Unieke reis Oeganda
OEGANDA // SAFARI // 13 DAGEN

Tijdens deze unieke safari volgt het éne hoogtepunt na het andere: Bezoek zeldzame witte neushoorns, maak spannende gamedrives in Oeganda's mooiste en meest diverse nationale parken en geniet van rustige boottochten op de Nijl, het Kazinga kanaal en Lake Mutanda, één van de mooiste meren van Afrika. De absolute bekroning is de onvergetelijke chimpansee trekking en de ontmoeting met de berggorilla's . We hebben 3 verschillende categorieën om uit te kiezen, de perfecte tour voor elk budget!

DIT IS EEN INDIVIDUELE REIS, JE KAN DIT MET 2 TOT 6 PERSONEN DOEN, DE SAFARI'S ZIJN ALTIJD PRIVE VOOR JULLIE REISGEZELSCHAP

Ontdek onze voorbeeldreis

Afreisdatum: 
De beste reistijd in Oeganda is van december t/m februari van mei t/m september, de droge tijd. Tussen deze twee periodes kan er hevige regenval plaatsvinden, maar ook dan kun je prima een rondreis Oeganda maken

Boek deze reis
Dagprogramma
Onze Hotelkeuze
Inbegrepen
Extra's
Offerte aanvraag

Oeganda biedt prachtige, diverse landschappen, die worden gekenmerkt door uitgestrekte thee- en bananenplantages, tropische bossen, een mix van meren en savannes en een unieke dierenwereld.
Tijdens deze reis verkent u dit fascinerende land en gaat u op zoek naar de indrukwekkende berggorilla's - een ontmoeting die u nooit zult vergeten.  De parel van Afrika - deze woorden weerspiegelen de oorspronkelijke schoonheid van Oeganda, die u tijdens deze avontuurlijke reis zal ontdekken.
Op een boottocht over de Nijl naar de Murchison watervallen, tijdens het volgen van chimpansees in Kibale Forest National Park, op de sporen van de gorilla's in Bwindi, op het Kazinga kanaal in Queen Elizabeth National Park - Oeganda, de parel van Afrika, zal je altijd bijblijven.

Dag 1: Heenvlucht - Entebe

Vertrek met een lijnvlucht richting Entebe.  Het begin van je reis naar de parel van Afrika: Oeganda. Je gids verwelkomt je op het vliegveld en brengt je naar het prachtige boetiekhotel in de buurt. Laat de safari maar beginnen!

Dag 2: Murchison Falls & neushoorns spotten

We rijden vandaag naar Murchison Falls National Park en passeren daarbij het Ziwa Rhino Sanctuary. Hier doen we een werkelijk fascinerende Rhino Tracking. Tot ongeveer 30 jaar geleden leefden er zowel in het Kidepo Valley National Park als het Murchison Falls National Park witte en zwarte neushoorns. Door de uitgebreide stroperij tijdens het Idi Amin-tijdperk verdwenen deze majestueuze dieren uit het wild. Om de neushoorns opnieuw in Oeganda te laten voorkomen, werd in 1998 het Rhino Fund Oeganda opgericht. Hierin zit onder meer een fokprogramma voor neushoorns en een initiatief om de Oegandese bevolking kennis bij te brengen over bedreigde neushoorns, stroperij en milieubescherming. In april 2019 is het 22ste neushoornkalfje geboren!

Na de middag is de aankomst voorzien in het Murchison Falls National Park - Oeganda's grootste nationale park. De savanne in het noorden wordt bevolkt door leeuwen, buffels, olifanten, Oegandese Kobs – stel je een antilope voor, niet voor niets de naam van het nationale voetbalploeg – en de zeldzame Rothschild giraf. In het zuiden is er vooral droog bos, waar je ook chimpansees kan vinden.

De Murchison waterval zelf spreekt ook tot de verbeelding: de Nijl wringt zich een weg door een 8 meter brede kloof en duikt met een donderend gebrul in de "Devil's Cauldron", waardoor een wondermooie regenboog ontstaat. Onder de waterval vind je nijlpaarden, talrijke vogels en Nijlkrokodillen die wachten op een prooi die de waterval net te laat heeft opgemerkt. Een buffet dat vanzelf naar je toekomt!

