Singlereis Oman
OMAN // RONDREIS // SINGLEREIS

Het sultanaat Oman is een veelzijdig en intrigerend land in de Arabische wereld en op Saoedi-Arabië na, het grootste land van Arabië. Het heeft alles wat een reis tegelijkertijd boeiend, avontuurlijk en ontspannend maakt: prachtige zandstranden, schitterende landschappen met dadels en fruitbomen, typische dorpjes, rustige oases, historische gebouwen, prachtige paleizen en moskeeën, een goede keuken, luxueuze hotels en bovenal een fiere en vriendelijke bevolking. Oman is de perfecte combinatie van authenticiteit en moderne ontwikkeling.

 

Vanaf €4170 per persoon

€ 4170 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 4790 bij verblijf in een eenpersoonskamer
Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Boek deze reis
Programma
Hotels
Inbegrepen
Extra's
Offerteaanvraag

Reisprogramma

Deze geweldige singlereis zal op 11 december 2021 van start gaan. De reis duurt 12 dagen en is gegarandeerd vanaf minimum 15 personen. Ontdek hieronder het reisprogramma. De O, M en A in de titels maken steeds duidelijk of er ontbijt, middagmaal of avondmaal is voorzien. 

Dag 1 | zaterdag 11 december 2021 | Brussel – Dubai

Samenkomst in Zaventem in de late namiddag voor nachtvlucht met Emirates naar Dubai.

Dag 2 | zondag 12 december 2021 | Dubai – Muscat (O-M-A)

In de vroege morgen hebben we een doorverbinding voor een korte vlucht naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Na de grensformaliteiten neemt de plaatselijke gids ons mee voor een korte sightseeing tour met de bus, rond de voornaamste bezienswaardigheden van Muscat. We rijden langs de ambassadewijk naar de oude stad. We houden enkele foto stops bij het Al Alam Palace, het paleis van de sultan; bij de forten Mirani en Jalali en het Bait Al Zubair Museum. Lunch.

Daarna transfer naar hotel Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4* voor check-in. In de late namiddag een begeleid bezoek aan het Royal Opera House Muscat en de The House of Musical Arts. We komen alles te weten over de gedurfde structuur en technische innovatie van het gebouw, samen met de decoratieve kunst en een verzameling zeldzame instrumenten. Daarna bezoek aan Muttrah Souq, één van de oudste markten in Oman. De gids vertelt er ons alles over de soorten wierook en de verschillende soorten hoofddeksels van de lokale bevolking. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting in Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 3 | maandag 13 december 2021 | Muscat (O-M-A)

In de voormiddag bezoeken we Grote Moskee, ook wel de Grote Sultan Qaboes Moskee genoemd, gebouwd met zandsteen en marmer. De Moskee werd ingehuldigd in mei 2001 na een bouwperiode van 6 jaar. Een prachtige Swarovski-kroonluchter en een enorm handgemaakt Perzisch tapijt sieren de grote gebedszaal.

De kust van Oman is 1700 km lang, de zee mag dus zeker niet ontbreken in ons programma. Met een privé-boot gaan we dolfijnen spotten (hope we are lucky!) en maken we een boottocht langs de kust. Op het strand genieten we van een BBQ-lunch. We varen naar Bandar Al Khiran een gebied met een grote verscheidenheid aan vissen, een kleurrijk koraalrif en een aantal mangroven die een toevluchtsoord vormen voor kreeften, garnalen en andere vissen. Er is tijd om te zonnen, te wandelen, te zwemmen, te kajakken of te snorkelen (snorkeluitrusting wordt op de boot verstrekt).

BBQ Dinner in Kargeen restaurant en overnachting in Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 4 | dinsdag 14 december 2021 | Muscat – Wadi Bani Khalid – Wahiba (O-M-A)

Vandaag bezoeken we de betoverende Wadi Bani Khalid. We rijden langs eindeloze dadelplantages om de prachtige wadi te bereiken. De zwempoelen zijn koel, diep en adembenemend. Gelegenheid om een duik te nemen in het kristalheldere water. Lunch.

We trekken verder naar de Wahiba-zandduinen soms ook Sharqiya Sands genoemd. Deze strekken zich uit over 200 km tot aan de Arabische Zee en zijn 100 km breed. Al meer dan 7000 jaar zijn ze de thuis van de Bedoeïenen. We wandelen de duinen op en zijn getuigen van een onvergetelijke zonsondergang in de woestijn. We stappen over in 4×4 wagens en rijden doorheen de duinen naar Wahiba Arabian Oryx Camp. Avondmaal en overnachting in het kamp.

Dag 5 | woensdag 15 december 2021 | Wahiba – Nizwa (O-M-A)

Ontbijt in het kamp. Fotomoment in Birkat Al Maouz, één van de beroemdste ruïnedorpen in Oman met grote bananenplantages en de schilderachtige omgeving. De site staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO door het oude Falaj-irrigatiesysteem. Het is een betoverende stop die je terug in de tijd brengt. We stappen over in 4×4 wagens die ons naar de Jebel Akhdar – Groene Berg brengen. Die is noch groen, noch berg, maar een groot grijsbruin massief van meer dan 1800 km² met verschillende toppen, die oplopen tot 3000 meter. De bergketen is bezaaid met Omani dorpen en op veel plaatsen hebben de dorpelingen terrassen aangelegd op de bergflanken voor het verbouwen van gewassen. Lunch in lokaal restaurant.

