Groepsreis Lapland 19/01/2025
FINLAND // LAPLAND - GROEPSREIS // 8 DAGEN

Een unieke 'one in a lifetime' reis naar het hoge Noorden.  Yves neemt je mee op deze onvergetelijke reis vol met TOP activiteiten.  We reizen steeds met een kleine groep van maximum 20 personen zodoende kan je maximaal genieten van alle activiteiten.

UNIEK PROGRAMMA OP DE BELGISCHE MARKT

 • extra lange Husky tocht
 • extra lange sneeuwscootertocht
 • vluchten uit Brussel
 • uniek diner

BEGELEIDING DOOR YVES

€ 2899 pp

LAATSTE 2 KAMERS !!

Afreisdatum: 
19/01/2025 - 8 dagen 

We voorzien +- 2 maanden voor afreis een voorreisvergadering in ons kantoor.

Prijs per persoon op basis van een twee persoonskamer. (er zijn geen single kamers of 3 persoonskamers)

Boek deze reis
Programma
Hotel
Kledij
Maaltijden
Inbegrepen
Extra's
Boek NU

Programma

Tijdens deze reis doen we tal van activiteiten, deze zijn allemaal inbegrepen.  De begeleiding van deze reis zal gebeuren door Yves, hij heeft deze bestemming reeds 10x gedaan en kent alle restaurants, wandelpaden enz... Smeer je kuiten in, oefen je lachspieren en vertrekken maar !

 • Thermisch pak voor de hele periode inbegrepen
 • Diners in top restaurants inclusief !
 • Twee sneeuwscooter tochten !
 • Diner in het IJshotel
 • Husky Safari van 15km !
 • Verschillende wandelingen inclusief.

(de volgorde van het programma kan steeds wijzigen)

Dag 1 | Heenreis + stadswandeling

Vanaf ons kantoor vertrekken we naar de luchthaven van Brussel.    We checken in voor een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven van Kittilä.  Na de korte transfer komt u aan in Hotel Hullu Poro, wat ‘gek rendier’ betekent.  Na de check in maken we een korte wandeling door het centrum om het stadje te leren kennen waar u deze week zal verblijven.   's middags voorzien we een heerlijke lunch. In de namiddag wordt u uitgerust met de nodige warme thermische kledij (thermische overall, warme botten, handschoenen, kousen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari). Deze kledij kan u behouden tot op het einde van het programma.

We diner deze avond in het hotel.

Lunch: buffert in restaurant Amilia
Diner: buffet restaurant in het hotel (inclusief)

Heenvlucht: 06u00 - 10u40

Dag 2 | Sneeuwscootertocht & IJsvissen

Na een korte instructieles vertrekt u op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de dag wordt ook nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze uiterst mooie sneeuwscootersafari zal u maar liefst 30 à 35 km afleggen (duur: ca 5u)

UNIEK AAN DEZE REIS: we maken een extra lange rit per sneeuwscooter +- 35km.

We voorzien 1 sneeuwscooter per twee personen.

Ontbijt + lichte lunch inbegrepen
Diner (3-gangen) in restaurant Poro Bistro. (korte transfer te voet)

Dag 3 | Husky tocht & wandeling over het meer

Vandaag beleeft u één van de hoogtepunten van uw Lapland reis. U wordt naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht waar u een mooie huskysafari zal maken langsheen wondermooie winterse landschappen. Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede. Iedere slede wordt getrokken door een 6-tal husky’s. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. U maakt een tocht van ca 15 km (ca 1u30) vooraleer u terug aankomt bij de huskyfarm. Voor of na de tocht wordt er ook nog een lunch voorzien op de huskyboerderij en kunt u luisteren naar de verhalen over het leven op de huskyboerderij. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van deze trouwe en lieve viervoeters en wordt u terug naar Levi gebracht  

UNIEK AAN DEZE REIS: we maken een extra lange toch per Husky, 15km ipv 5 of 10km zoals je bij de meeste programma's kan vinden !!

