Groepsreis Lapland 06/01/2024
FINLAND // LAPLAND // BEGELEIDE REIS

Een unieke 'one in a lifetime' reis naar het hoge Noorden.  Yves neemt je mee op deze onvergetelijke reis vol met TOP activiteiten.  We reizen steeds met een kleine groep van maximum 20 personen zodoende kan je maximaal genieten van alle activiteiten.

NIEUW PROGRAMMA 2024 

BEGELEIDING DOOR YVES

€ 2399 pp

Afreisdatum: éénmalige afreis
06/01/2024 - 8 dagen 

VOLZET

Prijs per persoon op basis van een twee persoonskamer.

* deze aanbieding is helaas uitverkocht.  Er zijn wel nog enkele opties lopende die nog niet werden bevestigd.  U kan zich altijd opgeven op de 'reservelijst'

Boek deze reis
Programma
Hotel
Kledij
Maaltijden
Inbegrepen
Extra's
Boek NU

Programma

Tijdens deze reis doen we tal van activiteiten, deze zijn allemaal inbegrepen.  De begeleiding van deze reis zal gebeuren door Yves, hij heeft deze bestemming reeds 10x gedaan en kent alle restaurants, wandelpaden enz... Smeer je kuiten in, oefen je lachspieren en vertrekken maar !

 • Nieuw: Diners in top restaurants inclusief !
 • Nieuw: per sneeuwscooter naar de rendieren
 • Nieuw: Diner in het IJshotel

Dag 1 | Heenreis + stadswandeling

Vanaf ons kantoor vertrekken we naar de luchthaven van Düsseldorf.    We checken in voor een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven van Kittilä.  Na de korte transfer komt u aan in Hotel Hullu Poro, wat ‘gek rendier’ betekent.  Na de check in maken we een korte wandeling door het centrum om het stadje te leren kennen waar u deze week zal verblijven.   Vandaag ontvangt u ook uw thermische kledij, deze mag u de hele week bijhouden.

We diner deze avond in het hotel.

Diner: buffet restaurant in het hotel (inclusief)

Dag 2 | Sneeuwscootertocht & IJsvissen

U zal zien en beleven hoe snel u uit de bewoonde wereld in een prachtig ruim en wit landschap terecht komt. U maakt kennis met de Lapse natuur terwijl u op een sneeuwscooter door de besneeuwde bossen en over bevroren meren rijdt. Geniet onderweg tijdens een pauze van een glas heerlijke warme bessensap. Om het avontuur volledig te maken gaan we IJsvissen.  Na ongeveer twee uur keert u weer terug naar Levi. Voor het diner heeft u de keuze uit één van de vele uitstekende restaurants. 

We voorzien 1 sneeuwscooter per twee personen.

Ontbijt + lichte lunch inbegrepen
Diner: Restaurant Poro Bistro (3 gangen diner, inclusief)

Dag 3 | Husky tocht & wandeling over het meer

Nadat u alle noodzakelijke kleding heeft gekregen vertrekt u per bus naar het huskykamp voor een onvergetelijke belevenis op een hondenslee!  Deze vriendelijke honden zullen u hartelijk verwelkomen en met plezier door de Lapse wildernis leiden. Na de kennismaking maakt u een tocht van 10km met de honden.  

In de namiddag staat er een leuke wandeling op het programma over het meer, onderweg maken we de nodige stops om even op adem te komen en een drankje te nuttigen.

Ontbijt: inclusief
Diner:  Pihvipirtti Steakhouse (beste rendiersteak van Levi + vis buffet) inclusief

Dag 4 | IJskarten + wandeling naar de skihut

U rijdt vandaag met uw eigen go-kart over een circuit van sneeuw… Een spectaculaire ervaring die u niet wil missen!  U krijgt twee keer de kans om de snelste te zijn op het circuit en tussendoor warmt u zich op met een warm drankje.   In de loop van de dag gaan we voor de personen die het wensen met de gondellift naar boven van waaruit u een zeer mooi zicht krijgt op de omgeving.  Voor wie wenst maken we een leuke wandeling naar de skihut. 

Ontbijt: inclusief
Vrije avond om te dineren waar je wenst, wil je toch in groep gaan dan voorzien we een tafel in  restaurant Colorado (NIET INCLUSIEF)

Dag 5 | Rendierfarm per sneeuwscooter + wandeling rond Levi

Vandaag bezoekt u een rendierfarm.  We gaan hier in 'stijl' naartoe per sneeuwscooter.  Aangezien dit een tweede tocht is per sneeuwscooter kunnen we iets sneller rijden.  Maar zoals steeds veiligheid eerst !  Wij bezoeken een echte authentieke farm waar u kennis maakt met het dagelijkse leven, en krijgen alle nodige uitleg.  Maak kennis met deze dieren en geniet van een tocht in een slee op de farm.  Lachen verzekerd!  

NIEUW: dit jaar gaan we per sneeuwscooter naar de rendierfarm !

Ontbijt: inclusief
Diner:  Ammilia (typische 'Lapse' gerechten, 3 gangen menu inclusief) 

Dag 6 | Lainio Swolvillage met diner !

We beginnen de dag met een heerlijke wandeling naar Levi Golf, je kan er voor kiezen om de 'grote toer' te doen of na onze eerste top terug te keren.  De wandeling gaat rond en over de 'bergen' van Levi.

