Safari in Oeganda
Ontdek deze prachtige bestemming tijdens deze individuele reis.

Rondreis door de parel van Afrika

We nemen je mee op rondreis door de parel van Afrika: het eeuwig groene Oeganda! Met een privéchauffeur en gids ga je op safari en ontmoet je chimpansees en berggorilla's die in harmonie samenleven, uniek in de wereld!

Yves

Onze specialist voor deze reis

Yves

Overzicht
Inbegrepen
Meer info
Aanvraag offerte

Safari in Oeganda

Entebbe, Kasese, Fort Portal

Tijdens deze vakantie geniet u van volpension, alle maaltijden worden dus voor u voorzien. Een Engelssprekende Oegandese gids zal u gedurende de reis elke dag veilig naar uw bestemming brengen en u gidsen tijdens de safari's vanuit uw eigen 4x4 safaribusje met open dak.

Start een offerte aanvraag

Prijs op aanvraag

Programma

Vlucht

Heenreis

Het begin van je reis naar de parel van Afrika: Oeganda!
Je gids verwelkomt je op het vliegveld van Entebbe en brengt je naar het prachtige boetiekhotel in de buurt.
Laat de safari beginnen!

We overnachten 1 nacht in het Karibu Guest House.

Dag 1
Stop

Murchison Falls National Park & neushoorns spotten

We rijden vandaag naar Murchison Falls National Park en komen daarbij langs het Ziwa Rhino Sanctuary waar we een fascinerende Rhino Tracking zullen doen. Tot ongeveer 30 jaar geleden leefden er zowel in het Kidepo Valley National Park als in Murchison Falls National Park witte en zwarte neushoorns maar door de uitgebreide stroperij tijdens het Idi Amin-tijdperk verdwenen deze majestueuze dieren uit het wild. Om de neushoorns opnieuw te laten voorkomen in Oeganda, werd in 1998 het Rhino Fund Uganda opgericht. Hierin zit onder meer een fokprogramma voor neushoorns en een initiatief om de Oegandese bevolking kennis bij te brengen over bedreigde neushoorns, stroperij en milieubescherming. In april 2019 werd het 22ste neushoornkalfje geboren!

Na de middag is de aankomst voorzien in het Murchison Falls National Park, Oeganda's grootste nationale park. De savanne in het noorden wordt bevolkt door leeuwen, buffels, olifanten, Oegandese kobs - stel je een antilope voor, niet voor niets de naam van de nationale voetbalploeg - en de zeldzame Rothschild giraf. In het zuiden is het vooral droog bos waar je chimpansees kan vinden.

De Murchison waterval zelf spreekt eveneens tot de verbeelding: de Nijl baant zich een weg door de acht meter brede kloof en duikt met een oorverdovend gebrul de 'Devil's Cauldron' in waardoor een wondermooie regenboog ontstaat.
Onder de waterval vind je nijlpaarden, talrijke vogels en Nijlkrokodillen die wachten op een prooi die de waterval net te laat opgemerkt heeft. Een buffet dat vanzelf naar je toekomt!

We overnachten 2x in de Murchison River Lodge.

Dag 2
Stop

Murchison Falls National Park - Safari - boottocht en watervalwandeling

Na een vroeg ontbijt gaan we op safari bij zonsopgang. Zorg dat je de nacht voordien zeker je camera hebt opgeladen want dit staat garant voor indrukwekkende foto's. bekijk kuddes olifanten, giraffen, buffels, verschillende soorten antilopen en probeer een leeuw of luipaard te spotten terwijl ze liggen te luieren in de zon.

In de namiddag maak je een geweldige boottocht over de Nijl naar de voet van de watervallen. De nijlpaarden, vogels en Nijlkrokodillen kijken er niet van op. Je hoort de waterval al van ver en je vaart tot het laagste punt. Hier stappen we uit en wandelen we naar de top van de watervallen in het gezelschap van een ranger. Mis het spectaculaire uitzicht niet, je kijkt hier naar de langste rivier ter wereld die van een smalle spleet in een schuimend waterbekken valt dat 43 meter lager ligt. Bovenaan staat je gids op je te wachten waarna je samen weer naar de lodge rijdt.