In de namiddag staat er een leuke wandeling op het programma over het meer, onderweg maken we de nodige stops om even op adem te komen en een drankje te nuttigen.

Ontbijt + lunch + diner: inclusief

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet u van een heus Laps buffet waarbij allerlei lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen zoals worsten, ragout en gebraad op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef.

Dag 4 | Sneeuwschoenenwandeling + wandeling naar de skihut

’s Morgens maakt u een begeleide sneeuwschoenwandeling in de natuur rondom Levi. De tocht brengt u langs verharde paden en diepsneeuw. Bij een deugddoende kop warm bessensap geeft de gids onderweg uitleg hoe de natuur en de dieren overleven tijdens de koude wintermaanden. (Duur: ca 2 uur).

In de namiddag gaan we voor de personen die het wensen met de gondellift naar boven van waaruit u een zeer mooi zicht krijgt op de omgeving.  Voor wie wenst maken we een leuke wandeling naar de skihut. 

Ontbijt: inclusief
Diner (3-gangen) in restaurant Ammilä, gekend voor z’n Lapse gerechten. (korte transfer te voet)

Dag 5 | Rendierfarm per sneeuwscooter

’s Morgens of in de namiddag bezoekt u een lokale rendierboerderij per sneeuwscooter. De Sámi herder zal u verwelkomen en wat meer vertellen over de Sámi cultuur en het leven op de rendierboerderij tijdens de koffiebreak. Natuurlijk maakt u ook een klein tochtje per rendier (ca 1 km).  Lachen verzekerd!  

Ontbijt: inclusief
Diner (3-gangen) in een lokaal restaurant gekend voor z’n heerlijke steaks en uitgebreid vis- en zeevruchtenbuffet als voorgerecht. Bij uw steak kunt u zelf de saus en de aardappelbereiding kiezen en als dessert staat een heerlijke panna cotta op het menu. (Korte transfer te voet).

Dag 6 | Wandeling / vrije dag

We beginnen de dag met een heerlijke wandeling naar Levi Golf, je kan er voor kiezen om de 'grote toer' te doen of na onze eerste top terug te keren.  De wandeling gaat rond en over de 'bergen' van Levi.

De rest van de dag is vrij.  De ideale dag om te gaan skiën of een tocht per mountainbike te maken, of wat dacht je van te langlaufen ?

Ontbijt: inclusief
Diner (3-gangen) in restaurant ‘Asia’. (

Dag 7 | Ice karting & Snow village

U wordt gebracht naar een parcours waar u aan ice karting kan doen. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen, kan de echte actie beginnen. Er wordt gereden op een bevroren parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Per deelnemer wordt 2x 15 minuten rondjes rijden voorzien. Tijdens deze activiteit wordt u ook warme dranken aangeboden.

In de late namiddag wordt u met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is. Het bezichtigen van het Snow Village is een unieke belevenis. Er wordt elk jaar met een andere thema gewerkt waardoor het Snow Village telkens weer anders is. U krijgt er een rondleiding waarbij u kennis maakt met de kunst van sneeuw en ijs. Zo ontdekt u o.a. verschillende ijssculpturen, het ice restaurant en natuurlijk ook de ice bar waar u een welkomstdrankje zal worden aangeboden. ‘s Avonds geniet u van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village. Na dit diner wordt u per bus terug naar uw hotel in Levi gebracht

Ontbijt: inclusief
Diner:  IJshotel(3 gangen menu inclusief)

Dag 8

Na het ontbijt inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check out. Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel.

Terugvlucht: 11u20 - 15u15 (tussenlanding)

Noorderlicht

We gaan natuurlijk ook op zoek naar het Noorderlicht.  Om dit fenomeen waar te nemen dient er "activiteit" te zijn en een open hemel.  Via diverse app's volgen we dit constant op.  Indien er een kleine kans is om dit natuurfenomeen te zien dan trekken we er op uit om dit te gaan bewonderen.  Hiervoor gaan we naar plaatsen waar er weinig licht is en we ver kunnen kijken..  Dit op wandelafstand van ons hotel.

