DE GROOTSE NATUUR VAN NIEUW-ZEELAND
NIEUW ZEELAND // FLY & DRIVE //

Deze lange reis laat u toe Nieuw-Zeeland vanuit een uitzonderlijk oogpunt te bekijken en te genieten van de beste plaatsjes en natuurpracht. 

Ontdek onze voorbeeldreis

Boek deze reis
Dagprogramma
Inbegrepen
Extra's
Offerteaanvraag

Dag 1: VLUCHT NAAR AUCKLAND

Vertrek vanuit Brussel

Dag 2: DAG EN NACHT AAN BOORD

Dag 3: AUCKLAND

Aankomst op de luchthaven van Auckland en privétransfer naar uw hotel.

Auckland, ook wel "City of Sails" genoemd, is met 1,5 miljoen inwoners (een derde van de bevolking van Nieuw-Zeeland) de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Het is de enige stad ter wereld die wordt begrensd door 2 verschillende zeeën: de Tasmanzee in het westen en de Stille Oceaan in het oosten. 48 uitgedoofde vulkanen liggen verspreid rondom de stad. De kwaliteit van het leven is onvergelijkbaar en de stad profiteert van een lang cultureel en sportief erfgoed. Laten we niet vergeten dat het in de haven van Auckland is dat de America's Cups in 1999 en 2003 werden gehouden en dat in het Eden Park Stadion de finale van de 2011 Rugby World Cup plaatsvond.

De rest van de dag vrij om te herstellen van de jetlag.

Dag 4: AUCKLAND

Ontbijt.
9:00 Haal uw voertuig op bij hetverhuurbedrijf in het centrum van de stad. Onbeperkt aantal kilometers huur en basisverzekering. Vrije dag om Auckland en de regio te verkennen.

Dag 5: AUCKLAND - PAIHIA

Na het ontbijt rijdt u naar het noorden naar de Bay of Islands, strandbestemming bij uitstek met een koloniaal verleden en een rijk Maori erfgoed.Check-in in uw accommodatie en de rest van de dag om te relaxen aan zee of om de omgeving te verkennen.

Dag 6: PAIHIA

Ontbijt.
Vrije dag om de Bay of Islands en omgeving te ontdekken. De regio Northland profiteert van een subtropisch klimaat en is het hele jaar door aangenaam. De regio is beroemd om zijn prachtige witte zandstranden en Kauri bossen (1000-jarige bomen van Nieuw-Zeeland). Het was ook de eerste regio die door Britse kolonisten werd bezet en is dus van groot historisch belang is. Russell, de allereerste hoofdstad van het land in 1840, ligt in de Bay of Islands.

Dag 7: PAIHIA - TAIRUA

Ontbijt.
U keert op uw eigen ritme terug naar Auckland en voortzetting van uw tocht in de richting van de groene heuvels van "Bombay", een regio die gewijd is aan de tuinbouw. Verder langs de weg naar het oosten en het schiereiland Coromandel. Thames is een kleine stad die bloeide tijdens de Gold Rush van 1868 en nog steeds een oude goudmijn herbergt die u bezoekt. Verderop ligt Whangamata, een populair badplaats, zeker in de zomer: de stranden van Hot Water Beach met zijn warmwaterbronnen die bij eb warme getijden op het zand creëren en het zeer fotogenieke Cathedral Cove-strand bij Hahei en Whitianga.

Dag 8 : TAIRUA - ROTORUA

Ontbijt.
Vandaag rijdt u naar Rotorua, ongetwijfeld een van de meest toeristische gebieden van het Noordereiland. Gelegen in het hart van een van de meest vulkanische gebieden van de planeet, staat het bekend om zijn thermale activiteiten, zijn meer en zijn talrijke toeristische attracties met zeer uitgesproken zwavelgeur. Rotorua is ook het hart van de Maori-cultuur, zoals blijkt uit de vele cultuurshows, ambachtswinkels en traditionele dorpen.

Dag 9: ROTORUA

Ontbijt.
Vrije dag om de bezienswaardigheden van de regio te verkennen.

's Avonds Maori culturele optredens en Hangi diner (typisch feest waabij eten wordt klaargemaakt op hete stenen) in het Tamaki dorp

Dag 10: ROTORUA - TONGARIRO NATIONAL PARK

Ontbijt.
U rijdt naar het zuiden langs Taupo, een charmant stadje aan de oevers van het grootste meer van het land, gelegen in een vulkanische krater van 600 km2. Verder naar het Tongariro National Park, bestaande uit 3 nog actieve vulkanen, waarvan de skipistes in de winter besneeuwd zijn. De vulkanen van het Tongariro-plateau zijn wereldberoemd als decor voor de Lord of the Rings-films (Mt. Ngauruhoe was "Mordor" in de film). s Middags vrij voor een wandeling in het nationale park.