Dag 3
Stop

Mooie rit naar Kibale Forest National Park

Vandaag rijden we naar het Kibale Forest National Park. Dit indrukwekkende park is de droom van elke primatenliefhebber, de omstandigheden zijn er ideaal: 80% van het gebied is bedekt met groenblijvende bossen, de rest van het park bestaat uit moerassen en graslanden.
Meer dan 1000 chimpansees leven er samen waarvan een groep van ongeveer 80 dieren gewend is aan de aanwezigheid van mensen. Je kan de primaten makkelijk observeren en ook zwart-witte, rode colobusapen of de rode staartaap in hun natuurlijke habitat tegenkomen.
Als je geluk hebt, kan je zelfs een kudde olifanten tegenkomen die zich een weg door het bos banen.

Vanavond overnachten we in Isunga Lodge, een afgelegen lodge met fantastische vergezichten!

Dag 4
Stop

Kibale Forest National Park - Bigoda moeraswandeling - optioneel: chimpansees zoeken

Vroeg in de ochtend heb je de mogelijkheid om op spannende chimpanseezoektocht te gaan.
Kibale Forest heeft het grootste aantal primaatsoorten ter wereld. Tegenwoordig zijn er ongeveer 4.950 wilde chimpansees in Oeganda, wat verklaart waarom veel observaties hier plaatsvinden. Tijdens de begeleide boswandeling leer je daarnaast ook veel over de diverse Oegandese fauna en flora.

's Middags trekken we een ander gebied in: het moeras (ongeveer 2 à 3 uur). Deze excursie leidt je door weilanden en kleine dorpjes, langs theeplantages en een aantal prachtige landschappen, waar de lokale bevolking je met enthousiasme zal verwelkomen. Niet uitzonderlijk kom je tijdens de wandeling drie of vier verschillende apensoorten tegen maar het hoogtepunt van de tocht is zeker de Grote Blauwe Turaco, een ongelooflijk mooie vogel!

We overnachten vandaag opnieuw in Isunga Lodge.

Dag 5
Stop

Queen Elizabeth National Park - kratermeer wandeling - safari

De laatste activiteit in Kibale is een onvergetelijke kratermeerwandeling waarbij we nog een aantal kleine dorpjes passeren en een inkijk krijgen bij de lokale bevolking. Rond lunchtijd volgt een korte rit naar Queen Elizabeth National Park. Vooraleer we inchecken bij de nieuwe accommodatie, maken we jacht op gazellen, wrattenzwijnen, waterbokken maar ook leeuwen, nijlpaarden, olifanten en buffels. Welliswaar met het fototoestel!

Vanavond en morgenavond overnachten we in Marafiki Lodge.

Dag 6
Stop

Queen Elizabeth National Park - safari - boottocht

De dag begint met een nieuwe safari door het Nationaal Park. Hou je ogen open en de camera's in de aanslag want de kans is groot dat je een troep leeuwen tegenkomt die zich na een drukke nacht ontspannen in de zon.

Daarna ga je aan boord voor een boottocht op het Kazinga Kanaal. Dit kanaal verbindt Lake Edward met Lake George. Ontelbaar veel nijlpaarden zorgen voor het perfecte plaatje. Met een beetje geluk zijn de olifanten zich net aan het wassen; Deze boottocht zal ongetwijfeld een hoogtepunt van uw reis zijn!

Dag 7
Stop

Queen Elizabeth National Park - Ishasha gebied met boomleeuwen

Vandaag wacht u opnieuw een hoogtepunt: Ishasha, het zuidelijke deel van het park. Dit gebied is beroemd om zijn boomklimmende leeuwen, de enigen in Oeganda. Het is een opmerkelijke gewoonte maar wel slim gezien: de leeuwen klimmen in de bomen om te ontspannen en te ontsnappen aan de zon op het heetste moment van de dag. Je hebt de kans om ze te zien in de toppen van de Afrikaanse vijgenbomen. Absoluut een fotomoment!

De nacht brengen we door in Enjojo Lodge.