Er zijn twee meren waar weinig 'lichtvervuiling'.  Omdat we 7 nachten verblijven hebben we een grote kans om dit te zien.

Hotel Hullu Poro ****

Het Hullu Poro Hotel, wat ‘gek rendier’ betekent, is de ideale uitvalsbasis voor een onbezorgde wintervakantie in het betoverende Lapland. Het biedt een ruime mate van comfort en heeft een gunstige ligging in het centrum en op loopafstand van de pistes. Hullu Poro heeft een aantal uitstekende restaurants en gezellige bars in beheer. O.a. Steakhouse Pihvipirtti of Ämmilä en daarna een drankje doen in het Rock Café Wanha Hullu Poro.

Hotel Hullu Poro (Gekke Rendier) heet u van harte welkom in het vakantieoord Levi in Fins Lapland.  Ons hotel is gelegen aan de rand van het dorp, waardoor we op wandelafstand van alle restaurantjes en winkel zitten.  Het hotel wordt gekenmerkt door een gezellige Lapse sfeer en een aantal uitstekende restaurants.

ONZE KAMERS ZIJN DIT GELEGEN IN HET HOOFDGEBOUW
Er zijn 130 kamers; verdeeld over meerdere gebouwen, ca. 22 m2, voorzien van radio, telefoon, tv en gratis wifi. Badkamer met föhn, douche en toilet. Droogkast (speciale kast om natte kleren te drogen). Het ontbijt is in buffet vorm.

Kledij

Tijdens deze reis kunnen we te maken krijgen met extreme temperaturen tot -20°c of nog kouder.  Om ons te beschermen hiervoor ontvang je vanaf dag 2 een volledige uitrustig die je de hele reis mag bijhouden.  Dit bestaat uit een thermisch pak, schoenen, sokken (1 paar) en wanten.  Het is niet nodig een ski uitrusting te gaan kopen.  Graag vertellen we u hier meer over wat je juist dient mee te nemen.

Maaltijden

We voorzien iedere avond een heerlijk diner in een restaurant.  Je kan meestal vrij kiezen van de kaart, zowel voorgerecht, hoofdgerecht als dessert.

Inbegrepen:

 • dagelijks ontbijt
 • diner is 7 x inclusief
 • lunch is 3 x inclusief

Wat is inbegrepen?

 • Luchthavenvervoer vanaf het kantoor naar Brussel en terug
 • Vluchten heen en terug vanaf Brussel
 • Luchthaventaksen
 • Ruimbagage 20kg pp
  • Transfer van de luchthaven naar het hotel en terug
  • Alle activiteiten opgenomen in het programma (volgorde kan wijzigen)
  • Speciale kledij voor het volledige programma ! (Thermische kledij)  U mag deze gedurende de hele periode bijhouden.
  • Verzekering voor de sneeuwscooter met een eigen risico van max. € 980.
  • maaltijden zoals opgenomen in het programma
  • Ongeveer een maand voor afreis zal er een voorreisvergadering plaatsvinden
  • Begeleiding door Yves

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

 • Annulatie- en reisverzekering (wij raden het pakket van Allianz aan, dit omvat een annulatie- + reis- + bagageverzekering:  7,9% van de reissom)
 • AANRADER: Enkel reisbijstand (25 euro pp) - veel verzekeringen sluiten namelijk deze activiteiten uit.
 • Extra verzekering sneeuwscooter, ter plaatse te betalen, niet verplicht (15 euro pp), dit vermindert de franchise bij een ongeval

Dossierkost: 35 euro per dossier

Boek hier je onvergetelijke reis.  Opgelet deze reis is meestal zeer snel uitverkocht !!

Voorlopig is deze reis enkel te boeken door klanten die voor ingeschreven hebben, wens je mee te gaan stuur dan een mailtje naar info@meyers.be we zetten je op de 'lijst'.

nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be