2x overnachting bij Murchison River Lodge

Dag 3: Murchison Falls - Safari

Na een vroeg ontbijt gaan we op safari bij zonsopgang. Zorg dat je de nacht voordien zeker de camera hebt opgeladen want dit staat garant voor indrukwekkende foto's. Bekijk kuddes olifanten, giraffen, buffels en verschillende soorten antilopen en probeer een leeuw of luipaard te spotten terwijl ze liggen luieren in de zon.

In de namiddag maakt je een geweldige boottocht over de Nijl naar de voet van de watervallen. De nijlpaarden, vogels en Nijlkrokodillen kijken er niet van op. Je hoort de waterval al van ver, en vaart tot het laagste punt. Daar stap je uit en wandelen we naar de top van de watervallen in het gezelschap van een ranger. Mis het spectaculaire uitzicht niet, je kijkt hier naar de langste rivier ter wereld die van een smalle spleet in een schuimend waterbekken valt dat 43 meter lager ligt. Bovenaan staat de gids je op te wachten waarmee je samen weer naar de Lodge rijdt.

Dag 4: Kibale Forest National Park

Vandaag rijden we naar het Kibale Forest National Park. Het indrukwekkende park is de droom van elke primatenliefhebber, de omstandigheden zijn ideaal: 80% van het gebied is bedekt met groenblijvende bossen, de rest van het park bestaat uit moerassen en graslanden. Meer dan 1.000 chimpansees leven er, een groep van ongeveer 80 dieren is gewend aan de aanwezigheid van mensen. Je kan de primaten makkelijk observeren en ook zwart-witte en rode colobusapen of de rode staartaap in hun natuurlijke habitat tegenkomen. Verder is het vogelleven van Kibale uniek en divers. Als je geluk hebt, kan je zelfs een kudde olifanten tegenkomen die zich een weg door het bos banen.

Dag 5: Kibale Forest National Park

Vroeg in de ochtend heb je de mogelijkheid om op een spannende chimpanseezoektocht te gaan. Kibale Forest heeft het grootste aantal primatensoorten ter wereld. Tegenwoordig zijn er ongeveer 4.950 wilde chimpansees in Oeganda, wat verklaart waarom veel observaties hier gebeuren. Tijdens de begeleide boswandeling leer je daarnaast ook veel over de diverse Oegandese flora en fauna.

’s Middags trekken we een ander gebied in: het moeras (ongeveer 2-3u). Deze excursie leidt je door weilanden en kleine dorpjes, langs theeplantages en een aantal prachtige landschappen, waar de lokale bevolking je met enthousiasme zal verwelkomen. Niet uitzonderlijk kom je tijdens deze wandeling drie of vier verschillende apensoorten tegen, maar het hoogtepunt van de tocht is zeker de Grote Blauwe Turaco, een ongelooflijk mooie vogel!

Dag 6: Queen Elizabeth National Park

De laatste activiteit in Kibale is een onvergetelijke kratermeerwandeling waarbij we nog een aantal kleine dorpjes passeren en een inkijk krijgen bij de lokale bevolking. Rond lunchtijd volgt een korte rit naar Queen Elizabeth National Park. Vooraleer de check-in bij de nieuwe accommodatie, maak je jacht op gazellen, wrattenzwijnen, waterbokken maar ook leeuwen, nijlpaarden, olifanten en buffels – weliswaar met je fototoestel!

Dag 7: Queen Elizabeth National Park

De dag begint met een nieuwe safari door het Nationaal Park. Hou je ogen open en de camera’s in de aanslag, want de kans is groot dat je een troep leeuwen tegenkomt die zich na een drukke nacht ontspannen in de zon.

Daarna ga je aan boord voor een boottocht op het Kazinga Kanaal. Het verbindt Lake Edward met Lake George. Ontelbaar veel nijlpaarden zorgen voor een perfect plaatje. Met een beetje geluk zijn de olifanten zich ook net aan het wassen. Deze boottocht zal ongetwijfeld een hoogtepunt van uw tocht zijn!

Dag 8: Queen Elizabeth National Park

Een ander hoogtepunt wacht u vandaag: Ishasha, gelegen in het zuidelijke deel van het park. Dit gebied is beroemd om zijn boomklimmende leeuwen, de enigen in Oeganda. Het is een rare gewoonte, maar wel slim gezien: de leeuwen klimmen in de bomen om te ontspannen en te ontsnappen aan de zon op het heetste moment van de dag. Je hebt de beste kans om ze te zien in de toppen van Afrikaanse vijgenbomen. Een absoluut fotomoment!

