Gastronomische LUXE cruise
CRUISE // GASTRONOMIE // 9 DAGEN

NEDERLANDSTALIGE BEGELEDING AAN BOORD
Scheep in voor een gastronomische cruise van Lissabon naar Le Havre en ontdek de culturele rijkdom en de culinaire tradities van de Atlantische kust.  Drie sterrenchefs aan boord zullen hun passie met u delen voor lokale producten en zullen u meenemen op een culinaire reis doorheen de smaken en de nieuwe trends van de Europese keuken.  Deze ontdekkingsreis start in Lissabon en Porto,  twee bruisende en gezellige steden, rijk aan tradities en historiek. Het prachtig bewaarde architecturaal erfgoed met elegante herenhuizen versierd door
exotische tuinen n azulejos zal u zeker weten te bekoren.  Ontdek het programma

UW SCHIP: WORLD EXPLORER *****
Bouwjaar: 2019
Kajuiten: 98 buitenkajuiten
Capaciteit: 180 passagiers
Bemanningsleden: 125
Lengte: 126m

Vanaf € 1600 per persoon

Eénmalige afreis 06/05/2022.

NU 50% korting
: Normale prijs 3200 euro !!

 • Sterrenchefs aan boord zorgen voor een unieke gastronomische cruise. 
 • Telkens een volledige dag om Porto en Lissabon te ontdekken. 
 • Heerlijke tussenstops bij kleine eilanden in historische havens. 
Boek deze reis
Programma
Ons Schip
Inbegrepen
Extra's
Sterrenchefs
Prijzen/Kajuiten
Boekingsaanvraag
Brochure

Reisprogramma | afreis 06/05/2022

Dag 1 - Heenreis

 Vlucht naar Lissabon (chartervlucht of lijnvlucht) en transfer naar de haven. Inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.

Dag 2 - Lissabon

 Het elegante en populaire Lissabon is gebouwd op zeven heuvels aan de monding van de Taag, en biedt een heel diverse aanblik. Het Praça do Comércio en de talloze kerken, kloosters en paleizen
getuigen van het rijke maritieme verleden. De pittoreske gele tram rijdt door een wirwar aan straatjes en de zonnige terrassen kijken uit op het Castelo de São Jorge, dat trots boven de stad uittorent,
en de Ponte 25 de Abril, die doet denken aan San Francisco.  Modernisme en tradities gaan hand in hand in Lissabon, waar authentieke wijken met hippe winkels, schaduwrijke terrassen en prachtige gevels met kleurrijke azulejos elkaar afwisselen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies.
Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 3 - Porto

 Porto is een meer dan 2000 jaar oude stad met een rijke geschiedenis aan de monding van de Douro. Het historische hart van Porto behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Met zijn bruggen, barokkerken, typische azulejos, balkons vol bloemen en leuke winkelstraten heeft de stad al zijn authenticiteit behouden.  De levendige kaaien bieden een schitterend uitzicht op de door Gustave Eiffel ontworpen Maria Pia-brug en de eeuwenoude opslagplaatsen van de beroemde port- en dourowijnen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies.
Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 4 - La Coruna

 Deze haven in het noordwesten van Spanje is de belangrijkste stad van Galicië, een afgelegen regio met woeste, grillige kusten. La Coruña staat bekend om zijn Romeinse vuurtoren, zijn middeleeuwse oude stad en de art-decowoningen in het centrum.  De stad is ook de toegangspoort tot Santiago de Compostella, waar het graf van Sint-Jakob en de Romaanse kathedraal al sinds 829 bezocht worden door bedevaarders. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 5 - Bilbao

Bilbao, een industrie- en havenstad omringd door groene bergen, is bekend om zijn Guggenheim-museum uit 1997. Het werd ontworpen door Frank Gehry en gaf de hoofdstad van Spaans Baskenland een hele nieuwe dynamiek. Vandaag zijn design en architectuur er de codewoorden, tot in de metro toe. De rivier Nervión, die door de oude stad stroomt, is de levensader van Bilbao en wordt overspannen door een zweefbrug die Unescowerelderfgoed is. Een industrieel juweeltje! Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 6 - La Rochella

 La Rochelle, de hoofdstad van de Charente-Maritime, is beroemd om zijn prachtige oude haven, die heel wat kunstenaars inspireerde. De toegang wordt bewaakt door de Tour de la Chaîne en de Tour Saint-Nicolas. Wie langs de kaaien en de straatjes met booggewelven van de oude binnenstad kuiert, ontdekt tal van schitterende herenhuizen, renaissancegebouwen en vakwerkhuizen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies.
Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 7 - Belle-Île-en-Mer

 Belle-Île, het bekendste Bretoense eiland, ligt voor de kust van het betoverende Morbihan, en lijkt wel gemaakt om heerlijk te wandelen en tot rust te komen langs de oceaan. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies.
Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 8 - Saint Malo

 Saint-Malo ligt als een stenen schip in de monding van de Rance, en torent met zijn stadswallen trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de versterkingen uitsteken,
verlenen de stad een uniek karakter. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 9 - Le Havre

 Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer per autocar naar België.

World Explorer

De gloednieuwe World Explorer werd opgeleverd in augustus 2019. Dit schitterende expeditiejacht is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het milieuvriendelijke, ruime en gezellige schip is ideaal om samen te reizen en weg te dromen tijdens unieke cruises op mensenmaat.

De World Explorer werd ontworpen door grote cruisespecialisten met aandacht voor het ontdekken van de wereld en de natuur. Zij gaven het schip daarom tal van binnen- en buitenruimten van waar men op elk moment kan genieten van het adembenemende uitzicht. Zowel vanuit de comfortabele fauteuils op het Observatiedek (dek 8), als vanuit de comfortabele fauteuils in het Observatiesalon (dek 7), geniet u op elk moment van een uitzonderlijk panoramisch zicht. .

