ms Rotterdam Noorse Fjorden
Noorwegen // Cruise // 8 DAGEN

Heb je interesse om de prachtige Noorse fjorden in levenden lijve te bewonderen? Aarzel niet langer en kom aan boord! Onze reis begint met een bezoek aan Farsund, een schilderachtige bestemming in het ongerepte zuidwesten van Noorwegen. De volgende dag nemen we je mee naar Eidfjord, een idyllische gemeente gelegen aan het majestueuze Hardangerfjord, een van de langste fjorden in Europa. De daaropvolgende dag krijg je opnieuw de kans om de fjorden in al hun pracht te bewonderen, terwijl we Stavanger bezoeken, gelegen bij het betoverende Lysefjord met zijn indrukwekkende rotsformatie genaamd "De Preekstoel." Als kers op de taart eindigen we onze reis in Skjolden, een pittoresk dorp aan de oevers van het Sognefjord, het langste fjord van Europa. Kom en geniet van dit adembenemende avontuur!

vanaf € 1599 per persoon*

Afreisdata: 
20/07/2024

* vanaf prijs, cruise only in binnenkajuit

We hebben ook cruise naar de Noorse Fjorden in andere maanden, informeer naar de mogelijkheden.

Boek deze reis
Programma
Inbegrepen
Extra's
Prijsaanvraag
Schip

Vaarroute

PROMO: HAVE IT ALL

Boek tijdig je cruise en je ontvangt tal van voordelen: gratis drankenpakket, fooien, korting op excursies enz.... 

Dag 1 Rotterdam

Vertrek vanuit de haven van Rotterdam.  Indien u wenst kan u tegen een voordeeltarief een transfer bijboeken naar deze haven.

Dag 2 Dagje relax op zee

Geniet van de luxe van uw schip tijdens deze zeedag

Dag 3 Farsund (Noorwegen)

Farsund, gelegen op het schiereiland Lista in het uiterste zuiden van Noorwegen, is een idyllische gemeente met slechts drieduizend inwoners. In deze dunbevolkte regio tref je een prachtige kustlijn aan, bezaaid met talloze eilandjes, zacht glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes die her en der verspreid liggen. Bovendien ligt op een steenworp afstand van Farsund het betoverende Listafjord, met zijn twee schilderachtige zijarmen, het Fedafjord en het Stolsfjord.

Dag 4 Eidfjord (Noorwegen)

Eidfjord, een schilderachtige gemeente, is gelegen in een zijarm van het prachtige Hardangerfjord. Op korte afstand van het stadje bevindt zich de adembenemende Vøringsfossen-waterval, die bekend staat als een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Noorwegen. Hier stort het water 182 meter verticaal naar beneden in een smalle kloof. De waterval is omgeven door het uitgestrekte Hardangervidda, een nationaal park met schitterende panorama's en intrigerende landschappen.

Dag 5 Stavanger (Noorwegen)

Het geplaveide stadscentrum van Stavanger bevindt zich op loopafstand van de cruiseterminal. Het betreft een goed bewaarde historische kern, gekenmerkt door witte houten huisjes. Binnen deze pittoreske omgeving vindt u bovendien de oudste Anglo-Normandische kathedraal van Noorwegen, die een unieke bezienswaardigheid vormt.

Tegenwoordig speelt Stavanger een cruciale rol in de bloeiende olie- en gasindustrie van Noorwegen. Vanuit Stavanger is het gemakkelijk om een uitstap te maken naar het nabijgelegen Lysefjord, waar u de indrukwekkende rotsformatie, bekend als de Preikestolen (Preekstoel), kunt bewonderen.

Let op: Het schip meert aan in Sandnes, een gemeente op ongeveer 15 kilometer afstand van het centrum van Stavanger.

Dag 6 Skjolden (Noorwegen)

Skjolden is een idyllische gemeente gelegen aan het Lustrafjord, een zijtak van het Sognefjord, dat het grootste en diepste fjord van Europa is. Hier kun je genieten van wandelingen naar schilderachtige uitkijkpunten, de indrukwekkende watervallen bewonderen, of een ontspannende boottocht maken door het fjord. Dit is de natuur op haar meest prachtige en ongerepte wijze!

Dag 7 Dagje relax op zee

Geniet van de luxe van uw schip tijdens deze zeedag

Dag 8 Rotterdam

U komt in de ochtend aan in Rotterdam, indien gewenst een aansluitende transfer naar huis.

Wat is inbegrepen?

  • Cruise op basis van vol pension
  • Het beschreven vaarprogramma
  • Havengelden en - taksen 

Extra opties voor deze reis

Niet inbegrepen

  • Excursies en entreegelden (extra voordelig met promo Have It All)
  • Persoonlijke uitgaven 
  • All inclusive (gratis met promo Have It All)
  • Alle verzekeringen 
  • Fooien (gratis met promo Have It All)
  • Transfer naar Rotterdam haven en terug

Dossierkost: 35 euro per dossier

Vraag uw offerte

We bezorgen je een offerte op maat, hierna kan u rustig beslissen als u wenst te boeken of niet.

ms Rotterdam

Aantal passagiers (maximum): 2668
Aantal crew members: 580
Bouwjaar: 2021
Lengte: 297 meter

Uw cruiseschip is de Rotterdam, het vlaggenschip van de gerenommeerde rederij Holland America Line. Dit schip is in 2021 in de vaart genomen en combineert eigentijdse voorzieningen met de rijke maritieme tradities. Aan boord vindt u Nederlandstalige receptionisten en er zijn tevens Nederlandstalige excursies, dagprogramma's en menukaarten beschikbaar. 

 

nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be