Fly & drive Jordanië
JORDANIE // FLY & DRIVE // 8 DAGEN

Jordanië is een jong land, maar met een lange en boeiende geschiedenis. Het is een gastvrij land vol overblijfselen van eeuwenoude beschavingen en natuurwonderen. Denk maar aan de uit de rotsen uitgehouwen stad Petra, de Wadi Rum-woestijn of de Dode Zee, het meer waar je op kan drijven. 
Inderdaad een fly & drive is perfect mogelijk in dit land.  Het is een zeer veilige bestemming om dit te doen.

Voorbeeldreis

Onze voorbeeldreis kan volledig naar eigen wensen worden aangepast.

Afreisdatum:
Je kan deze bestemming het hele jaar rond bezoeken, maar de ideale reistijd is maart t/m mei en de maanden oktover en november.  Je vermijdt de verstikkende hitte van de zomer en de zware koffer vol wintertruien voor december en januari.

Boek deze reis
Informatie
Inbegrepen
Extra's
Offerteaanvraag

REISPROGRAMMA

  Tijdens onze 'voorbeeldreis' ziet u alle hoogtepunten van Jordanië.  Deze reis kan je tevens verlengen met een bezoek aan Jeruzalem & Bethlehem.  Wenst je een offerte op maat aarzel zeker niet ons te contacteren.

  Dag 1 | Heenreis

  Vluchten naar Amman vanuit Brussel zijn steeds met tussenlanding, indien je rechtstreeks wenst te vliegen is dit mogelijk met vertrek uit Amsterdam.  Pick up van de huurwagen op de luchthaven van Amman. Intrek in het hotel en overnachting.

  Hotel Amman International
  diner

  Dag 2 | Amman- Jerash - Amman

  Bezoek aan de hoofdstad Amman: het Romeins theater, de citadel, het Archeologisch Museum en het Folklore Museum. Na het middagmaal, bezoek aan Jerash, één van de hoogtepunten van Jordanië, een Grieks-Romeins-Byzantijnse site, die opmerkelijk goed bewaard gebleven is. Terug naar Amman.

  Dag 3 | Amman - Madara - Nebo - Kerak - Petra

  Vertrek naar Petra, langs de Koninklijke Weg, met onderweg bezoek aan de Neboberg, een uitkijkplaats vanwaar Mozes het ‘Beloofde Land’ mocht aanschouwen alvorens te sterven. Tevens bezoek aan Madaba, waar we een mozaïek uit 6de eeuw kunnen bewonderen in de Sint-Jorisbasiliek. Na het middagmaal bezoek aan het fort van Kerak. Aankomst in Petra in de vroege avond.

  Hotel Amman International
  ontbijt & diner

  Dag 4 | Petra

  Volledige dag bezoek om deze uitzonderlijke en wereldberoemde site te bezoeken. Het waren de Nabateeërs, een nomadenvolk dat zich hier stilaan permanent vestigde, die deze prachtige site hebben gesticht. Het werd een handelscentrum voor wierook, specerijen en asfalt (dat diende voor het balsemen). We ontdekken talrijke mausolea uitgehouwen in de rotsen en nog tal van andere bezienswaardigheden

  Hotel The Old Village resort
  ontbijt & diner

  Dag 5 | Petra - Little Petra - Beidah - Wadi Rum

  In de voormiddag bezoek aan Al-Barid, beter gekend als ‘Little Petra’ en Beidah, één van de oudste neolithische dorpen in de streek. Ter plaatste, hebt u de mogelijkheid voor een tocht per 4x4 in de Wadi Rum woestijn (+/- 2u - ter plaatsen te boeken en te betalen (± 2u) en installatie in het tentenkamp voor de overnachting en een avondmaal onder de sterrenhemel.

  Sun City Camp
  ontbijt & diner

  Dag 6 | Wadi Rum - Bethanië - Dode Zee

  Verder naar de Dode Zee met onderweg bezoek aan Bethanië.  Na het middagmaal, vrije tijd om te genieten van deze binnenzee gelegen op ongeveer 400 m onder de zeespiegel en met een zo hoog gehalte aan mineralen dat het menselijk lichaam blijft drijven. 

  Dead Sea Spa
  Ontbijt & diner

  Dag 7 | Dode Zee

  Vrije dag in half pension

  Dead Sea Spa
  Ontbijt & diner

  Dag 8 | Terugreis

  Retour naar Amman, drop off van de huurwagen. Vluchten naar Brussel of Amsterdam.

  Verlenging

  Indien je wenst kan deze reis verlengd worden met een 3-daags bezoek aan Jeruzalem & Bethlehem. 

  Wat is inbegrepen?

  • de lijnvluchten: Royal Jordanian (economy klasse Q): Brussel – Amman – Brussel, met tussenlanding of rechtstreeks vanuit Amsterdam
  • de luchthaven- en veiligheidstaksen en de brandstof 
  • het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig (lokale normen)
  • halfpension van het avondmaal op dag 1 tot het ontbijt op dag 8
  • een huurwagen type Hyundai I10 of gelijkwaardig voor 7x24u, pick en drop off op de luchthaven van Amman, onbeperkte kilometers, CDR, CDW en TP verzekeringen inbegrepen

  Extra opties voor deze reis

   Onderstaande extra's zijn niet inbegrepen of kan u bijboeken:

  • Persoonlijke uitgaven
  • Lokale fooien
  • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
  • Vrlenging

  Dossierkost: 25 euro per dossier

  VOOR DEZE REIS DIENT JE VERPLICHT OVER EEN REISVERZEKERING TE BESCHIKKEN DIE DE KOSTEN BIJ COVID DEKKEN
  indien u wenst kunnen wij dergelijke verzekering verzorgen via onze partner VAB.

  Ben je single of wens je met 3 op een kamer of wens je een andere datum: informeer naar onze tarieven info@meyers.be 

  Boek deze reis

  U bent nog slechts 1 stap verwijderd van uw droomvakantie.  Gelieve onderstaande formulier in te vullen en onze vakantieadviseurs gaan voor jou aan de slag en maken je een offerte volledig op maat.

  nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

  Kuringen - Hasselt

  Kuringersteenweg 490
  3511 Kuringen-Hasselt
  Tel : 011 228 767
  Email: info@meyers.be