Dag 8
Stop

Bwindi Impenetrable National Park - Lake Mutanda - boottocht

Opnieuw een vroege ochtend vandaag want we trekken een laatste keer het park in voor een andere spannende attractie: de berggorilla's. Die zijn te vinden in het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest. Daarna genieten we van de omgeving tijdens de rit van Ishasha naar Kisoro, gelegen in zuidwest Oeganda, grenzend aan Rwanda. Hier staat uw kapitein klaar om u over één van de mooiste meren van Afrika te brengen, Lake Mutanda. Met het Virunga gebergte op de achtergrond een fabelachtig spektakel. Onderweg genieten we van een drankje en hapje en bezoeken we nog een tweetal eilandjes.

Chameleon Hill Lodge wordt onze accommodatie de komende twee nachten. Vanaf het terras van deze lodge heeft u een magnifiek uitzicht over het meer waarna u zich na een drankje kunt terugtrekken in een van de kleurrijke kamers in het lager gelegen dal.

Dag 9
Stop

Bwindi Impenetrable National Park - optioneel: gorilla tracking

Bereid je voor op een ontmoeting met de vriendelijke reuzen van Bwindi: de zeldzame berggorilla's. Voor de meeste bezoekers is dit het absolute hoogtepunt van hun reis door Oeganda.

Het Bwindi Impenetrable Forest is de thuisbasis van zowel de berggorill's als de chimpansees. Het is het enige bos in Afrika waar deze twee soorten hun gebied delen met elkaar. Daarnaast zijn er vijf andere primaatsoorten, 113 zoogdiersoorten, meer dan 200 vlinderssorten en 360 vogelsoorten te vinden. Een waar aards paradijs. De gorilla's die u vandaag zult zien, zijn de enigen die mensen in hun omgeving toelaten.

Deze tocht wordt een heel bijzondere en spannende reis langs beboste hellingen, een kluwen van wijnstokken, struiken en bamboeplanten voor we bij het gorillaterritorium aankomen. Onderweg zal de ranger ons de sporen van de gorilla's laten zien: waar knabbelen ze op bamboescheuten, waar maakten ze nesten...je steekt er heel wat van op. Het is een emotionele, prikkelende en zeer indrukwekkende ervaring om een berggorilla face-to-face te ontmoeten.

Dag 10
Stop

Lake Mburo National Park - safari

In de voormiddag gaat de reis verder naar Lake Mburo National Park. Dit park is één van de kleinste parken in Oeganda en wordt daarom ook wel eens onterecht onderschat. Het is de thuisbasis van zebra's -die we nog nergens anders gezien hebben!-, elanden, impala's, krokodillen en nijlpaarden, kortom heel wat wildlife. De visarend houdt het spektakel nauwlettend in het oog. Het Mburomeer is een prachtige plek om te ontspannen in de natuur. Het meer en de omliggende moerassen zijn een paradijs voor vogels en dus ook voor vogelliefhebbers. Onderweg naar de accommodatie van vandaag doen we nog een kleine avondsafari.

We zullen twee nachten overnachten in Rwakobo Rock.

Dag 11
Stop

Lake Mburo National Park - begeleide wandeling en cruise

Een gewapende boswachter neemt ons 's ochtends mee op sleeptouw. Gegidst door de natuur en de voetsporen van de dieren gaan we zebra's, gazellen en buffels achterna. De vogels volgen ons op hun beurt.

In de namiddag vinken we de laatste dieren aan op ons lijstje tijdens een geweldige boottocht over het meer, tussen de krokodillen en nijlpaarden.

Dag 12
Vlucht

Terugreis

Na een laatste ontbijt zetten we de terugtocht naar huis in. Onderweg naar de luchthaven houden we nog even halt bij het monument van de evenaar. Je staat hier in het midden van de aarde, wat je met enkele ludieke waterexperimenten ook kan bewijzen. Tot slot brengt de gids ons veilig en wel terug naar Entebbe Airport.

Tijd om afscheid te nemen, "Olugendo Olulungi" en tot ziens!
Want maak je geen illusies, eens je de smaak van Afrika te pakken hebt, keer je snel opnieuw terug...

Dag 13

Reizen Meyers zorgt dat alles inbegrepen is in de reissom, ook de dure permits zoals de chimpansee ($150) en gorilla ($600) permits.

  • vluchten
  • Accommodatie
  • privéchauffeur
  • gids
  • entreegelden
  • maaltijden

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte

Personalia
Informatie met betrekking tot de reis

nReizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be