4s avonds staat er een bezoek aan het IJshotel Lainio op het programma.  Dit 'dorpje' wordt ieder jaar opnieuw opgebouwd, het herbergt slaapkamers, een bar, restaurant, je kan er zelfs trouwen .... Ieder jaar is er een ander thema van toepassing.  

NIEUW: dit jaar dineren we in het restaurant, geniet van enkele culinaire hoogstandjes, maar let op, zowel je tafel als stoelen zijn van ijs !

Ontbijt: inclusief
Diner: IJshotel inclusief

Dag 7 | Sneeuwschoenenwandeling

Onder begeleiding van een gids zult u de stilte en de indrukwekkende natuur nog beter leren waarderen. Met uw sneeuwschoenen en stokken ontdekt u vandaag het indrukwekkende landschap van Levi. Onderweg vertelt de gids u boeiende verhalen over het leven en de mensen in Lapland.    

Ontbijt: inclusief
Diner:  Restaurant Asia (3 gangen menu inclusief)

Dag 8

Na het ontbijt kan je nog heerlijk genieten van de 'koude', de terugvlucht is voorzien om 16u45.  Net na de middag voorzien we de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met aansluitend de transfer naar ons kantoor.

Noorderlicht

We gaan natuurlijk ook op zoek naar het Noorderlicht.  Om dit fenomeen waar te nemen dient er "activiteit" te zijn en een open hemel.  Via diverse app's volgen we dit constant op.  Indien er een kleine kans is om dit natuurfenomeen te zien dan trekken we er op uit om dit te gaan bewonderen.  Hiervoor gaan we naar plaatsen waar er weinig licht is en we ver kunnen kijken..  Dit op wandelafstand van ons hotel.

Er zijn twee meren waar weinig 'lichtvervuiling'.  Omdat we 7 nachten verblijven hebben we een grote kans om dit te zien.

Hotel Hullu Poro ****

Het Hullu Poro Hotel, wat ‘gek rendier’ betekent, is de ideale uitvalsbasis voor een onbezorgde wintervakantie in het betoverende Lapland. Het biedt een ruime mate van comfort en heeft een gunstige ligging in het centrum en op loopafstand van de pistes. Hullu Poro heeft een aantal uitstekende restaurants en gezellige bars in beheer. O.a. Steakhouse Pihvipirtti of Ämmilä en daarna een drankje doen in het Rock Café Wanha Hullu Poro.

Hotel Hullu Poro (Gekke Rendier) heet u van harte welkom in het vakantieoord Levi in Fins Lapland.  Ons hotel is gelegen aan de rand van het dorp, waardoor we op wandelafstand van alle restaurantjes en winkel zitten.  Het hotel wordt gekenmerkt door een gezellige Lapse sfeer en een aantal uitstekende restaurants.

ONZE KAMERS ZIJN DIT GELEGEN IN HET HOOFDGEBOUW
Er zijn 130 kamers; verdeeld over meerdere gebouwen, ca. 22 m2, voorzien van radio, telefoon, tv en gratis wifi. Badkamer met föhn, douche en toilet. Droogkast (speciale kast om natte kleren te drogen). Het ontbijt is in buffet vorm.

Kledij

Tijdens deze reis kunnen we te maken krijgen met extreme temperaturen tot -20°c of nog kouder.  Om ons te beschermen hiervoor ontvang je vanaf dag 2 een volledige uitrustig die je de hele reis mag bijhouden.  Dit bestaat uit een thermisch pak, schoenen, sokken (1 paar) en wanten.  Het is niet nodig een ski uitrusting te gaan kopen.  Graag vertellen we u hier meer over wat je juist dient mee te nemen.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de prijs.
Diner is 6 x inclusief
Lunch is 1 x inclusief

Wat is inbegrepen?

 • Luchthavenvervoer vanaf het kantoor naar Düsseldorf en terug
 • Vluchten heen en terug vanaf Düsseldorf 
 • Luchthaventaksen
 • Ruimbagage 23kg pp
 • Seating (groep)
  • Transfer van de luchthaven naar het hotel en terug
  • Alle activiteiten opgenomen in het programma (volgorde kan wijzigen)
  • Speciale kledij voor het volledige programma ! (Thermische kledij)  U mag deze gedurende de hele periode bijhouden.
  • Verzekering voor de sneeuwscooter met een eigen risico van max. € 980.
  • maaltijden zoals opgenomen in het programma
  • Ongeveer een maand voor afreis zal er een online voorreisvergadering plaatsvinden
  • Begeleiding door Yves

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en reisverzekering (wij raden het pakket van Allianz aan, dit omvat een annulatie- + reis- + bagageverzekering:  7,9% van de reissom)
 • Enkel bijstand (25 euro pp)
 • Extra verzekering sneeuwscooter, ter plaatse te betalen, niet verplicht (15 euro pp), dit vermindert de franchise bij een ongeval

Dossierkost: 35 euro per dossier

Boek hier je onvergetelijke reis.  Aangezien we steeds meer vraag hebben als aanbod boeken we de reizen in volgens de boekingen die binnen komen.  Omdat er vaak een woordje uitleg nodig is bij deze reis kan je nu ook een optie nemen voor 48uur.  Wacht je tot maandag ochtend om de reis te reserveren of in optie te zetten dan is de kans groot dat de plaatsen volzet zijn.

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be