Heeft u een vraag?

Onze specialisten helpen u graag op weg met het beste reisadvies.
Bel ons op 011/22.87.67 of spring even binnen.

COVID19

 Covid19 & reizen

Beste klanten,

Reizen is terug mogelijk.  Het is echter een kluwen van regeltjes en formaliteiten die steeds wijzigen.  Als klant van Reizen Meyers "ontzorgen" wij jou.  We kijken na welke regels van toepassing zijn zowel voor de Belgische overheid als voor het land van bestemming.  We informeren je over de extra formaliteiten en documenten die er nodig zijn en helpen je met het invullen hiervan.

Reizen zonder zorgen ....

Naar waar mag ik reizen?

In principe mag je naar alle landen reizen die ons toelaten.   Ook niet-essentiële reizen buiten de EU worden weer toegelaten.  Bepaalde landen leggen wel nog regels op, meer info op www.diplomatie.be 

Wat te doen bij terugkeer

Voor mensen die gevaccineerd zijn waren er al zo goed als geen regels meer voor de terugkeer buiten het invullen van een PLF documenten. 

De verplichting tot het testen op dag één en zeven, de quarantaine van tien dagen vervallen voor de mensen die niet of slechts gedeeltelijk zijn gevaccineerd.  Dat is ook het geval voor het kunnen voorleggen van een PLF en een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat.

Reizigers die uit een land komen met een nieuwe zorgwekkende variant van het coronavirus moeten zich nog wel houden aan de huidige regels. Momenteel zijn er echter geen landen die onder deze voorwaarden vallen.

Negatieve test nodig?

Bepaalde bestemmingen vragen een negatieve corona test.  Je kan deze online aanvragen.  Surf hiervoor naar mijngezondheid.belgie.be en vervolgens kan je kiezen "een code ophalen voor een PCR test en vervolgens online een afspraak maken.

EU Corona certificaat aanvragen?

Er zijn verschillende manieren om dit aan te vragen:
- u kan dit zelf downloaden via de website mijngezondheid.belgie.be
- via de covid safe APP, we raden ook steeds de papieren versie aan
- u kan dit telefonisch aanvragen op 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur)

Annulatie bij een positieve test

Indien je je reis dient te annuleren wegens een positieve test dan dienen de annulatiekosten die dan van toepassing zijn te worden betaald.  Deze kan je echter integraal terugvorderen via je VAB annulatieverzekering als je deze via Reizen Meyers hebt afgesloten. 

Opgelet

Vlieg je van of naar een andere luchthaven dan deze in België dan zijn andere voorwaarden van toepassing. Ook bepaalde luchtvaartmaatschappijen kunnen extra regels opleggen!


Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be