Dag 9: Bwindi Impenetrable National Park

Opnieuw een vroege wekker vandaag, want we trekken een laatste keer het park in voor een andere spannende attractie: de berggorilla’s. Die zijn te vinden in het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest. Daarna genieten we van de omgeving tijdens de rit van Ishasha naar Kisoro, gelegen in Zuidwest Oeganda, grenzend aan Rwanda. Hier staat uw kapitein klaar om u over één van de mooiste meren van Afrika te brengen, Lake Mutanda. Met het Virunga gebergte als achtergrond een fabelachtig spektakel. Onderweg genieten we van een drankje en hapje en bezoeken we nog een tweetal eilandjes.

Dag 10: Bwindi Impenetrable National Park –  gorilla tracking

Bereid je voor op een ontmoeting met de vriendelijke reuzen van Bwindi: de zeldzame berggorilla's. Voor de meeste bezoekers is dit het hoogtepunt van hun Oeganda reis!

Het Bwindi Impenetrable Forest is de thuisbasis van zowel berggorilla's als chimpansees. Het is het enige bos in Afrika waar deze twee soorten hun grondgebied delen met elkaar. Daarnaast zijn er 5 andere primatensoorten, 113 zoogdiersoorten, meer dan 200 vlindersoorten en 360 vogelsoorten te vinden. Een waar aards paradijs. De gorilla's die u vandaag zult zien, zijn bijna de enigen die mensen in hun omgeving toelaten.

Deze tocht wordt een heel bijzondere en spannende reis langs beboste hellingen, een kluwen van wijnstokken, struiken en bamboeplanten voor we bij het gorillaterritorium aankomen. Onderweg zal de ranger ons de sporen van de gorilla's laten zien: waar knabbelden ze op bamboescheuten, waar maakten ze nesten… je steekt er heel wat van op. Het is een emotionele, prikkelende en zeer indrukwekkende ervaring om een berggorilla face to face te kunnen ontmoeten

Dag 11: Lake Mburo National Park

In de voormiddag gaat de reis verder naar Lake Mburo National Park. Dit park is één van de kleinste parken in Oeganda, maar wordt daarom ook wel eens onterecht onderschat. Het is de thuisbasis van zebra's, elanden, impala's, krokodillen en nijlpaarden, kortom heel wat wildlife. De visarend houdt het spektakel nauwlettend in het oog. Het Mburomeer is een prachtige plek om te ontspannen in de natuur. Het meer en de omliggende moerassen zijn een paradijs voor vogels en dus ook voor vogelliefhebbers. Onderweg naar de accommodatie van vandaag houden we nog een kleine avondsafari.

Dag 12: Lake Mburo National Park

Een gewapende boswachter neemt ons ’s ochtends mee op sleeptouw. Gegidst door de natuur en de voetsporen van de dieren, gaan we zebra’s, gazellen en buffels achterna. De vogels volgen ons op hun beurt.  In de namiddag vinken we de laatste dieren aan op ons lijstje tijdens een geweldige boottocht over het meer, tussen de krokodillen en nijlpaarden.

Dag 13: Terugreis

Na een laatste ontbijt, zetten we de terugtocht naar huis in. Onderweg naar de luchthaven houden we nog even halt bij het evenaarsmonument. Je staat hier op het midden van de aarde, wat je met enkele ludieke waterexperimenten ook kan bewijzen. Tot slot brengt de gids ons veilig en wel naar de Entebbe luchthaven.

Tijd om afscheid te nemen, "Olugendo Olulungi", en tot ziens! Want maak je geen illusies, eens je de smaak van Afrika te pakken hebt, keer je ooit opnieuw terug…

ONZE GIDSEN MAKEN HET VERSCHIL

Uw gids is een professionele en ervaren Engelssprekende Oegandese gids. Er is geen officiële gidsopleiding in het land.  Wij garanderen dat uw gids oprechte, oprechte vriendelijkheid en behulpzaamheid zal tonen. Hij zal er altijd naar streven de "extra mile" te gaan om zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.  Bovendien vinden wij het bij de keuze van een gids/chauffeur belangrijk dat het voertuig veilig bestuurd wordt, ook in moeilijke situaties, op slechte wegen of tijdens stortbuien. Er is een zeer diverse fauna en flora in Oeganda, uw gids kan ze niet allemaal kennen. Er liggen identificatieboeken in de auto en als je gids het antwoord op een vraag niet weet, kun je die samen. 

