtepunt het complex van Angkor Wat. Maar ook het leven van de plattelandsbevolking en van de arme vissers op en rond het Tonle Sap meer krijgt onze aandacht. Twee landen, twee invalshoeken met de gemeenschappelijke kenmerken van gastvrijheid, authenticiteit en hartelijkheid.

 

Vanaf €3970 per persoon

€ 3970 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 4470 bij verblijf in een eenpersoonskamer
Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

PROMO! 
EERSTE 5 BOEKINGEN – € 100 per persoon

Boek deze reis
Programma
Hotels
Inbegrepen
Extra's
Offerteaanvraag

Reisprogramma

Deze geweldige singlereis zal op 6 maart 2022 van start gaan. De reis duurt 18 dagen en is gegarandeerd vanaf minimum 10 personen. Ontdek hieronder het reisprogramma. De O, M en A in de titels maken steeds duidelijk of er ontbijt, middagmaal of avondmaal is voorzien. 

Dag 1 | Zondag 6 maart 2022 | Brussel – Bangkok

Vertrek vanuit Brussel met Thai Airways rond het middaguur.

Dag 2 | Maandag 7 maart 2022 | Bangkok – Vientiane (M-A)

In de vroege morgen aankomst in Bangkok en doorverbinding naar de Laotiaanse hoofdstad Vientiane, gelegen op de oostelijke oever van de Mekong. Na het vervullen van de visumformaliteiten, transfer naar het hotel en een korte pauze. Vientiane is een rustig bijna plattelands aandoende stad, helemaal niet zo hectisch als andere Aziatische hoofdsteden.

Na de lunch bezoek aan de Patuxai: de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe en de Wat Simuang, de belangrijkste en heiligste tempel van de stad die druk bezocht wordt door de lokale bevolking. Avondmaal en overnachting in Thatluang d’Or Boutique Hotel 4*.

Dag 3 | Dinsdag 8 maart 2022 | Vientiane en omgeving (O-M-A)

We starten het programma met de Wat Si Saket, een tempel gelegen tegenover het presidentieel paleis en de oudste tempel van Vientiane met duizenden kleine Boeddha beeldjes en vervolgens de Wat Ho Pra Kheo of de tempel van de Smaragdgroene Boeddha die nu een religieus museum van de Khmer- en Lao architectuur is.

We rijden vervolgens tot net buiten Vientiane voor een bezoek aan de Pha That Luang, een met goudblad bedekt tempelcomplex, symbool van het Boeddhistische Laos. Vrije tijd in de lokale markt Talat Sao – beroemd om zijn lokaal en artisanaal geweven sjaals.

Na de lunch rijden we naar het Boeddha Park: Xieng Khuan. Het is een bizarre verzameling van ongeveer 200 boeddhistische en hindoeïstische sculpturen die door een monnik zijn gemaakt om zijn levensfilosofie te verspreiden en zijn ideeën over het universum te onthullen. Een spectaculair uitzicht op de Mekong-rivier bij zonsondergang is een ideale manier om de dag af te sluiten. Terug naar de stad.

Diner en overnachting in Thatluang d’Or Boutique Hotel 4*.

Dag 4 | Woensdag 9 maart 2022 | Vientiane – Luang Prabang (O-M-A)

In de ochtend bezoeken we het Textil-centrum in Ban Nongtha bekend voor de weeftechnieken van zijde en katoen. Daarna transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang.

Lunch in lokaal restaurant aan de Mekong.

In de namiddag bezoeken we het Nationaal Museum. Het voormalige Koninklijk Paleis gebouwd in 1904 gedurende het bewind van koning Sisavangvong en de Wat Mai Suwannaphumaham, één van de grootste en rijkst versierde tempels van Luang Prabang en onderkomen van Phra Bang Boeddha. Avondmaal en overnachting in het mooie en rustig gelegen Villa Santi Resort 4* in Luang Prabang

Dag 5 | Donderdag 10 maart 2022 | Luang Prabang – Pakbeng (O-M-A)

Vandaag gaan we de Mekong op. Transfer naar de pier van de speedbootjes die ons in 45 minuten al een heel eind op weg brengen richting Pakbeng. We stappen over op een traditionele longtail boot voor een rustige cruise zodat we volop kunnen genieten van het Mekong-landschap. Lunchen doen we aan boord. Onderweg bezoeken we één of twee Mekong-dorpen afhankelijk van het weer, de stroming en de waterstand. Tegen de avond komen we aan in Pakbeng.