Dag 11: TONGARIRO NATIONAL PARK - WELLINGTON

Ontbijt.
Rij naar het zuiden door het landbouwgebied van Manawatu en langs de kust van Kapiti om de hoofdstad Wellington in de vroege namiddag te bereiken. Wellington, is gebouwd als een amfitheater met zicht op de immense baai met de Cook Strait en het Zuidereiland. De kleurrijke houten huizen zorgen voor een fijn laidback gevoel. Met meer dan 50 musea en galerijen, 3 professionele theaters, de thuisbasis van het Koninklijk Ballet en het NZ Symphony Orchestra is Wellington ook de hoofdstad van kunst en cultuur van het hele land.

Dag 12: WELLINGTON - PICTON - BLENHEIM

Ontbijt.
Ga vandaag naar de veerbootterminal om uw huurauto (met een volle tank) terug tebrengen. Inscheping aan boord van de Interislander ferry om de Cook Strait over te steken die het Noordereiland van het Zuidereiland scheidt. Varen langs Marlborough Sounds, een serie ondergedompelde bergen en valleien vol kleine baaien en onbewoonde eilandjes. Bij aankomst per ferry in Picton, neemt u uw tweede huurauto in ontvangst. Rij naar Blenheim, de stad van de zon, de bloemen en de wijn. De rest van de dag vrij.

Dag 13: BLENHEIM - KAITERITERI

Ontbijt.
U rijdt naar Nelson, de zonnigste stad van het land en tevens een van de oudste steden van het land. In Nelson leeft het kunstzinnige met veel kunstgalerieën, schilders, pottenbakkers, glasblazers, juweliers en andere ambachtslieden.
Verder naar Kaiteriteri en Abel Tasman National Park, een van de meest populaire bestemmingen in het land vanwege de prachtige gouden zandstranden met kristalhelder water.​

Dag 14: ABEL TASMAN NATIONAL PARK

Ontbijt.
Vandaag beleeft u een ontspannen dag op het strand of verkent u het Abel Tasman National Park met z'n prachtige landschappen: oerwoud, stranden, bergen.

Dag 15: KAITERITERI - GREYMOUTH

Ontbijt.
Rij naar de westkust langs de Buller Gorge. Stop in Westport om de zeeleeuwenkolonie bij Kaap Foulwind te zien. Stop in Punakaiki om de prachtige kalksteenformaties van Pancake Rocks en Blowholes te zien, waar de kracht van golven, water en rosten voor een uniek schouwspel zorgen.

Dag 16: GREYMOUTH - FOX GLACIER

Ontbijt.
Ga verder naar het zuiden langs de adembenemende kustweg, langs Hokitika waar veel ambachtslieden de Nieuw-Zeelandse jade bewerken die ter plaatse wordt gewonnen. Verder naar het gletsjergebied. Er zijn zo'n 360 gletsjers in de zuidelijke Alpen en tot de grootste behoren Franz Josef (11 km) en Fox (13,5 km), de enige gletsjers ter wereld die ijs, subtropische vegetatie en oceaan in gematigde streken bevatten. Aankomst bij Fox Glacier.

Dag 17: FOX GLACIER - QUEENSTOWN

Ontbijt.
U neemt de weg naar Queenstown via de Haast Pass met zijn ontelbare watervallen in de beukenbossen. U rijdt langs de meren van Hawea en Wanaka, gekend om hun unieke zuiverheid en helderheid. Onderweg kunt u het pioniersdorp Arrowtown bezoeken, ontstaan in de jaren 1860 tijdens de Gold rush. Aankomst in Queenstown in de middag. Queenstown trekt veel toeristen, zowel in de zomer als in de winter. Het is de Nr. 1 internationale bestemming voor avontuurlijke sporten en outdooractiviteiten, het blijft de favoriete bestemming voor skiërs en snowboarders in het land. Gelegen aan de oevers van het Wakatipu-meer en omgeven door majestueuze bergen, is de hoofdstad van de zuidelijke Alpen een prachtige stad die een breed scala aan activiteiten biedt, van rafting en jet-boat trips tot stoombootcruises, bezoeken aan wijngaarden, wandelingen en natuursafari's.

Dag 18: QUEENSTOWN

 Ontbijt.
Vrije dag in Queenstown om te genieten van de vele attracties en activiteiten die er te vinden zijn.

