Begeleide reis Japan
Ontdek Japan samen met onze Nederlandstalige begeleider

Nederlandstalig begeleide reis

Ontdek tijdens deze reis de klassieke hoogtepunten van Japan zoals Tokyo en het prachtige Kyoto. Tevens brengen we een bezoek aan Hiroshima en Miyajima. Ervaar unieke belevenissen zoals een tocht met een e-bike door Tokyo (vertrekken t.e.m. 06/04/2020) of wat dacht je van een Japanse theeceremonie in Kyoto (vertrekken vanaf 18/05/2020).

Stefanie

Onze specialist voor deze reis

Stefanie

Overzicht
Inbegrepen
Meer info
Aanvraag offerte

Begeleide reis JapanPOPULAIR!

Tokyo, Hiroshima, Osaka, Kyoto, ...

Voor deze reis voorzien we maximum 20 deelnemers, snel boeken is dus de boodschap.

Start een offerte aanvraag

Prijs vanaf 2999 euro

Inclusief vlucht!

Programma

Vlucht

Heenvlucht

Vertrek vanuit Brussel naar Tokyo met All Nippon airways of Emirates

Dag 1
Stop

Tokyo

Bij aankomst in Tokyo staat onze lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

Dag 2
Stop

Tokyo

Na het ontbijt is het de grootste tijd om kennis te maken met de indrukwekkende stad die Tokyo is. Je maakt samen met de lokale gids gebruik van het uitstekende openbare vervoer om op verkenning te gaan. Je begint de dag met een bezoek aan het Meijischrijn. Dit heiligdom ligt in een park van 70ha en het is voor velen een oase van rust in het midden van het drukke Tokyo.Na het rustige begin van de dag is het de hoogste tijd om je in het gewoel van Tokyo te storten tijdens een wandeling in Harajuku, de wijk die bekend staat door zijn modebewuste Japanners. Je sluit de voormiddag af aan het drukste kruispunt ter wereld in Shibuya. Van het moderne Tokyo gaat het naar het oude gedeelte van de stad Asakusa. Deze wijk wordt door vele reizigers bestempeld als de mooiste wijk van de stad. Het overgrote deel van de straten, gebouwen en tempels ziet er nog precies zo uit als enkele eeuwen geleden. Het is hier dat je de bekendste tempel van Tokyo terugvindt, de Senso-ji tempel. De geschiedenis van deze tempel gaat zo ver terug als het jaar 628.

Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

Dag 3
Stop

Tokyo

Na het ontbijt staat een verkwikkende fietstocht door Tokyo op het programma. Tijdens deze tocht kom je langs allerlei unieke plekjes die je anders nooit zou vinden en die ook in geen enkele reisgids staan beschreven. Nadien kan je zelf nog verder de stad ontdekken. Maak zeker gebruik van het uitgebreide openbare vervoersnetwerk.

Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

Dag 4
Stop

Hiroshima

Voorzie een kleine bagage/rugzak die je makkelijk kan meenemen naar Hiroshima. De grote koffers worden vanuit Tokyo vooruit gestuurd naar Kyoto.De bullettrein zal je in ongevuur 4u van Tokyo naar Hiroshima brengen. Je komt in de vroege namiddag aan in Hiroshima. Het gevoel dat je krijgt wanneer je voor de eerste keer het geraamte van de Atomic Bomb Dome ziet, zal je nooit vergeten. De rest van de dag zal je dan ook van de ene verbazing in de andere blijven vallen wanneer je door het Peace Memorial Park en het aangrenzende museum wandelt.

Overnachting in hotel New Hiroden*** of gekijkwaardig.

Dag 5
Stop

Osaka - Kyoto

Na het ontbijt neem je de trein en de boot naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. Zonder het misschien zelf te weten heb je ongetwijfeld al wel eens een foto van de grootste bezienswaardigheid van dit eiland gezien, de immense rode Torii die bij hoogwater op het water lijkt te drijven. Op dit verkeersvrije eiland kan je rustig rondkuieren om van de mooie omgeving te genieten. Net na de middag laten we het eiland achter ons en is het hoogste tijd om met de trein vanuit Hiroshima, via Osaka naar Kyoto af te zakken.

Overnachting in hotel Urban Kyoto Nijo Premium*** of gelijkwaardig.

Dag 6
Stop

Kyoto

Na een heerlijk ontbijt is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze voormalige keizerlijke hoofdstad. Als eerste staat een bezoek aan het Nijo kasteel op het programma. Dit kasteel werd in de vroege 17e eeuw opgetrokken en beschikt niet over één maar over twee verdedingsgrachten. In de Ryoan-ji, een boeddhistische tempel kan je dan weer volledig tot rust komen in de eerste Zen-tuin van het land. Je bent niet in Kyoto geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Kinkaku-ju of de Gouden Paviljoen-tempel, één van de bekendste trekpleisters van Japan. Je sluit de dag af met een bezoek aan Arashiyama waar je door een woud van bamboe kan wandelen.

Overnachting in hotel Urban Kyoto Nijo Premium*** of gelijkwaardig.

Dag 7
Stop

Kyoto

Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigen houtje een bezoek te brengen aan Nara. Hier ligt de bakermat van de Japanse cultuur en je kan hier dan ook enkele prachtige staaltjes van originele Japanse architectuur terugvinden. Zo is er het pad naar het Kasugaschrijn dat geflankeerd wordt door duizenden lantaarns. Je kan ook (optioneel) deelnemen aan een typisch Japanse theeceremonie die geleid wordt door een geisha in opleiding, ook wel een Maiko genoemd.

Overnachting in hotel Urban Kyoto Nijo Premium*** of gelijkwaardig.

Dag 8
Stop

Kyoto

Je kan er vandaag voor opteren om tijdens je vrije dag in Kyoto in de stad te blijven en deze verder te ontdekken. Een andere mogelijkheid is om met je JR Rail Pass een bezoek te brengen aan het naburige Osaka. Het gelijknamige kasteel was één van de machtigste forten van zijn tijd en is ongetwijfeld één van de bekendste kastelen van het land. Als je in de stad bent moet je ook zeker een bezoek brengen aan Dotonbori. Hier vind je talloze restaurants die lokale specialiteiten zoals okonomiyaki en fugu serveren.

Overnachting in hotel Urban Kyoto Nijo Premium*** of gelijkwaardig.

Dag 9
Vlucht

Kyoto - Brussel

Vrije tijd tot aan het vertrek met de trein naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel.

Dag 10
Stop

Aankomst

Aankomst in Brussel.

Dag 11

Deze reis zal begeleid worden vanaf Brussel door een Nederlandstalige begeleider, ter plaatse hebben we een Engelstalige gids tijdens de excursies

  • vluchten
  • gidsen
  • Rail pass
  • toegangsgelden
  • hotelovernachtingen
  • ....

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte

Personalia
Informatie met betrekking tot de reis

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be