Kajuiten

Er zijn slechts 98 kajuiten. De kajuiten van de World Explorer, verdeeld over drie dekken, zijn allemaal langs de buitenzijde gelegen, met ramen van uiteenlopende grootte al naargelang de gekozen categorie (gewoon raam, schuifraam met of zonder balkon of terras).  De kajuiten zijn bijzonder ruim (17 tot 44 m²), waarbij de meeste meer dan 20m² groot zijn. Ze hebben allemaal een salonhoek, van diverse omvang, met tafel, fauteuils of sofa. De kajuiten hebben steeds een groot dubbel bed of twee enkele bedden, een televisie, een minibar, een individueel afstelbare airco, een haardroger en een kluisje. De badkamers zijn uitgerust met een inloopdouche. Enkele suites beschikken over een terras met ligzetels, een salon én een bureauhoek, twee lavabo’s en een bad in de badkamer.

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht van Brussel naar Lissabon
 • Transfer per autocar van Le Havre naar België
 • Haventaksen (ter waade van 250 euro pp)
 • Luchthaventaksen
 • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
 • Cruise volgens vaarschema
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • Diensten van een tweetalige (Nederlands/Frans) cruisedirecteur en zijn of haar team
 • Voordrachten door een specialist van de regio

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken of zijn niet inbegrepen

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Luchthavenvervoer voor de heenreis (59 euro)

Dossierkost: 25 euro per dossier

Drie sterrenchefs aanboord

De drie Michelin-sterrenchefs aan boord nodigen u uit in het elegante en aangename restaurant van de World Explorer voor een unieke gastronomische cruise. Tussen Portugal en België wachten tal van nieuwe smaken en keukentrends op u tijdens heerlijke proeverijen en culinaire workshops. Een waar festival van de Europese gastronomie! Rui Paula zal aanwezig zijn van 7 tot 8 mei en geeft het diner van 7 mei zijn signatuur. Chef-koks Benoit Dewitte en Tijs Meliefste zullen aanwezig zijn van 7 tot 10 mei. Elke chef zal 2 gerechten signeren. Bovendien zullen de drie chef-koks gastronomische workshops en culinaire demonstraties geven.

Ria Paula **

De beroemde Portugese chef Rui Paula (2 Michelinsterren): de bereidingen van chef Rui Paula dragen de stempel van zijn herkomst. Met veel zin voor originaliteit interpreteert hij op verrassende manier gerechten vol smaken, texturen, aroma’s en kleuren. Hij wordt dan ook beschouwd als een absolute referentie in de moderne keuken en werd door Michelin bekroond met twee sterren. Rui Paula is geboren en getogen in Porto. Hij is een man met veel zin voor humor die houdt van eenvoud. Naast zijn geboortestreek waren het vooral zijn moeder en grootmoeder die hem de liefde voor de keuken leerden kennen. Op basis van die inspiratiebronnen is hij uitgegroeid tot een gepassioneerde professional die telkens weer origineel en verrassend uit de hoek komt.

Benoit Dewitte *

De Belgische chef Benoit Dewitte (één Michelinster) is samen met zijn broer Bernard actief in de Vlaamse Ardennen, waar de kasseien bonkig en de accenten hoekig zijn. Benoits kookstijl is weelderig, zuiver en gericht op de kracht van het product. Hij kiest voor een pure vorm van gastronomie waarin oprechtheid een belangrijke rol speelt. Benoit Dewitte vaart mee van Lissabon tot Bilbao. Hij praat over zijn passie en over de producten die hij op sublieme manier transformeert, maar zal natuurlijk ook tonen waartoe hij als bekroonde jonge Belgische chef in staat is.

Thijs Meliefste *

Na jaren ervaring in de beste restaurants van Europa, hebben Anuschka en Thijs Meliefste ervoor gekozen om zich te vestigen in het hart van Zeeland, aan de oevers van het Veerse Meer. Thijs Meliefste laat zich inspireren door de genialiteit van de natuur, die hij tracht te vertalen zonder zonder ze te verraden. Nieuwsgierig als hij is, sublimeert hij de finesse en intensiteit van zijn keuken door een verbazingwekkende verscheidenheid van culinaire technieken. Gepassioneerd, creatief en met oog voor detail, houdt hij er ook van om te verrassen met de schoonheid van zijn presentaties

Prijzen

CAT 1 Expeditie kajuit - dek 3: 1600 euro pp (ipv 3200 euro euro pp) 
CAT 2 Deluxe kajuit - dek 5 : 1885 euro pp (ipv 3770 euro pp)
CAT 3 Deluxe kajuit - dek 6: 2075 euro pp (ipv 4150 euro pp)
CAT 4 Deluxe balkon - dek 5: 2450 euro pp (ipv 4900 euro pp)
CAT 5 Deluxe balkon - dek 6: 2640 euro pp (ipv 5280 euro pp)
CAT 6 Junior suite balkon - dek 6: 2825 euro pp (ipv 5650 euro pp)
CAT 7 Navigator Suite terras - dek 5 & 6 - 3390 euro pp (ipv 6780 euro pp)
CAT 8 VIP suite terras - dek 5 - 3960 euro pp (ipv 7920 euro pp)
CAT 9 Explorer Suite terras - dek 5 of 6 - 4150 euro pp (ipv 8300 euro pp)

Cat 3 Deluxe kajuit 

Boekingsaanvraag

Wenst je één van de 180 gelukkigen zijn aan boord van dit luxe schip, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op voor de verdere afhandeling.

Brochure

Download onze brochure met alle details.  Tevens kan u hier een overzicht vinden van alle excursies met de prijzen. 

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be