Fly & Drive 'Rond IJsland' 12 dagen
IJSLAND // FLY & DRIVE // 12 DAGEN

Tijdens deze volledige IJsland rondrit heb je nét die extra tijd voor een wandeling hier of daar, een extra uitstapje en de rust om niet elke dag van hotel te moeten veranderen.  Je zal verblijven in zeer degelijke hotels van het niveau comfort, dit zijn overwegend 3* en 4* hotels.  Het ontbijt is overal inbegrepen.

vanaf € 1637 per persoon

Afreisdata: 

Je kan deze rondreis het beste doen tussen 01/04 en 31/10.

Boek deze reis
Programma
Inbegrepen
Extra's
Offerteaanvraag

Fly & Drive 12 dagen

Reizen Meyers voorziet zowel de vluchten, huurwagen, hotelverblijven als alle excursies.  Tevens krijg je ons 7/7 noodnummer voor bijstand tijdens de reis.   Als extra voor deze reis hebben we al volgende voorzien: inkomticket Mývatn Nature Bath, ticket Glacier Lagoon boottocht.

 

Dag 1 | Heenreis

Vertrek voor een vlucht naar Keflavik, we voorzien meestal vluchten met Icelandair vanaf Brussel, ook een vertrek vanuit Amsterdam is mogelijk.  Na aankomst neem je de huurwagen in ontvangst.  We voorzien een overnachting de de buurt van Reykjavik/Keflavik.  Afhangkelijk van het uur van aankomst kan je al een bezoek brengen aan de overbekende Blue Lagoon.  

Dag 2 | Borgarfjördur

Ontdek de vallei van Borgarfjördur, de vallei van de sagen, in het Westen van IJsland. Hier vindt u Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa. Verder naar de Hraunfossar en Barnafoss watervallen. In deze regio vindt u verschillende musea zoals het Icelandic settlement museum in Borgarnes, de Snorrastofa culture exhibition en het Hvanneyri Farm machinery museum. Overnachting in de regio van Borgarfjördur.

Dag 3 | Snaefellsnes

Het Snaefellsnes schiereiland ligt als een lange arm in zee en is in vele opzichten een kleine microcosmos van het hele eiland. Maak een boottocht uit Stykkisholmur naar de ontelbare eilanden van de Breidafjördur fjord. Overnachting in de regio van Borgarfjördur.

Dag 4 | Skagafjördur

Begin de dag met een beklimming van de Grábrok vulkaan in het Bifröst gebied. Dan verder naar Skagafjördur, de vallei van de paarden. Hier bezoekt u de Glaumbaer turf farm & folk museum en de Vidimýri kerk, een van de mooiste voorbeelden van traditionele turfarchitectuur. Overnachting in de regio van Eyjafjördur, Noord-IJsland.

Dag 5 | Akureyri & Eyjafjördur

Wij raden aan om  de oude stad van Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland, de moderne kerk en de botanische tuin te bezoeken. In de namiddag kan u naar het vissersdorp Dalvik rijden waar heel wat mogelijkheden zijn voor schitterende wandelingen. Wilt u graag wat vogels zien? Neem dan de ferry naar het eiland Hrisey net voor de kust. Het is een van de beste plaatsen in IJsland om vogels te zien. Het pittoreske plaatsje Hrisey met zijn kleurrijke huizen is een bezoek waard. Overnachting in de regio van Eyjafjördur.

Dag 6 | Godafoss & Lake Mývatn

Begin de dag met een bezoek aan de Godafoss waterval, de waterval van God. Het Mývatn meer biedt vele vulkanische en geologische verschijnselen, een uitbundige vogelpopulatie en een groot aanbod aan wandelroutes. Neem ook zeker eens een bad in de unieke Mývatn Nature Baths. Overnachting in de regio van het Myvatn meer/Husavik/Eyjafjördur in Noord-IJsland.

Dag 7 | Husavik & Asbyrgi National Park

Húsavik is de walvishoofdstad van Europa, hier kan u het walvismuseum bezoeken of een boottocht ondernemen om walvissen te gaan zien. Rij rond het bergachtige schiereiland Tjörnes en bezoek het Ásbyrgi & Dettifoss National Park waar u veel wandelmogelijkheden heeft. Overnachting in de regio van het Myvatn meer/Husavik/Eyjafjördur in Noord-IJsland.

Dag 8 | Richting Oosten

Rij naar het Oosten over het Jökuldalsheidi plateau met heideland, lava en zandwoestijn. Egilsstadir is het centrum van Oost-IJsland, gelegen aan het Lögurinn Meer en niet ver van de Hallormsstadur bossen en Hengifoss, IJslands 2de hoogste waterval.  Overnachting in het oostelijke deel van IJsland.

Dag 9 | Vatnajökull National Park

U rijdt langs de dramatische fjordroute en allerlei vissersdorpjes naar de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, en het Skaftafell Nationaal park. U geniet van een boottocht tussen de ijsbergen op de Jökulsárlón gletsjer lagune en maakt een korte wandeling in het Nationaal park. Overnachting in de regio van Skaftafell.

Dag 10 | De Zuidkust

Een mooie rit langs vele prachtige natuurverschijnselen staat vandaag op het programma als u door het Laki lavaveld naar de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss rijdt. De vogelkliffen van Dyrhólaey en Reynisfjara zijn gewoon verbazingwekkend. We raden ook een wandeling over de zwarte lavastranden van Vik aan. Overnachting in de regio van Hella/Selfoss.

Dag 11 | Golden Circle

De gouden cirkel tour bestaat uit de Gullfoss watervallen, Geysir warmwaterbronnen en het Þingvellir Nationaal Park en UNESCO werelderfgoed site. Neem ook de tijd om de hoofdstad Reykjavik te verkennen. Overnachting in regio Reykjavik/Keflavik.

Dag 12 | Terugreis

Tijd om de huurwagen terug in te leveren, aansluitend terugvlucht naar Brussel of Amsterdam 

Wat is inbegrepen?

In de vanaf prijs zijn alle overnachtingen inbegrepen, samen met enkele leuke excursies.  Huurwagen en vluchten dienen nog toegevoegd te worden.

 • 11 overnachtingen in comfort hotels met ontbijt
 • inkomticket Mývatn Nature Bath
 • ticket Glacier Lagoon boottocht
 • 7/7 bijstand in geval van problemen
 • een reisgids 'IJsland' per dossier
 • een documentatiepakket
 • bijdrage Garantiefonds Reizen.

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Vluchten
 • Huurwagen
 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Luchthavenvervoer 

Dossierkost: 25 euro per dossier

Vraag uw offerte aan

U bent nog slechts 1 stap verwijderd van uw droomvakantie.  Gelieve onderstaande formulier in te vullen en onze vakantieadviseurs gaan voor jou aan de slag.

nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be