Wandelvakantie Kaapverdië
KAAPVERDIE // WANDELVAKANTIE // 8 DAGEN

Met deze reis ontdekt u de eilanden São Vicente en Santo Antão. Ze zijn beide toegankelijk met de boot maar qua sfeer verschillen ze. Reizen Meyers stelt wandelingen voor die u volgt dankzij de kaarten en het roadbook dat u reeds van hieruit meekrijgt. Uw transfers worden uitgevoerd met lokale taxi’s en uw picknick lunches worden bezorgd door de hotels. Verblijf in kleine logies met veel karakter

vanaf € 1650 per persoon

Afreisdata: 
Kies zelf je afreisdatum.

Unieke reis

Boek deze reis
Programma
Inbegrepen
Extra's
Informatieaanvraag
Hotels

Programma

Dag 1 Heenreis

Vlucht vanuit Brussel naar São Vicente. Onthaal in de luchthaven en transfer naar uw hotel in Mindelo. Vrije tijd om het koloniale stadje te verkennen. U flaneert langs de praça, de markt, het café Lisboa of op het strand, … en ontdekt zo de Afrikaanse, Braziliaanse en Europese invloeden.

Dag 2 Tour van het eiland Sao Vincente

Vrije voormiddag ter ontdekking van Mindelo, een oude koloniale stad. Rond 15u, vertrek met uw Engelstalige of Franstalige chauffeur voor de doorsteek van het eiland via de centrale oase naar het gehucht van Calhau. Wandeling tussen twee vulkanen, maanlandschappen (2u00, +140m / -140m). U volgt de oceaan doorheen de versteende lava. In de late namiddag terug met de wagen naar Mindelo.

Dag 3 Mindelo - Porto Novo - Cova krater - Vallei van Paul

Vroege oversteek met de ferry (1u) naar het eiland van Santo Antão. Aankomst in Porto Novo, de haven van het eiland Santo Antão, waar een taxi u opwacht voor de transfer naar de centrale hooglanden. Onderweg picnic lunch. Ontdekking te voet van de Cova krater omringd met dennebomen en mimosa-planten. Spectaculaire afdaling langsheen een bochtig pad op de noordflanken tot aan het gehucht van Cha de Manuel dos Santos. U komt te voet aan bij uw verblijf.l. Intrek voor 2 nachten in een klein gastenverblijf met zwembad. Avondmalen en overnachtingen.

Dag 4 Vallei van Paul

Ontdekking van deze vallei met een weelderige exotische vegetaties. Vanuit uw verblijf afdaling langs gecultiveerde terrasbouw tot aan de bar O Curral, een onvermijdelijke stop waar u onder andere kan proeven van lokale geitenkaas, de lokale rum, koffie, kruiden …

Dag 5 Fontainhas - kustweg - Ribeira Grande

Transfer naar Fontainhas langsheen het vissersdorpje van Ponta do Sol (geen halte). Fontainhas, een hooggelegen dorp nabij de kust, is het vertrekpunt van een prachtige kustwandeling. Over kronkelende paden doorheen een landschap van basaltrotsen wandelt u naar het dorpje Corvo.  Na een pauze terug te voet naar Fontainhas waar u wordt opgewacht door de taxi. Transfer naar uw verblijf met zwembad gelegen in het gebergte van Ribeira Grande.

Dag 6 Vallei van de Ribeira Grande

Vandaag transfer naar Joao Alfonso om de vruchtbare valleien van de Ribeira Grande te ontdekken. Korte wandeling langsheen weelderige tuinen en terrassenteelt in de omgeving van Joao Alfonso en Cha de Pedras. Hier zal u, rond het einde van de voormiddag, uw gastheer/vrouw ontmoeten. U helpt bij het klaarmaken van uw middagmaal: een traditioneel gerecht, « la cachupa », een soort hutsepot op basis van gedroogde bonen, mais en vlees.

Dag 7 Vallei van de Ribeira Grande - Porto Novo - Mindelo

Na een vrije voormiddag, terugrit naar Porto Novo langsheen de prachtige weg die kronkelt tussen de vulkanische toppen. Tocht met de ferry (13u00) naar Mindelo. Intrek in het hotel en vrije tijd.  
Optioneel : Mogelijkheid om de ochtendferry te nemen naar Mindelo om er de hele dag te verblijven. Als hoofdstad is Mindelo meer gericht op cultuur dan natuur.

Dag 8 Terugreis

 Vrije voormiddag en vroege namiddag te Mindelo. Transfer naar de luchthaven of strandverlenging op een ander eiland van Kaapverdië (Sal). Terugvlucht naar Brussel.

Wat is inbegrepen?

 • Internationale lijnvluchten met Air Portugal in T klasse.
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure.
 • Privétransfers met chauffeur.
 • Begeleide uitstappen vermeld in programma.
 • Roadbook met kaarten en beschrijving van de wandeltochten (in frans of engels).
 • Ferry São Vicente - Santa Antão (h/t).
 • Overnachtingen in dubbelkamer in vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner).
 • Roadbook met kaarten en beschrijving van de wandeltochten (in frans of engels).
 • Lokale toeristentaks (€ 2 per persoon/ per nacht).

Extra opties voor deze reis

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Luchthavenveiligheidsbelasting: +- 31 € contant te betalen bij aankomst op Kaapverdië of online vanuit België.
 • Toegangsgelden. Optionele activiteiten.
 • Reisverzekeringen.
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, ...).

Dossierkost: 25 euro per dossier

Boek deze reis

Na het invullen van onderstaand formulier ontvangt u een offerte voor de door u gekozen datum.

Hotel selectie

Je verblijft in onderstaande kleinschalige charme hotels.

Mindelo: Kiras hotel
Vallei van Paul: Casa Maracuja
Vallei van Ribeira Grande: Pedracin Village

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be