Transfer naar Le Grand Pakbeng 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 6 | Vrijdag 11 maart 2022 | Pakbeng en omgeving (O-M-A)

Een gemakkelijke wandeling brengt ons naar Ban Bongseng Noy, een dorp van de etnische Khmu. We wandelen verder naar het centrum van Pakbeng voor bezoek aan de markt. Hier komen de inwoners van de omliggende dorpen en etnische groepen hun producten uitwisselen. We bezoeken de Wat Siboun Heung, de belangrijkste en heiligste tempel van het dorp. We keren terug naar het hotel met tuk-tuks. Lunch in het hotel.

Vrije namiddag om te genieten van het zwembad of de omgeving van het hotel te verkennen. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7 | Zaterdag 12 maart 2022 | Pakbeng – Oudomxai (O-M-A)

Vertrek met de bus naar Oudomxai in het noordwesten van Laos. We genieten van de prachtige landschappen van de regio en ontdekken de tradities en geschiedenis van de verschillende etnische groepen en hun dagelijkse activiteiten. We rijden via Muang Houn en Muang Beng, en we komen langs nederzettingen van de etnische groepen Khmu, Ban Saysana, ThaiLu, ThaiDam, Samkhang en Hmong. We houden halt in Ban Xaysan, Ban Bom Lao en Ban Samkhang. Lunch in een lokaal restaurant in Oudomxai.

In de namiddag bezoeken we Muang Xai, de hoofdstad van de provincie Oudomxai. De Phou That Pagoda is een gouden stupa van 18 meter hoog, herbouwd na de vernielingen die ze opliep tijdens de Vietnamese oorlog. Het is de heiligste religieuze plaats van de stad. De pagode ligt op een heuvel met prachtig uitzicht op Oudomxay. In het naastgelegen klooster wonen een dertigtal monniken. Er werd in 2010 een 15 meter hoog Boeddhabeeld gebouwd. Diner en overnachting in Nam Ket Yorla Pa Resort 4*.

Dag 8 | Zondag 13 maart 2022 | Omgeving van het resort (O-M-A)

Vandaag gaan we de sportieve en avontuurlijke toer op, weliswaar in een haalbaar en rustig tempo. We wandelen naar de Namkat-waterval die afhankelijk van het seizoen onstuimig of rustig is. We nemen er een korte rustpauze bij de poelen en rotspartijen alvorens onze wandeling verder te zetten langs 13 luchtbruggen over een uitzonderlijk ecosysteem met prachtige bloemen en vlinders. Een unieke ervaring om het regenwoud van bovenaf te zien op een uiterst veilige manier. Picknicklunch onderweg.

Terug naar het hotel en vrije tijd om te genieten van het zwembad. Barbecue diner en overnachting in Nam Ket Yor la Pa Resort 4*.

Dag 9 | Maandag 14 maart 2022 | Oudomxai – Muang Khoua – Nongkiaw (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar Muang Khua waar we aan boord gaan van een lokale boot om de prachtige Nam Ou-rivier af te dalen naar Nong Khiaw. We bezoeken Wat Phra Sing Kham die een heilige Boeddha van de regio beschermt. Gelegen op een kleine heuvel en omgeven door rijstvelden is Wat Pha Sing Kham, een belangrijk pelgrimsoord voor de locals van Oudomxai. Onderweg bezoeken we Ban Monsavanh, een etnisch Thais Dam-dorp waar we de traditionele methoden voor het stoken van lokale rijstalcohol (lao lao) leren kennen.

Vervolgens gaan we naar Muang Khoua waar we lunchen. In de namiddag gaan we aan boord om de Nam Ou af te dalen richting Nong Kiaw. We meren aan bij het dorpje Ban Had Sa van de Thai Lu. Vervolg van de afdaling naar Nongkiaw. Aankomst in de late namiddag en transfer naar het hotel. Diner en overnachting in Nong Kiau Riverside 3 * of Phaxang Resort 3*.

Dag 10 | Dinsdag 15 maart 2022 | Nongkiaw – Muang Ngoy -Nongkiaw (O-M-A)

We vertrekken naar de pier om de boot te nemen voor een uurtje varen op de Nam Ou tot Muang Ngoy. We maken er een rustige trektocht door het regenwoud met uitzicht op de rivier. Op onze weg ligt een klein dorp van de Khmu. Met de boot gaan we verder op de Nam Ou rivier tot Hatphaxou waar we zullen lunchen. Hatphaxou is omgeven door karstgebergte en een goede plek om te ontspannen of zwemmen.

We nemen de boot om terug te keren naar Muang Ngoi en verder naar NongKiaw. Diner en overnachting in Nong Kiau Riverside 3 * of Phaxang Resort 3*.

