6-daagse groepsrondreis Malta
Bezoek het zonovergoten Malta!

Ontdekking van een boeiend eiland

Een vakantie in het zonovergoten Malta staat garant voor de perfecte combinatie van prachtige natuur en cultuur. Je vindt hier talloze historische bezienswaardigheden uit allerlei periodes.

Jessy

Onze specialist voor deze reis

Jessy

Overzicht
Inbegrepen
Meer info
Boek nu

6-daagse groepsrondreis Malta

QAWRA, VALLETTA, MOSTA, MDINA, MARSAXLOKK, BLUE GROTTO, HAGAR QIM

Wens je Malta liever op individuele basis te verkennen? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden voor een perfecte vakantie!

Start een boekingsaanvraag

Prijs vanaf 869 euro

Inclusief vlucht!

Programma

Stop

BRUSSEL - QAWRA

Vertrek vanuit Brussel naar Malta. Bij aankomst staat de lokale gids je op te wachten. Onderweg naar het hotel verken je de westkust van het eiland en maak je een stop aan de Dingli kliffen, het hoogste punt van Malta vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Daarna gaat het verder noordwaarts naar de Anchor Baai, die vooral gekend is nadat hier in de jaren ‘80 de Popeye film met Robin Williams werd opgenomen. De komende vijf nachten verblijf je in het mooie Dolmen Resort****. Hier kan je op de vrije momenten volop genieten van de faciliteiten, waaronder een groot lagunezwembad met prachtig zicht op de Middellandse Zee. Het hotel is daarenboven gelegen in een leuke buurt met cafeetjes, restaurants en winkeltjes.

Dag 1
Stop

QAWRA – VALLETTA – QAWRA

De ontdekking van Malta start met een bezoek aan de hoofdstad Valletta. Een wandeling door de pittoreske steegjes laat je op een rustige manier kennismaken met deze prachtige omgeving. Vervolgens kom je op een levendige manier alles te weten over de geschiedenis van het eiland tijdens de Malta 5D Experience. De wandeling door Valletta gaat verder naar de Upper Barrakka Gardens vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de haven en de Three Cities. Een bezoek aan de barokke St. John’s kathedraal mag uiteraard ook niet ontbreken. De buitenkant van de kathedraal is eerder sober, maar bij het betreden van het gebouw zal je onder de indruk zijn van het buitengewoon mooie en weelderige intererieur van dit pronkstuk van de stad. De dag wordt afgesloten met een boottocht die vanuit Sliema langs de grote haven van Valletta en de havens van de beroemde Three Cities, Senglea, Vittoriosa en Kalkara, voert.

Dag 2
Stop

QAWRA - MOSTA – MDINA - QAWRA

Vrije dag. Geniet van de faciliteiten van het hotel of verken het eiland op eigen houtje met het openbaar vervoer. ’s Avonds laten we je kennismaken met de een typische Festa. Elk dorp heeft zijn patroonheilige die in de zomer gedurende één week door de ganse gemeenschap wordt gevierd. Laat je onderdompelen in het feestgebeuren en proef de lokale specialiteiten, bewonder de parade, dans mee op de tonen van de traditionele Maltese muziek en sluit de avond af met een spetterend vuurwerk.

Dag 3
Stop

QAWRA

Vrije voormiddag. In de namiddag begeef je je naar het zuiden van het eiland voor een bezoek aan het prachtige vissersdorpje Marsaxlokk. De felgekleurde Dhasja vissersboten, met op de boeg een groot oog geschilderd dat de vissers zou beschermen tegen de gevaren van de zee, zijn wereldberoemd. Er is voldoende tijd om op eigen ritme rond te kuieren en de omgeving te bewonderen. Vervolgens gaat het richting de Blue Grotto. Ga aan boord van een bootje (facultatief) en geniet van een boottocht die je niet alleen langs de Blue Grotto brengt, maar ook langs verschillende andere grotten in de buurt. De namiddag wordt afgesloten met een bezoek aan de magnifieke ruïnes van Hagar Qim. Het complex dateert uit 3200-2300 v.Chr. en werd opgegraven in 1839.

Dag 4
Stop

QAWRA – MARSAXLOKK – BLUE GROTTO – HAGAR QIM – QAWRA

Op deze laatste dag verken je het binnenland van Malta. Te beginnen met de stad Mosta, vooral gekend omwille van de Dom of Rotonde van Mosta. Deze kerk met kolossale koepel, de op twee na grootste kerkkoepel ter wereld, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna vernield bij een Duitse aanslag. Tijdens een misviering werd er toen een bom gedropt op de kerk, maar als bij wonder ontplofte de bom niet en bleef de schade aan de kerk beperkt. Ook Mdina, de oude hoofstad van Malta, is een bezoek meer dan waard. Kuier er door de smalle en kronkelende straatjes met hun eeuwenoude gebouwen, bezichtig de majestueuze St. Paul’s kathedraal en geniet van de rust in deze ‘stille’ stad. Je bezoekt er eveneens een glasfabriek waar je kan zien hoe lokale ambachtslui glas blazen. En al wie op zoek is naar het perfecte souvenir, zal zijn gading zeker vinden in het ambachtscentrum Ta’Qali. Rest van de namiddag vrij in het hotel.

Dag 5
Stop

QAWRA – BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel in de namiddag.

Dag 6

Tijdens deze reis zijn onderstaande items inclusief

  • Nederlandstalige lokale gids op dag 1/2/3 en 5
  • rechtstreekse internationale vluchten met Air Malta
  • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
  • alle overnachtingen in het vermelde hotel
  • 5x ontbijt
  • bezoek aan Mdina/ Marsaxlokk/ Hagar Qim en Valletta
  • toegangsgelden voor de St. John’s Kathedraal/ de Dom van Mosta/ de Malta 5D Experience en het ambachtscentrum Ta’Qali
  • boottocht naar de Blue Grotto
  • boottocht vanuit Sliema naar Valletta en de Three cities
  • deelname aan een traditionele Maltese Festa

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en boek deze reis

Personalia
Adresgegevens
Informatie met betrekking tot de reis
Gegevens Reiziger 1
Gegevens Reiziger 2
Gegevens Reiziger 3
Gegevens Reiziger 4
Gegevens Reiziger 5
Gegevens Reiziger 6
Gegevens Reiziger 7
Gegevens Reiziger 8
Gegevens Reiziger 9
Gegevens Reiziger 10
Extra details

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be