Ons lokaal team in Oeganda staat 24/24uur paraat tijdens je reis om je te begeleiden.  Jij krijgt de individuele aandacht die je verdient.

Een reis door Oeganda wordt bepaald door de safari's die je maakt.  Welke hotel keuze je ook maakt, de reis blijft identiek.  Bij onze 'budget' formule logeer in zeer degelijke hotels.  Kies je voor de comfort formule dan heb je er al enkele pareltjes tussen zitten.  Mag het wat meer zijn?  Kies dan voor onze luxe formule.

BB = kamer met ontbijt
HB = half pension
FB = vol pension
AI = all inclusive

Budget

Dag 1 
Dag 2 & 3
Dag 4
Dag 5 & 6
Dag 7
Dag 8 - 10
Dag 11

Entebbe 
Murchison Falls National Park
Kibale Forest National Park
Queen Elizabeth National Park
Queen Elizabeth National Park - Ishasha
Bwindi Impenetrable National Park
Lake Mburo National Park

Airport Guest House - standaard kamer (BB)
Fort Murchison - standaard kamer (HB)
Kibale Forest Camp - safari tent (HB)
Bush Lodge - safari tent (HB)
Enjoji Lodge - safari tent (HB)
Rushaga Gorilla Camp - standaard kamer (HB)
Eagles Nest - safari tent (HB)

Comfort

Dag 1 
Dag 2 & 3
Dag 4
Dag 5 & 6
Dag 7
Dag 8 - 10
Dag 11

Entebbe 
Murchison Falls National Park
Kibale Forest National Park
Queen Elizabeth National Park
Queen Elizabeth National Park - Ishasha
Bwindi Impenetrable National Park
Lake Mburo National Park

The Boma Hotel - standaard kamer (BB)
Murchison River Lodge - cottage (FB)
Isunga - cottage (FB)
Marafiki Safari Lodge - Banda (FB)
Enjojo Lodge - cottage (FB)
Mutanda Resort - standaard cottage (FB)
Rwakobo Rock -- cottage (FB)

Luxe

 

Dag 1 
Dag 2 & 3
Dag 4
Dag 5 & 6
Dag 7
Dag 8 - 10
Dag 11

Entebbe 
Murchison Falls National Park
Kibale Forest National Park
Queen Elizabeth National Park
Queen Elizabeth National Park - Ishasha
Bwindi Impenetrable National Park
Lake Mburo National Park

 Boutique Hotel No. 5 - deluxe kamer (BB)
Nile Safari Lodge - deluxe Banda (AI)
Primate Lotge - cottage (AI)
Elephant Plains Lodge - luxury cottage (AI)
Ishasha Wilderness Camp - luxury tent (AI)
Chameleon Hill Lodge - lake view chalet (FB)
Mihingo Lodge - luxury tent (FB)

(Nile Safari Lodge) 

Wat is inbegrepen?

  • Internationale vluchten (H/T) inclusief luchthaventaksen
  • Vaste brandstof prijs
  • Alle overnachtingen in de opgegeven hotels/lodges op basis van het aangegeven maaltijdregime
  • Kosten voor brandstof en toegangsgelden tot de nationale parken en andere parken
  • Transport in een 4x4 safari bus (dagelijks flesjes water)
  • Diensten van een Engelstalige gids/chauffeur
  • Chimpansee trekking (200 USD per persoon)
  • Gorilla Permit (700 USD per persoon).  Opgelet er zijn slechts een maximum aantal permits per jaar, tijdig boeken voor deze reis is dus aangeraden

Extra opties voor deze reis

 Onderstaande extra's kan u bijboeken:

  • Safari per Land Cruises 4x4 ipv een minibusje (met onze extended land cruiser is dit mogelijk tot 6 personen)

Dossierkost: 25 euro per dossier

Voor deze reis dient te beschikken over een geldig internationaal paspoort.  Er is tevens een visum nodig, voor deze aanvraag helpen we je graag verder. (+- 50 USD pp)

Offerte aanvraag

Graag maken we een offerte voor deze reis.  Hou er rekening mee dat bij het opmaken van een offerte hier verschillende werkuren in worden gestoken.  Wij doen dit zeer graag, dit is onze job en doen dit altijd vrijblijvend.   Gelieve wel enkel een aanvraag te doen als je een echte interesse in deze reis hebt.

 

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be