Dag 11 | Woensdag 16 maart 2022 | Nongkiaw – Pak Ou – Luang Prabang (O-M-A)

Ontbijt in het hotel. Vertrek met minibusjes richting Luang Prabang. Onderweg bezoeken we typische dorpjes. Ban Na Yang van de etnische Thai Lu bekend om het weven van zijde en katoen. Vervolgens Ban Xang Hai, gekend als het pottenbakkersdorp en distilleerderij van rijstalcohol. We nemen daarna de boot naar de heilige grotten van Pak Ou en lunchen in het restaurant bij de grot.

In de namiddag bezoeken we de grot die uit twee delen bestaat: Tham Ting en Tham Theung . Naast een prachtig uitzicht zijn er ook de honderden miniatuur Boeddhabeelden. De Pak Ou-grot is immers een bedevaartsoord voor de bevolking van naburige dorpen die Pimay Lao (Laos nieuwjaar) komen vieren in april. Verder per langzame boot naar Luang Prabang, de voormalige hoofdstad van het zeer machtige koninkrijk Lane Xang “Het land van een miljoen olifanten”. Het is de stad van cultuur en eeuwenoude tradities, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Bij aankomst in Luang Prabang bezoeken we de Wat Xiengthong, één van de beroemdste tempels in Laos en waarschijnlijk de meest elegante van het land. Deze verbluffende tempel gebouwd in 1560 is het voorbeeld van de Lao-religieuze architectuur, met een majestueus dak dat naar de grond lijkt te buigen. Het is een van de zeldzame tempels die niet zijn verwoest door opeenvolgende invasies. De mozaïek van de Levensboom op de achtergevel en de indrukwekkende Koninklijke lijkwagen bedekt met goud zijn de eye-catchers.

Transfer naar het hotel Santi Resort 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 12 | Donderdag 17 maart 2022 | Luang Prabang – Khuangsi – Luang Prabang (O-M-A)

In de vroege ochtend gaan we met de geïnteresseerden per tuc tuc naar de stad om de dagelijkse bedeltocht van de monniken te observeren. We nemen ook een kijkje op de lokale ochtendmarkt.

Gezamenlijk ontbijt. Daarna verlaten we de stad en rijden naar Living Land. In Azië is rijst het basisvoedsel. Laos verbouwt bijna uitsluitend “kleefrijst”, vrij specifiek omdat het geen gluten bevat zoals andere rijstsoorten. In Living Land, een biologische boerderij vernemen we alles over deze kleefrijst: voorbereiding van de grond, planten, verplanten, snijden, dorsen, malen, koken. Deelnemen aan de activiteiten of louter observeren is uw keuze. Ook andere planten of plantensoorten die worden gebruikt in de Laotiaanse keuken komen aan bod.

Tegen de middag gaan we naar de watervallen van Khuang Si, midden de bossen. Liefhebbers kunnen er zwemmen in het turkooizen water in de vele poelen. Lunch aan de voet van de watervallen.

Op terugweg naar Luang Prabang bezoeken we een school voor weeskinderen en kinderen van etnische minderheden die een achterstand hebben. Een uurtje voor zonsondergang beginnen we aan de klim naar de Mount Phousi gelegen op het schiereiland tussen de Mekong en Nam Khan. Op de top staat een kleine boeddhistische tempel en een gouden stupa. Op deze plaats hebben we een spectaculair uitzicht op de stad en genieten we van de zonsondergang. Nadien is er vrije tijd op de avondmarkt. Avondmaal in de stad. Overnachting in Villa Santi Resort 4*.

Dag 13 | Vrijdag 18 maart 2022 | Luang Prabang – Siem Reap (O-M-A)

Na het ontbijt vrije tijd en lunch in de stad. Transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de vlucht naar Siem Reap. Na de visumformaliteiten transfer naar Tara Angkor hotel. Avondmaal en overnachting in Tara Angkor hotel 4*.

Dag 14 | Zaterdag 19 maart 2022 | Siem Reap – Sites van Angkor (O-M)

In de koele morgen beginnen we met een van de highlights van deze reis : de sites van Angkor. Op weg naar de tempel- en paleizencomplexen houden we halt bij kleine dorpjes en lokale activiteiten. De verschillende complexen liggen verspreid in de jungle over een grondgebied bijna zo groot als een Vlaamse provincie. Sommige tempels zijn nog bijna volledig overgroeid door een alles innemende jungle, andere en prachtig gerestaureerd en vrij gemaakt van honderden anti-persoonsmijnen en van boomwortels en lianen. Hier zijn we in een stukje werelderfgoed dat kan wedijveren met de schitterendste sites op aarde.

In misschien verschillende volgorde als hier vermeld bezoeken we Banteay Srei, Neak Pean, en Prah Khan, en het meest bekende : het complex van Angkor Wat. Zonsondergang van op de Phnom Bakheng gevolgd door een avondmaal met Khmer dansen en overnachting in Tara Angkor hotel 4*.