Wadi Bani Habib is één van de vele dorpen op het enorme plateau van Jebel Akhdar dat beroemd is om de rozenwaterdestillatie. Van de duizenden variëteiten van rozen produceren slechts enkele de geurige olie die nodig is om rozenwater te maken. De Damascina of Damascus roos is één van de beroemdste. We reizen verder naar Nizwa voor avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 6 | donderdag 16 december 2021 | Nizwa en omgeving (O-M-A)

Ontbijt. We rijden naar het enorme Bahla Fort (Unesco Werelderfgoed) voor een fotostop. Het werd gebouwd in het derde millennium voor Christus. Vervolgens bezoek aan het Jibrin Kasteel, een groot rechthoekig gebouw bestaande uit vijf verdiepingen met 55 kamers. Dit kasteel onderscheidt zich door de inscripties en fresco’s in de verschillende kamers. De plafonds van het kasteel zijn versierd met schilderijen en inscripties in islamitische stijl, en de deuren zijn prachtig gesneden. Een Falaj (irrigatiesysteem) loopt door het midden van het kasteel. Ons laatste bezoek gaat naar Tanuf, een oude ruïnestad aan de rand van Jabel Akhdar en aan de monding van Wadi Tanuf. De stad werd gebombardeerd en vernietigd door de Britse RAF in 1954-1955 in een strijd tegen de dissidente Beni Riyam-stam.

Terug naar Nizwa voor avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 7 | vrijdag 17 december 2021 | Nizwa – Muscat (O-M-A)

We starten met bezoek aan de wekelijkse veemarkt. Elke vrijdag komen boeren uit het hele land naar de stad, met hun vee, geiten en kamelen. In de bruisende souq in de buurt vinden we de lokale ambachten en producten zoals Omaanse dolken (khanjar), koper, zilveren sieraden, voedingswaren, vis, groenten en handwerk. We vervolgen onze dag met een bezoek aan Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. Deze ligt binnen de muren van het 17e-eeuwse Nizwa-fort met zijn enorme toren en prachtig uitzicht op de oase. We rijden vervolgens naar het dorp Al Hamra, één van de best bewaarde oude steden van het land. We maken een wandeling tussen de oude verlaten gebouwen en lemen huizen en bezoeken het levende museum van Bait Al Safah. waar mannen en vrouwen oude praktijken demonstreren zodat we meer te weten komen over de Omani-tradities.

Verder naar Misfat Al Abriyeen. Het dorp heeft geweldige agrarische terrassen, mooie steegjes en oude huizen met palmvaren daken gebouwd op massieve rotsen. Hier zien we ook traditionele Omani irrigatiekanalen (Falaj-systeem), waar water wordt gekanaliseerd vanuit ondergrondse bronnen voor gebruik in de landbouw en voor huishoudelijk gebruik. Lunch in Misfat.

Verder naar het oude dorp van Ghul voor bezoek aan de verlaten Perzische ruïnes. We bereiken Jebel Shams, het hoogste punt van Oman op 3020 m. Van hieruit hebben we een spectaculaire uitzicht op de “Grand Canyon”. Terug naar Muscat voor avondmaal en overnachting in hotel Wyndham Garden Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 8 | zaterdag 18 december 2021 | Muscat – Salalah (O-M-A)

In de voormiddag bezoek aan de vismarkt in Barka, een traditionele lokale Omani-vismarkt. We rijden naar het dorpje Nakhal, dat wordt omgeven door talloze dadelpalmen en bekend staat om zijn warmwaterbronnen. Fotostop bij het prachtig gerestaureerde Nakhal fort, gebouwd in de 16e eeuw op een enorme rots door een imam van de Bani Kharous-dynastie. Vanaf het Nakhal Fort is er een prachtig uitzicht over de palmbomen plantages. We zetten onze rit verder naar Ain Thawara, gelegen tussen de dadelboerderijen in de uitlopers van het Al Hajar-gebergte. Ain Thawara is bekend door zijn warmwaterbronnen. Picknick onderweg.

Transfer naar Muscat Airport voor een binnenlandse vlucht naar Salalah. Salalah is de hoofdstad van Dhofar, de meest zuidelijke provincie van Oman. Tijdens de moesson (Khareef) juni tot september wordt het dorre landschap voor de komende maanden omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Bij aankomst in de luchthaven transfer naar hotel Hilton Salalah Resort 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 9 | zondag 19 december 2021 | Salalah en omgeving (O-A)

