Historische cocktail van koninklijke steden
Ontdek het land van 1001 nacht

Ontdekking van de Koninklijke steden

Tijdens deze trip reis je doorheen de veelzijdige koninklijke steden van Marokko. Verdwaal in een van de vele kleurrijke straatjes en laat je omverblazen door de natuurpracht aan de voet van de Atlas. Gedurende deze rondreis maak je kennis met de authentieke cultuur en gastvrijheid van deze bestemming!

Stefanie

Onze specialist voor deze reis

Stefanie

Overzicht
Prijzen
Inbegrepen
Meer info
Boek nu

Historische cocktail van koninklijke steden

MARRAKECH, CASABLANCA, RABAT, MEKNES, VOLUBILIS, FES, BENI-MELLAL, AFOURER

Wens je deze bestemming liever op individuele basis te ontdekken? We stellen graag jouw droomvakantie samen!

Start een boekingsaanvraag

Prijs vanaf 979 euro

Inclusief vlucht!

Programma

Stop

BRUSSEL - MARRAKECH

Vlucht van Brussel naar Marrakech, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

Dag 1
Stop

MARRAKECH - CASABLANCA - RABAT

We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’. Hier word je gefascineerd door het overheersende witte straatbeeld. Deze economische havenstad dankt zijn bijzondere naam aan de Portugezen die voorheen beslisten om er een fort te bouwen met de naam ‘Casablanca’, Portugees voor ‘wit huis’. Samen met de lokale gids flaneren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de wijk Habbous met zijn diverse lokale winkeltjes en de indrukwekkende Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de charmante Boulevard de la Corniche en de Atlantische Oceaan. Verder naar Rabat. Overnachting in hotel Mercure Sheherazade**** in Rabat.

ontbijt

Dag 2
Stop

RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FÈS

Een panoramische rondrit doet ons kennismaken met de schatten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder de inwoners van Zuid-Spanje. Nadien rijden we richting Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, gaan rondsnuffelen in de soeks en bewonderen het grote, centrale plein. Vervolgens verder richting Fès. Onderweg bezichtigen we de befaamde Romeinse ruïnes van Volubilis en rijden langs het bedevaartsoord van Moulay Idriss. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

ontbijt

Dag 3
Stop

FÈS

Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

ontbijt, middagmaal

Dag 4
Stop

FÈS - BENI-MELLAL - AFOURER

In de ochtend zetten we de reis verder richting Beni-Mellal, een snelgroeiende stad gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De route hierheen slingert zich langs prachtige fotogenieke heuvelachtige landschappen, berberdorpjes als Azrou en Khenifra en het 1650 m hooggelegen wintersportoord Ifrana. Dit 20e-eeuwse Franse dorpje laat je even terug proeven van de Europese sfeer. Via diverse olijfgaarden bereiken we vervolgens het groene Beni-Mellal. We bezoeken hier zijn opvallende 17e-eeuwse Kasba Bel Koush en de bron van Aïn Asserdoun. Deze geliefde bron zorgt dat de omliggende prachtige tuinen voorzien worden van het nodige water. Avondmaal en overnachting in hotel Le Tazerkount**** in Afourer.

ontbijt, avondmaal

Dag 5
Stop

AFOURER - MARRAKECH

Na de natuurlijke schoonheid van de Atlas en zijn charmante dorpjes, rijden we via kronkelende wegjes omringd door cederwouden naar het sprookjesachtige Marrakech. Bij aankomst kuieren we langs de kleurrijke winkeltjes van een van de grootste soeks van Marokko. Via de kraampjes met traditionele babouches (slippers), keramiek, tapijten en geurige kruiden bereiken we het geanimeerde Djemaa el Fna-plein, het kloppende hart en symbool van de stad. Hier word je overweldigd door de mix aan nationaliteiten, eetkraampjes, muzikanten, dansers en geheimzinnige slangenbezweerders. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

ontbijt

Dag 6
Stop

MARRAKECH

We duiken nogmaals de gezellige koningsstad Marrakech in. Tijdens onze tocht aan deze kleurrijke stad met rode panden, prachtige paleizen en interessante musea, maken we een stop aan het prestigieus Bahiapaleis. Vooral de telkens verschillende interieurs en zijn magnifieke tuinen zullen indruk op je maken. Nadien wandelen we verder langs het leerrijke museum dat gevestigd is in het Dar-Mnebbi-paleis, de Saadische tombes en de imposante Kotoubia-moskee. Rest van de dag vrij om deze fascinerende stad op eigen houtje verder te verkennen. ’s Avonds genieten we van een heerlijk Marokkaans avondmaal in een oud paleis in de medina. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

ontbijt, avondmaal

Dag 7
Stop

MARRAKECH - BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst 's nachts de volgende dag.

ontbijt

Dag 8
Van Tot Prijs enkele kamer Prijs dubbele kamer
05/04/202012/04/20200€0€
12/04/202019/04/20200€0€
17/05/202024/05/20200€0€
31/05/202007/06/20200€0€
27/09/202004/10/20200€0€
11/10/202018/10/20200€0€
01/11/202008/11/20200€0€
08/11/202015/11/20200€0€
14/02/202121/02/20210€0€
14/03/202121/03/20210€0€

Tijdens deze reis zijn onderstaande items inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • 1x middagmaal
 • 1x avondmaal
 • stadsbezoeken in Casablanca/ Rabat en Meknes
 • bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis
 • uitgebreide ontdekking van Fès
 • panoramische route doorheen het Midden-Atlas gebergte
 • bronnen van Aïn Asserdoun en Kasba Bel Kush in Beni-Mellal
 • begeleid bezoek aan het bruisende Marrakech

Meer info

Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie

Personalia

Vul onderstaande gegevens in en boek deze reis

Personalia
Adresgegevens
Informatie met betrekking tot de reis
Gegevens Reiziger 1
Gegevens Reiziger 2
Gegevens Reiziger 3
Gegevens Reiziger 4
Gegevens Reiziger 5
Gegevens Reiziger 6
Gegevens Reiziger 7
Gegevens Reiziger 8
Gegevens Reiziger 9
Gegevens Reiziger 10
Extra details

Reizen Meyers is HET reisbureau in de omgeving van Hasselt

Kuringen - Hasselt

Kuringersteenweg 490
3511 Kuringen-Hasselt
Tel : 011 228 767
Email: info@meyers.be