Route 66 fly & drive
ONTDEK DE LEGENDARISCHE ROUTE 66

Ontdek de legendarische route 66

Ontdek de legendarische Route 66. Vanuit Chicago zal u 8 staten doorkruisen om uiteindelijk de kust van de Stille Oceaan te bereiken. Tijdens u reis verkent u prachtige plekken zoals de Grand Canyon, Santa Fe, Las Vegas en Los Angeles.

Yves

Onze specialist voor deze reis

Yves

Overzicht
Inbegrepen
Meer info
Aanvraag offerte

Route 66 fly & drive

8 staten, 5 groot steden, talrijke bezienswaardigheden

Onderstaande reis kan volledig naar wens worden aangepast.

Start een offerte aanvraag

Prijs vanaf 2300 euro

Exclusief vlucht

Programma

Stop

Heenvlucht

Vertrek vanuit Brussel richting Chicago. U landt in de luchthaven, u pikt uw huurwagen op en u begeeft zich naar uw hotel.

Dag 1
Stop

Chicago

Chicago is de derde grootste stad van de Verenigde Staten, na New York en Los Angeles, maar wel de grootste stad van het Middle West. Ze is getekend door de geschiedenis van het alcoholverbod en heeft een schat aan cultuur. Doorheen de stad kan u werken van Picasso, Chagall of nog Calder tegenkomen. In Chicago ligt muziek nauw aan het hart. U vindt er talrijke beroemde clubs voor blues en jazz en u kan ook genieten van de jazz en blues festivals (zoals Chicago Jazz Festival) vooral in de parken tijdens de zomer. Enorme buildings rijzen hoog uit boven het stadscentrum, de ”Loop” omringd door een bovengrondse metro. U krijgt de kans om twee van de hoogste torens te bezoeken, de Willis Tower, vroegere Sears Tower (442 meter), en verder noordwaarts, het John Hancock Centre (344 meter).

Dag 2
Stop

St Louis

Tussen Michigan & Adams Avenues rijdt u eindelijk de Route 66 op. Springfield is één van de onmisbare etappes voor elke reiziger die de reis wil vereeuwigen met een foto van het tankstation museum van Bill Shea. Ook krijgt u de kans om de historische sites ter herinnering aan Abraham Lincoln te bezoeken. Deze voormalige president werkte hier 24 jaar lang als advocaat en in de politiek. U ontdekt de Mississippi rivier in de staat Missouri en aan haar oevers de stad St. Louis. Bijgenaamd de “Gateway to the West” voor haar rol in de expansie naar het Westen van de Verenigde Staten. St. Louis schonk op haar beurt deze bijnaam in 1965 aan een nieuwe constructie die deel uitmaakt van het Jefferson National Expansion Memorial : de Gateway Arch ; deze boog is het Saint-Louis icoon geworden. Maar St. Louis is vooral de stad der rocklegendes geworden dankzij Chuck Berry of Johnnie « B.Goode » Johnson om er maar enkele te noemen.

Dag 3
Stop

Springfield

U zet uw reis voort doorheen Missouri, de staat die over de verhalen van Samuel Langhorne Clemens doet dromen, bekender onder het pseudoniem Mark Twain en auteur van “De avonturen van Tom Sawyer” en “De avonturen van Huckleberry Finn”. De Route 66 biedt met haar historische tankstations, oude garages, bouwvallige motels en drive-ins een duik in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Geniet onderweg van de schilderachtige bossen, rivieren en kliffen van de Ozarks bergen. De “tocht der tranen” van de Cherokee Indianen, de Amerikaanse Burgeroorlog, de spoorweg, de saga van de broeders James of van Wild Bill Hickok, allemaal legendes die u verleiden om de geschiedenis langs de Route 66 te ontdekken.

Dag 4
Stop

Tulsa - Oklahoma City

U verlaat Springfield en ontdekt de Victoriaanse stad Carthage. Nog voor u de grens met Oklahoma oversteekt en u op het oude gedeelte van de Route 66 langs Kansas reist, kan u in Joplin stoppen om de beroemde Dale’s Ole “66” Barber Shop te bezichtigen. In de namiddag komt u in Tulsa toe en kan u het Philbrook museum bezoeken met zijn mooie collectie Italiaanse meesterwerken uit de 14de eeuw. Oklahoma heeft ook de invloeden bewaard van de eerste naties die er vertoefden. U ontdekt er het Cherokee Heritage Center in Tsa-La-Gi dat een duidelijk beeld schept van hun manier van leven voor de komst van de Europeanen. U zet uw reis voort doorheen Oklahoma en de hoofdstad Oklahoma City en u stopt in Stockyard City om het leven van de cowboys te ontdekken met onder andere een bezoek aan de National Cowboy Hall of Fame en het Western Heritage Center.