Onze eerste stop vandaag is het oude vissersdorp Taqah met het eeuwenoude Taqah kasteel. Daarna rijden we naar de stad Sumharam (Khor Rohri). De ruïne van Sumharam, die Unesco Werelderfgoed is, geeft een beeld van de opvallend grote stad die rond 2000 voor Christus werd gebouwd. Ze is voor een deel gerestaureerd. Vanuit de haven van deze stad kreeg de florerende wierookhandel exportmogelijkheden over de gehele wereld. Nu zien we er flamingo’s en kamelen pootje baden. Een pittoreske rit brengt ons vervolgens naar ‘Mirbat’, de oude hoofdstad van Dhofar en het begin van de ‘Frankincense trail’ of wierookroute. Oman dankt een groot gedeelte van zijn rijkdom aan de productie en export van wierook. Tot in de 20e eeuw was de Arabische wierook even kostbaar als goud. Een route met oude lemen huizen brengt ons naar het graf van Bin Ali, één van de grondleggers van de Islam in Oman. Daarna gaan we westelijk naar de bron van ‘Ayn Razat’. Lunch in een lokaal restaurant.

We vervolgen onze reis naar de ‘Qara’-bergen naar Nabi Ayoub, het oude graf van de profeet Job. We houden halt bij Al Mughsayl, een langgerekt strand met wit zand en azuurblauw water met aan beide kanten een perfecte plaats voor foto’s. Verder naar de Blow Holes bij Marneef Cave. Als afsluiter van de dag rijden we naar de westelijke grens van Oman waar de historische Boswellia (wierookbomen) in hun natuurlijke habitat groeien. Boswellia staat bekend om de geurige hars – olibanum. Deze hars wordt gebruikt in wierook, parfums en cosmetica. Terug naar hotel Hilton Salalah Resort 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 10 | maandag 20 december 2021 | Salalah en omgeving (O-A)

Vandaag stappen we over in 4×4 wagen om een ganse dag de bergen van Dhofar in te trekken. Stop bij Taqah, een dorp op het gelijknamige plateau. We vervolgen naar Wadi Darbat en maken een wandeling in de wadi tussen de grazende kuddes geiten en kamelen. De volgende stop is één van ’s werelds grootste Sink Holes (211 m diep en 150 m in diameter), gelegen in Tawi Attair – ook wel bekend als de “Well of Birds”.

We vervolgen door de heuvels van Jebel Samhan om een plateau op 1700 m hoogte te bereiken met uitzicht op de enorme Grand Canyon van Dhofar, die een geweldig uitzicht biedt op de zee aan de ene kant en het Qara-gebergte aan de andere kant. In dit prachtige landschap genieten we van een picknicklunch. We vervolgen de rit met stops in dorpen of bij spectaculaire uitzichtpunten. We keren terug naar Salalah in de vroege avond. Diner en overnachting in het hotel Hilton Salalah Resort 5*.

Dag 11 | dinsdag 21 december 2021 | Salalah – Muscat (O-A)

In de voormiddag bezoeken we de indrukwekkende Sultan Qaboos-moskee in het centrum van Salalah. We houden een fotostop bij het officiële Al Husn sultanpaleis. Om af te sluiten nog een bezoek aan de Haffah-soek waar we afscheid nemen met het meest kenmerkende product van Dhofar: de wierook. Op elke hoek worden van de soek worden wierookbrokken gebrand. Er zijn zakjes te koop in verschillende kwaliteit en geursterkte. Zo kunt u de geur mee naar huis nemen en herinneringen aan deze fantastische reis vasthouden. Lunch.

Kort na de middag vertrek naar de luchthaven van Salalah voor vlucht naar Muscat. Farewell diner en overnachting in hotel Wyndham Garden Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 12 | woensdag 22 december 2021 | Muscat – Dubai – Brussel (O)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Muscat voor de terugvlucht naar België via Dubai. Aankomst in Zaventem wordt voorzien rond 19u30.

Tijdens de rondreis maken we gebruik van onderstaande hotels.

Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair****

Dit luxe hotel is op slechts 1km van de Oman Avenues Mall gelegen en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de bergen. Ontspan in de luxueuze kamer of aan het buitenzwembad.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Woestijnkamp Arabian Oryx Camp

Leef zoals echte bedoeïen en ervaar een onvergetelijke nacht in een van de tenten in bedoeïen-stijl. Geen zorgen er is airco voorzien en u kan zich gewoon douchen zoals thuis.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Hotel Golden Tulip Nizwa****

In dit luxe 4 sterren hotel heeft u een uitzicht op het omliggende landschap met de Al Hajar bergketen. De kamers zijn ruim en klassiek ingericht.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

 

Hilton Salalah Resort*****

Dit prachtig hotel biedt een prachtig zicht over de Indische Oceaan. De kamers zijn een mix van moderne inrichting en Omaanse details.
Het hotel is onder voorbehoud en kan eventueel vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Wat is inbegrepen?

 • Internationale vluchten heen en terug
   • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
   • Alle vermelde transfers ter plaatse
   • Overnachtingen in de vermelde hotels
   • Maaltijden volgens programma (halfpension en 7 lunches)
   • Water en wijn bij de maaltijden
   • Alle vermelde excursies
   • Luchthaventaksen en BTW

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Visumkosten

Dossierkost: 15 euro per dossier

Offerteaanvraag

Wens je een offerte voor deze reis, vul dan onderstaand formulier in en we berekenen voor u de juiste prijs.

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be