ms World Explorer Madeira & Azoren
CRUISE // LUXE YACHT // 10 DAGEN

Ontdek Madeira en de archipel van de Azoren aan boord van de De World Explorer.  Dit is een modern, milieuvriendelijk, ruim en gezellig cruiseschip. De eigentijdse, warme en geraffineerde inrichting zorgt voor een onvergetelijke luxecruise-ervaring. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan dit schip de meest afgelegen havens bereiken, waardoor uitzonderlijke routes mogelijk worden.

vanaf € 3870 per persoon*

Afreisdatum: 
29/04/2024 - 10 dagen

* vanaf prijs in een kajuit Categorie 1, buitenkajuit.  Informeer naar de tarieven van de verschillende kajuittypes.

Boek deze reis
Programma
Inbegrepen
Extra's
Prijsaanvraag
Schip

Vaarroute

Het subtropische klimaat van de Azoren en Madeira heeft geleid tot ware paradijzen voor natuurliefhebbers: steile kliffen, weelderige vegetatie, vulkaantoppen, smaragdgroene meren, walvissen en dolfijnen ... Deze twee idyllische archipels hebben alles in huis om u te verbazen!

 • Vier aanleghavens op de Azoren waaronder het eiland Terceira en het historische centrum van Angra do Heroismo, Unesco-werelderfgoed
 • Volledige dag in Madeira, het prachtige bloemeneiland
 • Een unieke vaarroute met een grote keuze aan excursies en wandelingen in een overweldigende natuur
 • Een mooie ontdekking van deze ongerepte vulkanische eilanden

Dag 1 Heenreis

Lijnvlucht naar Funchal met of zonder tussenstop en transfer naar de haven. Inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Avondmaal aan boord.

Dag 2 Funchal, Madeira

Madeira ligt midden in de Atlantische Oceaan en is gezegend met een subtropisch klimaat. Hierdoor is het eiland een mekka voor plantenliefhebbers en al wie houdt van de natuur. Het paradijselijke eiland met zijn steile kliffen is in de loop der eeuwen vormgegeven door de mens en lijkt wel een groene schatkamer vol geuren en kleuren in de smaragdblauwe oceaan. Door het mooie weer is Madeira altijd al een populaire bestemming geweest, ook voor beroemdheden zoals keizerin Sisi van Oostenrijk, die zelfs een standbeeld heeft in de tuinen van het casino. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 3 Dagje relax op zee

Maak gebruik van deze dagen op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord

Dag 4 Ponta Delgada, eiland Sao Miguel

Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren, behoort tot Portugal. Vooraleer Ponta Delgada uitgroeide tot de belangrijkste haven van het eiland São Miguel, was het een eenvoudig vissersdorp. Vandaag is het een dynamische stad met een rijke geschiedenis, interessante kerken en mooie herenhuizen rond het stadhuis in barokstijl. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 5 Praia da Vitoria, eiland Terceira

Praia da Vitoria, aan de oostkust van het eiland Terceira, is een charmant haventje waarvan de eerste gebouwen dateren uit de 15e eeuw. In het historische centrum zijn de winkelstraten met hun typische zwart-witte trottoirs omzoomd met kleurrijke gebouwen en bloemrijke balkons. De kerk van Santa Cruz, in de zogeheten manuelijnse stijl, wordt beschouwd als het mooiste religieuze monument op het eiland Terceira. Het labyrint van steegjes verbergt nog andere architectonische schatten: het stadhuis, het douanehuis, de 16e-eeuwse kerk van de Misericordia ... Meia Praia da Vitoria is eveneens een prachtige baai die het grootste strand van het eiland herbergt. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 6 Horta, eiland Faial

Horta ligt op een landengte tussen twee baaien. De stad bestaat al meer dan 500 jaar en de vele kerken en monumenten getuigen van een rijk verleden, dankzij de strategische locatie en de veilige haven, halfweg tussen Europa en Amerika. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 7 Vila do Porto, eiland Santa Maria

Santa Maria wordt ook wel het ‘eiland van de zon’ genoemd en was de eerste plek op de Azoren die bewoond werd. De intens groene velden, de traditionele landbouw, de typische schoorstenen van de witgekalkte huizen en de okerkleurige aarde onderscheiden Santa Maria van de andere eilanden in de archipel. We bezoeken Vila de Porto, de belangrijkste plaats van het eiland. Hier verwijzen verschillende huizen in Manuelstijl nog naar de periode van de eerste bewoners. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord

Dag 8 & 9 Dagje relax op zee

Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord

Dag 10 Terugreis Porto (Portugal) > Brussel

 Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Vertrek naar Brussel met een lijnvlucht met of zonder tussenstop.

Wat is inbegrepen?

 • De lijnvluchten Brussel/Funchal en Porto/Brussel in Economy Class met of zonder tussenstop
 • De haventaksen (€ 300 op heden) en de luchthaventaksen (€ 220 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in een kajuit in de gekozen categorie
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje, avondmaal) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
 • Bagagedragers bij inscheping en ontscheping
 • Fooien voor het boordpersoneel
 • De diensten van een Nederlandstalige cruisedirecteur en zijn team
 • Een reeks voordrachten gegeven door een specialist uit de regio

Extra opties voor deze reis

Niet inbegrepen

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Transfer naar Zaventem en terug
 • Dossierkost: 35 euro per dossier

Optionele excursies

Vraag uw offerte

We bezorgen je een offerte op maat, hierna kan u rustig beslissen als u wenst te boeken of niet.

ms World Explorer

Aantal passagiers (maximum): 180
Aantal crew members: 125
Kajuiten: 98
Bouwjaar: 2019
Lengte: 126 meter

De gloednieuwe World Explorer werd opgeleverd in augustus 2019. Dit schitterende expeditiejacht is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het milieuvriendelijke, ruime en gezellige schip is ideaal om samen te reizen en weg te dromen tijdens unieke cruises op mensenmaat.

De nagelnieuwe World Explorer werd in 2019 gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal. Het schip vaart trots onder Portugese vlag en knoopt weer aan met de eeuwenoude Portugese maritieme traditie, die de basis heeft gelegd voor tal van ontdekkingsreizen. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan de World Explorer in alle veiligheid de meest extreme gebieden op aarde bereiken, tot aan de Noordelijke IJszee toe. Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens, zodat uitzonderlijke vaaroutes naar buitengewone locaties kunnen worden uitgestippeld. Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het cruiseschip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving. Dankzij geavanceerde technieken kan de World Explorer in alle comfort en zonder risico's de meest afgelegen streken op aarde bereiken en zowel langs prachtige kuststreken varen als oceanen oversteken. Het compacte formaat, de elegantie, de charme en de moderniteit van de World Explorer passen perfect bij de wens van Rivages du Monde om ongekunsteld raffinement en unieke momenten van samenzijn te bieden.  

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be