Dag 5
Stop

Amarillo

Vandaag ontdekt u de echte ‘Main Street America’ : kleine steden, kleine winkeltjes langs de Route 66 en het gevoel het leven van toen te ervaren, wanneer de Route 66 de « moeder van alle wegen » was van Amerika. Uw eerste stop is langs een handelspost van Bethany waar u een verzameling authentieke voorwerpen ontdekt die een geschiedenis delen met de Route 66. Vervolgens doorkruist u Yukon, de geboortestad van de beroemde country zanger Garth Brooks. U komt aan in Amarillo, Texas.

Dag 6
Stop

Albuquerque

Amarillo, bijna precies halverwege de oostelijke en de westelijke grenzen van Texas, trekt ieder jaar meer dan 2 miljoen bezoekers uit de hele wereld aan. De populairste bezienswaardigheid is het Palo Duro Canyon State Park, de tweede grootste canyon van dit type ter wereld. Ten westen van Amarillo ontdekt u de legendarische “Cadillac Ranch” waar 10 Cadillac wagens werden begraven, neus onder, en met dezelfde hoek als de grote piramides van Egypte. Voor u het weet bevindt u zich in de staat New-Mexico, land van de Pueblos Indianen.

Dag 7
Stop

Albuquerque

U ontdekt een unieke smeltkroes van culturen in Albuquerque, waaronder 35.000 Indianen uit meer dan 150 stammen. Het Cultureel Centrum van de Pueblo Indianen biedt een uitstekende kijk op deze Indiaanse cultuur. Op een rijafstand van ongeveer één uur ontdekt u meerdere Pueblo stammen die hun verscheidene kunsten en ambachten tentoonstellen.

Dag 8
Stop

Santa Fé

Vandaag verkent u de hoofdstad van de tweede oudste stad van de Verenigde Staten, Santa Fe. Het is één van de kleinste hoofdsteden maar ze biedt wel een schat aan inheemse Indiaanse cultuur, kunsten en unieke architectuur van de Pueblo stammen. Geniet eveneens van een bezoek aan de kleurrijke plaatselijke markt die er elke dag voor het “Palace of the Governor” wordt gehouden.

Dag 9
Stop

Holbrook

U kan onderweg stoppen in Gallup, dat dankzij haar landschap een geliefkoosde plek was voor Westerns in de jaren ’40 en ’50. Vervolgens ontdekt u Arizona waar u de kans krijgt het nationaal park Petrified Forest te bezoeken, zusterpark van de Painted Desert in het noordoosten van Arizona. Ontdek het dor geworden plateau en de metamorfose van de gigantische versteende bomen.

Dag 10
Stop

Grand Canyon / Williams

De Route 66 leidt u naar de stad Williams. Begeef u noordwaarts om één van de prachtigste geologische wonderen ter wereld te ontdekken : de Grand Canyon. De Colorado rivier heeft miljoenen jaren lang de rotsten uitgehouwen en zo dit grandioze landschap geschept. U kan de Grand Canyon tevens ervaren tijdens een helikoptervlucht. Ook vindt u er de Grand Canyon Railway, een historische trein die de stad Williams verbindt met het Grand Canyon Village.

Dag 11
Stop

Las Vegas

Geniet van deze dag In Las Vegas. U kan de verschillende hotels en hun attracties bezoeken of uitrusten aan het zwembad van uw hotel.

Dag 12
Stop

Santa Monica / Los Angeles

Doorkruis de Mojavewoestijn richting Californië. Indien u de tijd heeft kan u een omweg maken langs Calico, spookstad met een glorierijk verleden dankzij haar zilvermijnen. Eenmaal u de bergen van San Bernadino getrotseerd heeft, bereikt u Los Angeles, de cinemastad. De Route 66 vloeit hier in de Santa Monica Boulevard die u toelaat om Hollywood, Beverly Hills en de kust van de Stille Oceaan te ontdekken. Overnachting in Anaheim dichtbij het Disney Park.

Dag 13
Stop

Los Angeles

Maak van deze dag gebruik om uit te rusten in Santa Monica of om Beverly Hills en de luxe boetieken of Hollywood en Universal Studios te bezoeken.

Dag 14
Vlucht

Terugvlucht

U levert de huurwagen in aan de luchthaven en u neemt uw terugvlucht naar België.

Dag 15
Vlucht

Aankomst

Dag 16

Deze reis is inclusief: - De voorgesteld vluchten met United Airlines in L-klasse, 1 inbegrepen bagage en de luchthaventaksen (354€) - Het verblijf in 3 en 4 sterren hotels - De hoteltaksen - De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully” - Een persoonlijke reiskit Een Fly & Drive kit met gedetailleerde reisweg, toeristische kaarten en folders (ter plaatse te betalen drop off kosten +- 500 USD)

  • 8 staten
  • 5 groot steden
  • talrijke bezienswaardigheden

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte

Personalia
Informatie met betrekking tot de reis

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be