Dag 15 | Zondag 20 maart 2022 | Siem Reap (O-M-A)

Vandaag gaan we op weg naar het tempelcomplex van Bayon, de terrassen van de olifanten en van koning Leper en Angkor Thom. Onderweg houden we halt bij kleine dorpjes en lokale ambachten als de suikerproductie, het manden vlechten enz. Lunch in de stad.

In de namiddag bezoeken we nog de tempels van Taprohm in de jungle en de kunstschool Les Chantiers-Ecoles. Siem Reap is altijd al het epicentrum geweest van de Cambodjaanse traditionele cultuur. Les Chantiers Écoles traint Cambodjaanse jongeren met een oorlogsverleden in het hout- en steensculpturen, de traditionele zijdeschilderkunst, het lakwerk en andere ambachtelijke vaardigheden. Diner-buffet in de stad en overnachting in Tara Angkor hotel 4*.

Dag 16 | Maandag 21 maart 2022 | Siem Reap en omgeving (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar de Kulen waterval en de vallei van de 1000 lingas. Op de zuidwestelijke hellingen van de Kulen-heuvels ligt Kbal Spean, algemeen bekend als de vallei van 1000 lingas of de rivier van duizend lingas. Het gebied bestaat uit een reeks stenen beelden uitgehouwen in de zandsteenformaties die in de rivierbedding liggen. De motieven voor steengravures zijn voornamelijk talloze lingas (fallussymbool van de hindoegod Shiva) en verschillende hindoeïstische mythologische motieven, waaronder afbeeldingen van de goden Shiva, Vishnu, Brahma en Lakshmi evenals dieren zoals koeien en kikkers. Lunch onderweg. In de loop van de namiddag rijden we terug naar Siem Reap en bezoeken Pasa Chaa, de grote overdekte markt. Afscheidsavond in een restaurant in de stad. Overnachting in Tara Angkor hotel 4*.

Dag 17 | Dinsdag 22 maart 2022 | Siem Reap – Tonle Sap – Siem Reap – Bangkok (O-M)

Na het ontbijt bezoeken we in de voormiddag de lokale Cambodjaanse en de ingeweken Vietnamese vissers die zich gevestigd hebben op en rond het Tonle Sap meer. Tijdens de boottocht op het meer en een wandeling doorheen de paaldorpjes aan de oerver krijgen we een indruk van de moeilijke levensomstandigheden van de bewoners.

Lunch in de stad en vrije namiddag tot de transfer naar de luchthaven voor de avondvlucht met Thai Airways naar Bangkok.

Dag 18 | Woensdag 23 maart 2022 | Bangkok – Brussel

Rond middernacht vlucht met Thai Airways naar Brussel waar we aankomen in de vroege ochtend.

Tijdens de rondreis maken we gebruik van onderstaande hotels (chronologische volgorde). 

Thatluang d’Or Boutique Hotel****

Dit prachtige boetiekhotel ligt in Vientiane, op slechts 1,3km van Thatluang Stupa. Het moderne hotel beschikt over prachtige kamers en een zalig buitenzwembad.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Villa Santi Resort****

Dit luxehotel ligt in de stadskern van de populaire buurt Luang Prabang Oude Stad. Geniet van een zorgeloos verblijf van wereldklasse.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Le Grand Pakbeng****

Dit verblijf biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Geniet vanuit het buitenzwembad van een prachtige panorama en relax in de comfortabele kamers.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Nam Ket Yorla Pa Resort****

Dit magnifieke resort ligt in de jungle aan de Kat-rivier en biedt een spectaculaire omgeving. De ligging is ideaal om talloze activiteiten te ondernemen of hou het rustig en relax aan het fijne buitenzwembad.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Phaxang Resort***

Dit authentieke verblijf heeft kamers opgetrokken in bungalowstijl. Daarnaast zorgt de ligging in de natuur voor een prachtig uitzicht.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Tara Angkor Hotel****

Dit mooie hotel heeft een zeer centrale ligging en beschikt over maar liefst 4 eetgelegenheden. De kamers zijn ruim en netjes ingericht.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Wat is inbegrepen?

 • Vluchten heen en terug met Thai Airways in economy class
   • Business Lounge in Bangkok op de heenreis
   • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
   • Alle transfers ter plaatse
   • Verblijf in kwalitatieve hotels volgens programma
   • Maaltijden op basis van VOLPENSION
   • Inkomgelden volgens programma
   • Luchthaventaksen en BTW

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Visum Laos & Cambodja

Dossierkost: 15 euro per dossier

Offerteaanvraag

Wens je een offerte voor deze reis, vul dan onderstaand formulier in en we berekenen voor u de juiste prijs.

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be