Dag 19: QUEENSTOWN - MILFORD SOUND

 Ontbijt.
Een dag om het Fiordland National Park te ontdekken, dat bestaat uit bergen die vaak bedekt zijn met sneeuw en met dichte oerbossen waar veel bedreigde diersoorten leven.
De weg volgt het Wakatipu-meer naar Kingston en gaat dan door het hinterland van Southland tussen de schapenboerderijen en pioniersdorpjes naar Te Anau, de poort naar het Fiordland National Park. Vanaf hier volgt u een prachtige weg langs ongerepte landschappen tot aan Milford Fiord. U rijdt langs de Eglinton-vlakte geflankeerd door hoge bergen en langs de in graniet uitgehouwen Homerus-tunnel (mid 20ste eeuw) naar de Cleddau-vallei, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft.
In Milford Sound aangekomen (late namiddag) gaat u aan boord van een cruise op de fjord, met overnachting aan boord. Zeeleeuwen, pinguïns en soms dolfijnen zijn aanwezig tijdens de cruise. U vaart onder watervallen, aan de voet van de basaltklippen, die diep in de donkere wateren verdwijnen. Als u wilt, heeft u ook de mogelijkheid om een kajaktocht te maken om de kust beter te verkennen of om een kleine boottocht te maken met een natuurgids in de late namiddag. Diner aan boord.

Dag 20: MILFORD SOUND - DUNEDIN

 Ontbijt aan boord.
Ontscheping rond 9:30 uur, en vertrek naar Dunedin, een stad met een sterke Schotse stempel, die langshet platteland van Southland ligt. Dunedin is beroemd om zijn klassieke 19e eeuwse architectuur en zijn universiteit. Het is ook het vertrekpunt voor excursies naar het schiereiland van Otago, een paradijs voor ecotoerisme.

Dag 21: DUNEDIN & OTAGO PENINSULA

 Ontbijt.
Dag om Dunedin en het Otago schiereiland te ontdekken, toevluchtsoord voor de vele zeldzame endemische diersoorten. Het uitzicht op de baai en de natuurlijke landschappen zijn even bewonderenswaardig. Taiaroa Head, aan het einde van het schiereiland, is de thuisbasis van 's werelds enige landkolonie van koninklijke albatrossen en het is uniek om deze majestueuze vogels door de lucht te zien paraderen.

Dag 22: DUNEDIN – LAKE TEKAPO

 Ontbijt.
Vertrek naar het noorden via de kustweg. Stop in Moeraki om de 'boulders' te zien, geologische formaties die als reusachtige knikkers op het strand zijn aangelegd. Neem ook de tijd om het kleine, historische Victoriaanse stadje Oamaru te bezoeken. Verder naar de besneeuwde toppen van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Aankomst 's middags bij het Tekapo meer.

Dag 23:  LAKE TEKAPO – CHRISTCHURCH

 Ontbijt.
Rij naar de hoogvlaktes van Mackenzie Country, een weelderig alpenlandschap waar wilde lupines en hoge grassen de valleien omzomen, en turquoise meren en majestueuze bergen het decor vormen. Vervolgens verder naar de Canterbury Plains, de meest vruchtbare landbouwregio van het land. Aankomst in Christchurch rond de middag.
Christchurch staat bekend als de 'Garden City' en is een van de oudste steden van het land. De verwoestende aardbevingen van 2011 hebben het historische erfgoed ernstig beschadigd. De stad staat bekend om zijn prachtige tuinen, parken en musea. Het stadscentrum wordt momenteel heropgebouwd volgens een "city in a garden" stedenbouwkundig plan met aangelegde groene ruimten en innovatieve architectuur.

Dag 24: VERTREK UIT CHRISTCHURCH

 Ontbijt.
Vertrek naar de luchthaven om de huurwagen terug te brengen (met een volle tank) en om uw vlucht huiswaarts te nemen. Einde van een onvergetelijke reis door Nieuw-Zeeland.

Dag 25:  AANKOMST BRUSSEL

Wat is inbegrepen?

 • Internationale vluchten
 • Een aankomsttransfer op de eerste dag
 • Overnachtingen in dubbelkamer in vermelde charmehotels/lodges of gelijkwaardig
 • Elk ontbijt
 • Huurwagen met GPS categorie CDAR van dag 4 tot het einde van de reis (ongelimiteerde km, automaat). Voor 3 personen wordt een IDAR voertuig voorzien. Cat C-CDAR: Toyota Corrolla of gelijkwaardig, Cat D-IDAR: Toyota Camry of gelijkwaardig
 • Volledige verzekering met 0 franchise voor de huurwagen
 • Een Hangi-diner met culturele avondvoorstelling te Rotorua
 • Transfer per ferry van het Noordereiland naar het Zuidereiland
 • Nachtcruise op de fjord van Milford met dinner inbegrepen (niet mogelijk in de winter van 21 mei tot 15 september, wordt dan vervangen door een dagcruise op de fjord en een overnachting te Anau)
 • Telefonische assistentie 7/7 en 24/24h

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en/of reisverzekering
 • Luchthavenvervoer (vraag naar ons voordeeltarief)
 • Visumkosten

Dossierkost: 25 euro per dossier

Offerte aanvraag

Wens je een offerte op basis van het voorbeeldprogramma dan stellen we dit graag voor je op.  Vul onderstaande gegevens in en onze Thailand specialisten bezorgen je een offerte.

 

nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be